83

Анонимен

преди 1 година

ЗАЩОТО МНОГО ДЕЧУРЛИГИ НА БИВШИ *** СА СЕ НАРЕДИЛИ НА ХРАНИЛКАТА.

82

Анонимен

преди 1 година

Фондовият пазар може се срине през следващите 60 дни.

81

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 69 Купувай палмово тогава от веригите но веригите жулят.

80

Анонимен

преди 1 година

Жизненият стандарт на населението на ЕС ще се срива устойчиво с всеки изминал ден.

79

Алов

преди 1 година

Това е нормално. Защото всички те _путьовци

78

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 74 Егати кефа страхотна новина, че зелените талибани губят милиарди.

77

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 64 Нищо не разбираш. Хиперинфлацията дойде от печатниците на ЕС и СЩ след фалитите на банките 2007-2015 г. Бг закри сички заводи и ТКЗС за да влезне в ЕС и прие се върза към $ и евро и плаща.

76

Анонимен

преди 1 година

Silicon Valley Bank фалира! Една от най-крупните банки в САЩ се срина се за един ден. Започват да падат като домино и други финансови компании, които са "вързани" без застраховка към банката. Борсите са разтърсени от най-големия банков фалит в САЩ след 2008 г.

75

Анонимен

преди 1 година

абе стига сте ми правили сметки за транспорт и всякакви такива, транспортирането ан стоката до магазина се поема в 99% от случаите от производителя и той си калкулира тези разходи, така че като е влязла в магазина за 1,60 една стока тя е с включен транспорт и логистика, магазина има едни разходи за ел.енергия, заплати и евентуално наем на обекта, 20 % са достатъчно за покриване на тия разходи, факта че при аптеките където надценката е фиксирана на около 20 % този процент е достатъчен

74

Анонимен

преди 1 година

Стана известно, че с колапса си Silicon Valley Bank ще повлече със себе си повече от 1500 климатични и енергийни компании. Освен това банката осигурява над 60% от финансирането на слънчева енергия в САЩ.

73

и банките

преди 1 година

почнаха да гърмят

72

aa1820

преди 1 година

Щото българина е овца и обича да го стрижат, някой прави бързи пари по веригата, а държавата спи. Ако бяхме народ щяхме да спрем да купуваме мляко 2 седмици, като им се вмирише стоката ще свалят цените.

71

Анонимен

преди 1 година

А бе болшевики веригите на Кауфланд и Била са на Австрия където вашия ЛУКАНОВ нареди червените куфари с милионите от народа да отидат Райфаизен банк Австрия А1 Австрия ИВеН тока Австрия и още много други неща

70

Анонимен

преди 1 година

БРИКС надминаха G7 по дял в Световния БВП - според глобалния доставчик на данни за финансовия пазар и инфраструктурата Рефинитив БРИКС - 31,5%, и "голямото седморка" - 30,7%.

69

Анонимен

преди 1 година

Ако всеки започне да си купува мляко от село закой по-напред, а не всички живеят на село и примерно трябва да изгорят едн туба с гориво и като дръпнеш чертата да ти излезе по-скъпо.

68

пропуснал си

преди 1 година

До Анонимен 29 A наем на магазина, режийни на магазина, заплата персонал

67

баба мара

преди 1 година

ами защото такъв е манталитетът по тези геог ширини на какво се учудватевсички се оплакват а не казват за какво са използвали евросубсидиите и другипомощи тази дума субсидия не беше позната на баба и дядо а двора беше пъленс животни

66

Анонимен

преди 1 година

До 36 "Защото имаш данъци, транспорт, съхранение в хладилници на ток, наем и сметки на магазина, заплати, осигуровки, още данъци, реклама" И искаш всичко това да го покриеш с кило сирене, пък ако може и на Малдивите да заведеш жената.

65

Анонимен

преди 1 година

Не знам колко е пластмасова литрова опаковка, но трапезна вода половин литър е с цена 1/3 от десетина литра. Което значи - доста скъпа. При млякото опаковката е по-плътна и по-цветна, значи още по-скъпа. Значи - и още повече замърсяваща природата, зашото и за събиране и евентуална преработка се изисква ресурс и енергия. Отнася се и за кислото мляко, където хвърляме и толкова скъпия и труден за производство алумниний.

64

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 42, виж сега занимавам съм се търговия вече 35 години, и да ти кажа при оборотните стоки каквото е млякото, хляба, бирата, сиренето, месото, 20 % са напълно достатъчни за покриване на търговските разходи и транспорта, и за да ти докажа това ще ти дам примера с бирата, същата за последните 10-15 години се е увеличила с не повече от 15-20 %, а млякото, хляба, месото с над 100 % , защо според теб е така? да ти отговоря - конкуренция и картелни споразумения