62

Анонимен

преди 3 години

А за Цар Самуил какво се знае? Каква е генетичната му връзка с нас? Има ли генетичните анализи за Цар Самуил и настоящето население в България? За да се докаже,че ние или някой друг е наследник на Цар Самуил трябва да има доказателства ,а те са генетични анализи.Другото е само интерпретация на документи и философски разсъждения.В настоящия момент в Македония и България ,живеят съвсем генетично различни хора от тези които са живеели по време на Цар Самуил,да не говорим за хората преди това.

61

Анонимен

преди 3 години

Ако сега не ги накараме те да си пренапишат учебниците утре те ще ни накарат да си пренапишем нашите, разбираш ли го това?

60

Анонимен

преди 3 години

Тоя е мъжкия вариант на нашата Калинка Захариева.

59

Анонимен

преди 3 години

До Анонименес беше контратеза на войните и национализма...вече не е.ес се *** в едно геоплотическо джудже без визия и стратегия за глобално надмощие.затова великобритания напусна,защото германия иска всичко за себе си...опразнена периферия с бедни,изостанали с корумпирани и алчни проевропейски политици страни. рано или късно без фундаментални реформи и намаляване на дисбалансите в регионите ес върви към своя залез.

58

Прилики

преди 3 години

Австро Унгария през 1914 е пред разпад и вече 30 г е болния човек на Европа,заменяйки Османците на тая позиция.В стремежа си да запазят калпавата си империя се озъбват жестоко на малката Сърбия и искат от нея да си пренапише учебниците.. Всички знаем как свърши всичко.Ние вървим по същия път.Дали ще има тази България след 10 години изобщо без ЕС.А там вече се питат защо сме в ЕС.ЕС бе създаден да няма войни и да се движим и работим спокойно.Историята е за историците в кабинетите.

57

Анонимен

преди 3 години

Нищо не става от тези югославени-титовисти и македонисти. С нарушаването на човешките права на българите в РСМ, се примиряват само антиевропейци, водени от егоистични и сепаратистични цели. Ще чакаме новата власт в Скопие , дано да дойдат демократи, които ценят европейските ценности и добросъседство. Може да чакаме и 50 години.

56

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 51 Ние пречим на всички, нема как да влязат в ЕС без нашето съгласие :)) Как ще ни заобиколят ? :) Държава която никога не си е сменяла името, как ще се заобиколи ? :))

55

Анонимен

преди 3 години

Някак си трудно е да обясниш на един човек че му мислиш доброто ,а му спираш пътя до обежището,което му е спасение за живота и по-добро бъдеще и му обясняваш ,че трябва да признае нещо което е в твоята глава,а е далеч от това което е в неговата.И двете държави са били част от репресивно управление,които са били манипулативни и за съжаление все още са част от репресии и манипулации.За момента не знам къде е по-голяма лъжата.Аз познавам повече нашите лъжци ,които ни управлявана и сега управляват.

54

Анонимен

преди 3 години

Пендаров-ски, ако се пишете млада държава, каквата всъщност сте, ще имате много повече позитиви, отколкото негативи, така никой съсед няма да може ви закача. Чехословакия е много стара държава, една от най-старите в Европа и с богата история, но чехите се писаха официално като млада държава и сега са добре. И спрете с антибългарската пропаганда,спрете да крадете и историята ни и да я наричате "македонска"!

53

Анонимен

преди 3 години

Само Австео Унгария иска от Сърбия 1914 да си пренапише учебниците!Кой тика региона към война?Нашите политици и историци не осъзнаха ли ,че ЕС е контратеза на национализма и войните?

52

Анонимен

преди 3 години

До Анонименбългарите или руснаците направиха държава?я помисли добре до коя година "българия"се управлява от руска администрация...след,което тази администрация е сменена с австроунгарска и немска...да чак до днес!без чужди управници българите са една голама О!

51

Анонимен

преди 3 години

Пендо, историята е българска, на цялата днешна територия на РСМ. Искате да сте държава или нация, започвате от 1945 година. Няма страшно всички са започвали от някъде. след 1000 години ще имате 1000 годишна история. Какво сте се удървили толкова??? НО ДО 1945 ГОДИНА ИСТОРИТЯ Е БЪЛГАРСКА.

50

До 43

преди 3 години

Остава и руснаците да отворят архива който са задигнали като окупатори, и току виж съвсем са прогледнали!

49

Анонимен

преди 3 години

Поне да не пишат в учебниците че царот СамОил е вдигнал въстание срещу бугаротатарските окупатори и е възстановил светата библейска македонска земя.

48

Анонимен

преди 3 години

До Биволътоя пък продължава да повтаря като папагал едно и също...като не ги пуснете в ес друг ще се намести там...и без ес македонците имат малко по-добри доходи от европейските българи.

47

Анонимен

преди 3 години

Радев и служебното правителство нямат правомощията да решават казуса с Македония и ЕС.Нашия парламент е този който има правомощията.Така ,че каквото и да каже Радев за Македония е само предизборна кампания за парламентарни и най-вече президентски избори.Той като президент има право на два избора да по-добри или да влоши отношенията с Македония.Той избрал втория.Само не ми стана ясно защо ще поема разходите на деца от Македония за почивка на нашето диарийно море.

46

Анонимен

преди 3 години

България отново доказа,че няма ни политици камо ли историци.Трагедия.

45

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 36Еми макето нали се оплаква, нали "татарите" са виновни за всичко :))) Българите когато са си направили държава, Стево и Зоран не са знаели какво е нация :) Много комплексирани сърбите от нас :) Ако не бяхме толерантни, щехме да ги избием до крак :)

44

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Тоя като чели Боко го е...правил;хем...виновен,хем бучи като счупена...стомна на синор.

43

Българин

преди 3 години

Тия въртят , сучат и все българите са им виновни . Да си вървят по партизанските пътеки на Тито, и нямат път към Европа! Крадци и фалшификатори на история нямат място в съюза! Белград и Кремъл ги помпат колко са велики, и на тях си им харесва така! А щом щом си харесват Радев, да си го вземат, и без това си е руска марионетка! Подаряваме им го!