21

До неговия дядо

преди 1 година

"Просветата му бяха пуснали пари през 60-те години да оправи училището, ремонт, той ги даде на нас, да си построим къща в София." - Дядо ти щяха да го обесят за такава работа ...

20

До 16

преди 1 година

Би ли споделил, коя банкова институция ти отпусна пари с 1.9% ФИКСИРАНА лихва за ДВАДЕСЕТ години? При моето проучване преди около 2-3 години, единствената банка предлагаща фиксирана лихва за целия срок беше Пощенска и определено условията не бяха изгодни.

19

Анонимен

преди 1 година

България биал остров на стабилността ,нали така лъжеха до оня ден-в Америка бум на съкращенията на служителите в маса огромни корпорации ,как мислите дайте да залагем кога ще дойде вълната в Европа ?Месец,два ,три,шест месеца ?Ами имотните пазари по света ,срив в продажби и цени ,за Швеция писаха оня ден цените върнали на нива ОТПРЕДИ КОВИД ?А как Ви се струва ?Дали българина не чете какво става навън ?

18

Анонимен

преди 1 година

От догодина 3стаен на докторската градина ще струва 100 000 лева! Немате никакви ядове! Панелка на 8 етаж в забутан квартал (също тристайна) - 20 000 лева, тухлен двустаен в Лозенец 40 000 лева.... От догодина това... за тия къде чакат - да им се отблагодари търпението...

17

Анонимен

преди 1 година

Това е ясно ,по спада в броя на сделките ,лъжехте доста време но вече и децата разбраха че пазара е умрел ,само искам да прочетете новините за имотните пазари в Щатите ,в Швеция ,в Канада,даже в Германия писаха че имало наченки на спад в пазара ,в Швеция има материал в Капитал от вчера-СРИВ пишат хората,даже икономиката шведската вече е засегната ,в Щатите се пълнели имоти непродадени при брокерите ,от вчера са новините има ги в нета на различни места ,ами в Кипър -бум на лошите кредити

16

Моят дядо едно време

преди 1 година

беше директор на основното училище на село. И партиен секретар беше дълги години. От Просветата му бяха пуснали пари през 60-те години да оправи училището, ремонт, той ги даде на нас, да си построим къща в София. Беше говорил с Тодор Живков и вика, другаря Живков ви дава парцел в квартал Хаджи Димитър, да си построите къща. И си построихме къща на три етажа, с двор, градина. Всеки може да я види, точно на ъгъл се пада. Бог да прости дядо ни, Вълчо! Осигури ни имот за цял живот

15

Анонимен

преди 1 година

Догодина, когато минимална заплата стане 1000 лева - тогава че поевтинеят! Та и най-бедните да могат да си купят жилище у центъра на София!

14

Анонимен

преди 1 година

"София, Пловдив, Варна и Бургас за сметка на намалението им през последните десет години в по-малките градове" - Пак си шляпама наизуст. Търново, Стара Загора, дори Шумен и СЛивен същ имам големи скоци в цените. В малките градове, хубавите локации същи литнаха. Преди 10-12 години, имаше апартмаенти за по 20000 лева, сега за под 100 000 няма. Да, цените скочи в София 5 пъти ... ама в провинията 3.5, така че, не е като и там да няма.

13

До Предприемач

преди 1 година

Лошото е, че и спрелият часовник показва точно време цели два пъти в денонощието. А проф.Петров от дълги години това го разправя, не 3 часа, ами 3 дни интервюта има в тубата сигурно с него. Следя го вече трета година, време през което цената на жилищата се покачи точно два пъти! Е да, някой път ще падне с 30-40%, след многократно увеличение. Хайде да чакаме този момент - може да е другия месец или пък другото десетилетие.

12

до 13

преди 1 година

Лихвите тогава не бяха това, което са :) Нито за гарсониерата, нито за апартамента. Вече за къщата са фиксирани за 20 години напред 1.9%. Това вече е ниско и прелогично парите ги въртим по фондове, п2п кредитиране, криптовалути и средната ни доходност е 5.5% при лихва 1.9. Да не сме луди да я изплащаме, въпреки че ликвидност имаме. А и да кажем, че навремето ни паднаха едни пари неочаквани и решихме да махнем кредита за големия апартамент. Заплатите се качиха, лихвите паднаха с годините.

11

до 9

преди 1 година

Няма лошо. Навремето баща ми доста работеше в чужбина по разни проекти (физик е) и носеше хиляди долари. Майка ми по-предприемчива от него и айде, та айде да купим няколко гарсониери. Купиха 20 гарсониери за по 7000$ всяка. Наложи се да продадем 2 от тях, че трябваха спешно пари миналата година- 90к евро всяка, че са на хубаво място. Не че 100к евро са много пари- никак даже, но за нас не са малко.

10

Анонимен

преди 1 година

"И тя кариеристк- изплатихме я за 6 години." - Това е най-глупавто нещо, което съм чувал, особено при тея ниски лихви.

9

Анонимен

преди 1 година

Ние си купихме къща в София, на Дондуков, за 45 хиляди евро. Хубава е, старичка е, ама след ремонт ще блесне.

8

Анонимен

преди 1 година

До Предприемач -Повечето хора с добра порфеися са бивши "нещо", просто защото България в последните 25 години, нещата бяха много турдни и почти всеки,т рябваше да работи нещо отстрнаи, за да се издържа, докаот учи, а и като се започна след 2008-а година, всеки втои да дава неплатени стажове ... Е, сега има разни чокгазари, дето мама и тате са били от средите, ама не са толкова много.

7

Анонимен

преди 1 година

Некачествено ново строителство, и издънените панели на тия цени е просто абсурдно,дано да гръмнат това е нереално.

6

Калеко Алеко

преди 1 година

Ами нормално е, ще стигне до някъде и ще почне да спада, пазарът ще урегулира цените, като и евенуталните купувачи които трябва да си спомнят думите на един бивш премиер, който им беше казал: "За бога братя, не купувайте" ... !!!

5

Предприемач

преди 1 година

Пишете и цитирате някакви експерти - бивши сервитьорки и бармани, т.н. брокери, които слагат проженти върху частни обяви и рекетират хората. Който се интересува какво предстои, му препоръчвам да потърси последния подкаст с проф. Красимир Петров в ютуб. Човека говори три часа за цени, тенденции и фундаменти при имотите. Няма толкова подробно поднесена информация на български. Не вярвайте на псевдо експерти и неуки брокерчета.

4

Кристиан

преди 1 година

Има ли балонджии тук? Миналата седмица шитнах панелка за основен за 120k. Да са живи и здрави всички прииждащи в София!

3

Анонимен

преди 1 година

БНБ борда и банките правят балон както в Южна Корея в 1998 г. и после фалит на държавата. ЮК беше спасена с 500 милиарда $ нови заеми и задлъжня за 100 г. в бъдеще/

2

Анонимен

преди 1 година

На 21 се изнесох от нас и заживях под наем. Работих в един склад. На 23 започнах работа в ИТ сектора с някакви смешни 1600лв.. С годините доходите ни растяха в пъти и с приятелката ми взехме първата ни кутийка. И тя кариеристк- изплатихме я за 6 години. Айде после следващ вече на цял етаж без съседи отстрани- кеф. Изплатихме го за 12 години. И двата под наем и сега голяма къща. Самостоятелни сме, въпреки десетте имота, които ще наследим. Това е животът. Сега НЕ купувайте, цените ще паднат!