442

Анонимен

преди 2 години

Спорът е излишен дами и господа. Спорите с хора които не разбират разликата между сертификат и ваксинация. Независимо колко са успешни препаратите. Ако бяха успешни, нямаше да има нужда от сертификат и обратно.

441

Анонимен

преди 2 години

До 486 " т.е. на ИМАНЕТО на данни за това колко са безопасни и ефективни" Не, защото това "имане на данни" е следствие от пренебрегването на неудобните случаи. Според теб заради това, че някой вече ти е дал данни, можеш спокойно да отхвърлиш всички други версии? А според мен, когато става въпрос за човешки живот е нужно да се провери всичко, което го застрашава.

440

Aнонимен

преди 2 години

Живея в Испания, сред масово имунизирани и има цунами от заразени

439

Анонимен

преди 2 години

До До Ваксъра Вече ти отговорих, а това, че пишеш неверни работи само работи срещу теб. Както се казва, добре е че се отказваш докато си изостанал с аргументите.

438

Германец

преди 2 години

"...че там (в медицината) 100% няма" -- И мойте наблюдения показват, че за антиваксърите, бидейки когнитивно ощетени, статистиката се свежда до три числа - 0%, 100% и фифти/фифти. Има някои, които упражняват висш пилотаж с числа като 99%.

437

До 483

преди 2 години

Аааа, отговори най-после. Айде сега ми отговори какъв проблем съм аз за здравната система. На 39, без наднормено тегло и странични заболявания. За Делта варианта рискът ми да умра от Корона беше 0.0007%. За Омирона вече сигурно е 10 пъти по-малък. За какъв риск говорим аджеба?

436

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 480 "Нали осъзнаваш, че това твърдение се отнася и за твоята теза?" Не се отнася до моята теза. :) Моята теза почива на съществуващите данни, т.е. на ИМАНЕТО на данни за това колко са безопасни и ефективни ваксините. Напълно объркан си.

435

Aнонимен

преди 2 години

Заразата се разнася еднакво и от ваксани и от неваксинирани

434

До Ваксъра

преди 2 години

Така, аз приключвам разговора с теб. Видя се колко са ти силни доводите. От 20 минути се опитвам да получа отговор от теб, какъв е смисъла от мерките срещу неваксинираните при положение, че не става дума за ограничение на пренасянето на болестта. Ти обаче не отговаряш. Избираш си нещо да се хванеш и почваш да си чоплиш. На всички стана вече ясно, че избягваш въпроса. А статията е точно за това - ограничителните мерки срещу неваксинираните.

433

Анонимен

преди 2 години

До До 470/477 "Ами разбира се, че се концентрирам върху заразените. Нали това е цялата основа на сертификатите - ваксинираните не разнасят вируса. Иначе обясни ми каква е целта с ограниченията на неваксинираните." Не, не е това цялата основа на сертификатите. Сертификатите са документ, който показва ЦЯЛОСТЕН резултат - заразяване и предпазване от тежко разболяване и смърт. Те са добра гаранция, че този конкретен човек няма да стане проблем за здравната система.

432

Анонимен

преди 2 години

Статията е доста красноречива за антиваксърското съсловие - студент който работи като продавач в супермаркет! С други думи млад, още недоказал се човек който се чуди какво да прави в живота (или не знае) та почва с правата, но не гледа своите задължения в обществото. Типично за промитото поколение от смартфоните на хора които не са прочели една книга но гледат меме клипчета по цял ден... Като гледам вече и в супермаркета не го искат!

431

Анонимен

преди 2 години

До 467 "хем няма достатъчно данни какъв е ефекта от ваксините, хем знаете какъв е" Нали осъзнаваш, че това твърдение се отнася и за твоята теза? Ако някой съобщи за тежки реакции, за тромбоза, за инфаркт или пък почине след ваксина, според теб не е ли по-правилно случаят да се изследва, а не да се отрича на основание, че "нямало данни", като така никога няма да има данни! И не е ли естествено при това старателно прикриване, всички да се замислят, че не става дума за човешкото здраве, а за пари.

430

Патриот

преди 2 години

Това е гавра с хората. Ваксините нито предпазват от заразяване или предаване на вируса, а пък че като си ваксиниран ще го прекараш по леко е много спорно. Ама народа е ***, платиха за измислен препарат и сега се опитват да докажат че е ефективен ама НЕ! Една ваксина се разработка мин 12г, ама тези нащи учени могат да правят чудеса. Ако бяха казали че извънземните имат пръст в разработката, можех да се хвана 😀

429

Анонимен

преди 2 години

До Германец Точно, но как да обясниш на някого, който никога не се е занимавал с наука или с медицина, че там (в медицината) 100% няма. За тях дори единични случаи са причина ваксините да не се прилагат. Разбира се, това е само претекст, защото и на тях вече хиляди пъти им е обясняване, че и т.нар. "изпитани" (според тях) ваксини, също дават странични ефекти, включително и смърт. Същото се отнася дори за безобидни лекарства, като един елементарен Аспирин.

428

До 470

преди 2 години

Чакам, търпеливо чакам отговор ... Ами разбира се, че се концентрирам върху заразените. Нали това е цялата основа на сертификатите - ваксинираните не разнасят вируса. Иначе обясни ми каква е целта с ограниченията на неваксинираните.

427

Анонимен

преди 2 години

Няма повече да са изолирани! Да идват в България :)) При нас няма изолиране на антиваксъри, щото в нашето общество са повече от 70 процента... :)))

426

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 472 "Е станало е очевидно де! Нали за това говорим. После питаш от къде антиваксърите знаем. Ми ето, сам стигна до отговора - станало е очевидно." Не приятел, това че ти твърдиш, че е станало очевидно, не го прави очевидно в реалността. Очевидно би било с доказана статистика за доказани смъртни случаи директно от ваксинация. Колко са те и при какви обстоятелства са се случили. С басни за "походи" такива неща не се доказват.

425

Германец

преди 2 години

"Какво правим с тежките реакции и смъртни случаи от ваксините?" -- Броим ги и ги делим на 4 млрд и виждаме, че шансът да ти стане нещо от ваксина е по-малък отколкото да удариш джакпота от тотото в две поредни седмици. Но на територия, на която търкането на талончета е национален спорт... предавам се... :)

424

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 469 Правим това, което се прави във всички такива случаи: данните се анализират и се правят изводи за това дали ползите превишават вредите. В случая с Ковид ваксините обаче данните са еднозначни. При безпрецедентното количество поставени ваксини е абсолютно очевидно, че сериозните проблеми с тях са нищожна бройка. Сега отговора на въпроса ми.

423

Анонимен

преди 2 години

До 467 "При няколко милиарда васкинирани щеше да е станало доста очевидно" Е станало е очевидно де! Нали за това говорим. После питаш от къде антиваксърите знаем. Ми ето, сам стигна до отговора - станало е очевидно. Само си спомни онзи поход в Италия, на роднини на починали от ваксините, които носеха снимки на починалите. Тъжно е. Толкова много повярвали, че ги спасяват...