388

Анонимен

преди 1 година

Кой е той, че ще инициира президентска република?!!Ясно е обаче, че е "инспириран" и платен от Кремъл, с цел България да бъде устроена по подобие на Русия и когато властта бъде съсредоточена в ръцете на президента, така много по-лесно се управлява от Москва. Нали, Трифонов?!!

387

Анонимен

преди 1 година

Цяло Учиндолско иска референдум, пък да не говорим за Магадан, нахранихме се от Европата със второкачествените им боклюци. Баста.

386

Радев фигурант

преди 1 година

В Гугъл пишат, че Радев е Фигурант, понеже Янев бил троянски кон на Русия.

385

Трол-локатор

преди 1 година

***, не разбрахте ли, че ви разкриха, че манипулирате - Президентска Република НЕ означава еднолична власт! Означава ДА СИ ИЗБИРАМЕ ПРЯКО не само законодателната, а и ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА власт - Президентът да назначава ПРАВИТЕЛСТВОТО, което се контролира от Парламент! А то и законодателната не ни позволиха да избираме - искахме мажоритарно да си избираме народните ПРЕДСТАВИТЕЛИ, не ни позволиха - отмениха законния референдум заради "по-малко пликове от бюлетини". Сега с машини и няма пликове ;)

384

Виц за чалгаря

преди 1 година

Влизат Слави Трифонов и Тошко Африкански в една аптека и Слави казва на аптекаря - два каапута. Да, виждам - отговаря аптекарят. А нещо ще желаете ли ? Аз някак не мога да приема, че каапути ще правят правителство ? А Вие как мислите ?

383

То не остана друго

преди 1 година

То вече хората гласуват не за това кой "искат" да ги управлява, а за кой "най-малко НЕ искат" - най-малкото зло, защото всички ги видяхме-всички партии бяха в Парламента, тези, които не са били, знаеме хората, които са ги създали. НИТО ЕДИН НЕ СТАВА ДОКАЗАНО! Хората не ги искат! А те не се интересува, защото сме партокрация, а не демокрация. Слави е прав, че проблемът е в системата. А хората, които стоят зад нея, нямат интерес да се промени и ще я бранят. Но зависи и какво се предложи точно.

382

учиндолски селяк

преди 1 година

СЛАВИ, ТОЯ УУЧИНДОЛСКИ СЕЕЛЯК ИМА ОГРОМНА ВИНА ЗА ФОРМИРАНЕ И НАСАЖДАНЕ НА БЕЗНАКАЗАНОСТ, НА АГРЕСИЯ И ЧАЛГАРЩИНА - ЧАЛГА Е НЕГОВОТО ИМЕ !!! ИЗКОРЕНЕТЕ ТОВА ЗЛО !!!

381

Анонимен

преди 1 година

О не,избърза и изплю камъчето.Първо промени в Закона за референдумите за да не се получава на който му кефне,задкулистно да иска референдум и то в момент на кризи отвсякъде,в такъв момент решението може да е емоционално,а не рационално.Кое налага еднолична власт и каква-президентска или полупрезидентска?За да предлагаш не е достатъчно,че партийната система е гнила,още повече кировците ги назначи точно президента.В Щвейцария който иска референдум представя подробен анализ,последици,недостатаци..

380

ЗАВИСИ

преди 1 година

Предложението си струва да се обмисли като се постави в пълнота! Ако е Президентска република в смисъл Президентът, който е избран пряко от народа, структурира правителството, но политиките и действията на правителството зависят от санкция на парламента - 240 депутата избрани МАЖОРИТАРНО в 2 тура - местни хора с възможност за отзоваване, чийти закони пък се обнародват от Президента и той има право на истинско вето. При спор - референдум. Истинско разделение на властите и взаимен контрол. Това-ДА

379

Форумни юристи

преди 1 година

Форумни юристи - формата на управление се сменя с ВНС, но за да се свика ВНС има различни варианти. Партиите, по-точно хората зад тях, държат властта и НИКОГА няма да позволят да се стигне до ДЕМОКРАЦИЯ (власт на хората), така че разчитайки партиите да внесат предложение отпада. Това предложение е крачка за да се свика ВНС. Проблемът е, че провеждането трябва да мине през НС, където ще бъде спряно, но поне цяла България ще види! Тролете на воля против истината сега!

378

msm

преди 1 година

Да подкупиш президент в България е далеч по-лесно и евтино от това да издържаш на хранилка шайка депутати! Гледайте само, колко работа свърши настоящия президент за има - няма един месец!

377

ЧИТАТЕЛ

преди 1 година

Пате ...цата на БОЙКО от сега подготвя терена за Президен на БЪЛГАРИЯ б.б. след изтичане на последниа мандат на законния ПРЕЗИДЕНТ Румен Радев. Всичко съшито с "бели" конци, надали някой умен българин ще му се върже на акъла, ако не си помисли трезво !

376

Анти-трол

преди 1 година

Хора, ДЕМОКРАЦИЯ означава власт на НАРОДА! Каквото каже НАРОДЪТ! А днес - не избираме народни представители, а партии - партиите редят листите, партиите казват как да гласуват депутатите им. Т.е. ПАРТИИТЕ управляват и който контролира партиите, управлява държавата, а не НИЕ! От една страна всеки казва "не зависи от мен" и имаме колективна безотговорност, от друга кой стои зад партиите не се знае и така се създаде "задкулисието" и така се бетонира. Ясно защо реват против идеята. Но...ние решаваме

375

Анонимен

преди 1 година

вече се чуди как да привлече гласоподаватели но балъците намаляват

374

Чета коментарите

преди 1 година

Чета коментарите и се чудя - човек казва "ДА ПИТАМЕ НАРОДА", *** (интелигентен не би го направил) казват "ПРОТИВ" - ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ---> НЕ казват "гласувам по въпроса с НЕ", а казват "НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИТА НАРОДА"??? Нали уж сме демокрация? А от партиите - нали сме "Демократична България", защо да няма референдум? ПП пък МАНИПУЛИРАТ, че Президентска република означава власт на един човек - ЛЪЖА - при президентска република си има същия парламент, но не партиите назначават МС, а Президентът!

373

van zant

преди 1 година

Само да му каже някой да не се излага със това безумие. Това не став със референдъм Славчооо. Чети конституцията бре. Срам си за всички които те познават и малко са образовани. Ама то само със голямо его не става. Скрий се и не се показвай повече .

372

Стиви

преди 1 година

Искам референдум-всички жени да станат Общи!!!

371

Анонимен

преди 1 година

Бегай селенино в града, и да не настъпиш трамвайната релса, защото ще те удари ток от 1500 Волта.

370

Анонимен

преди 1 година

Голям популист тоя чалгар ... референдум за това, референдум за онова ... пита народа демек.

369

Анонимен

преди 1 година

Бегай на село.