75

Анонимен

преди 3 години

И аз съм експерт, цял ден ровичкам търсачката и давам неадекватни примери. В щатите ако се обадиш на 0 900 -идва хеликоптер в планината да те спаси от змия. Плащаш си със седмичната надница, ако пък ако имаш доходи по наследство викаш и Беър Грилс да я изяде.

74

Анонимен

преди 3 години

До мафиозоВ статията пише че гледат да са близо до големите населени градове - София, Варна и т.н...., за да не им липсват градските условия :))) Доста хора познавам които си строят сами къщите, малко помощ от приятели получават, нормално е това :)

73

Анонимен

преди 3 години

Дано да е така,наскоро четох че в едно търновско село ремонират детската градина която била затворена защото вече имало дечица за една група!!Дано,дано,нека да има поне една добро нещо от тоя ужас който преживявме.Пазете се хора,така пазите и близките си а вече виждаме че не умират сухи съчкисамо.

72

баба Ленче

преди 3 години

Гладна кокошка просо сънува...

71

до 72

преди 3 години

Ами аз купих баш това, което описваш, за 15к евро на 40км от София село до Драгоман. Страхотна природа, чистота, гледка, съседи. Вложих още 40к и стана палат. Демек 55к. Имам и кола за 130к., която няма нищо общо с къщата ми. Едното е с огромна остатъчна стойност, на лизинг, с 10% първоначална вноска, осребрява се от работодателя ми,сменям я на 2-3 години, а другото е инвестиция за години.

70

ЕКСПЕРТ

преди 3 години

Бърз интернет има - 99 долара/мес. От където си искаш - оборудването около 500 долара. На старллинк има клипове за щатите. Скъпичко е ама за отдалечени райони из пущиняка става след като имаш и доходи разбира се.

69

до 71

преди 3 години

Напълно съгласен. Именно заради подобни опасения си купихме къща, където съседите са ИТ специалисти, дизайнери и архитекти с малки деца и работят от там. Масово селянинът гледа да е на главната, НА центъра къщата му (на в центъра, а НА центъра). А ние гледаме обратното- да сме в покрайнините, на тишина, сред природа. 4 декара двор, съседите- прекрасни млади хора. Иначе цяло лято яко работа по къщата и озеленяване. Иначе населяващите селото са тотален потрес. Манталитет на австpaлопитек.

68

Ицака

преди 3 години

И къде е този бърз интернет по селата? Дори и да иска някой, ще е доста трудно да се работи със скорости от 25mb. Особено ако бачкаш в друга държава. Има някакво покритие с кабел но умряла работа. Операторите са покрили с 4g наистина, но искат високи такси и интернета естествено е на пакет/ограничен. И ако случайно детето седне без да знам и се разцъка пакета заминава. После ко праим????

67

ВЪПРОС

преди 3 години

А защо се връщат само лузъри и бедняци ? Ето например продавам къща голяма с голям двор с добри съседи постоянно живеещи млади образовани с високи доходи в чисто село до голям български град - 100 К евро. Ама няма желаещи. Скъпо им се вижда. Ама имат 200К за Ауди.

66

Нов селянин

преди 3 години

Статията е малко розовееща, истината е различна. Полъгах се преди 10 години да се преселя на село , работя в града. Вярвайте - на село не е леко - проблеми с пътища , ток , вода, зимата - отоплението на къщата, няма контрол на нищо - по уикенди и празници се изсипват досадни компании , които идват на село да ядат пържоли и да се натряскат - всичко е придружено с оглушаваща чалга до зори и на другия ден като си немигнал цяла вечер си като ***. Така почина една съседка - след тормоз

65

ЦИНИК

преди 3 години

Ич не ни тряаате у селата.Вашта мама,от бегахте навремето.От ви мързи да работите нъ полето.зСагъ кът видехте зора айде пак на селу.Ама ша играй гегата аааъъ.Ич не ни тряаате да дойте и да на заразите и нази.Стойте си у градо и ручайте асфалт.

64

Анонимен

преди 3 години

И ние с жена ми сме млади, перспективни хора с дете и прекрасни доходи за у нас, надвишаващи в пъти дори средните за ЕС. Масово у нас се връщат изгонените берачи и болногледачи. Кадърните рядко се връщат, защото им пречи манталитетът на хората у нас. Иначе казано- доста прости хора живеят у нас и неслучайно сме на това положение. И ние купихме вила до София, за да работим от там, тъй като от март не сме стъпвали в офис. Сигурно и нас ни броят за върнали се от асоциацията на селата.

63

Мнение

преди 3 години

Сега ще ни се натресе поредния транш заразени мънгоджерита неплащало нищо тука които ще виснат на социалната система...ще напълнят болниците а като заразят нас хората няма кой да ни лекува!

62

мафиозо

преди 3 години

Пълни глупости. Дорис софийските села са зле. Аз ходя да разпускам чат пат ама да живееш там не е за всеки. Няма аптеки, няма лекари, пътищата са ужасни, в някои села дори кръчми няма. Вероятността къщата до теб да е зарязана е огромна. Вода и ток спират доста често и подръжката е много бавна. Има и малко по-читави села ама там цените са огромни, а и практически са си като квартали на СФ та не аз не ги броя за села.

61

АЙДЕ ПАК РЕВ...ХА,ХА

преди 3 години

ДОБРЕ СИ Е НА СЕЛО...АМА КАТО СТЕ СПАЛИ ЦЕЛИ 50-год. ЩЕ ВИ Е ТРУДНО РАЗБИРА СЕ!ВСЕКО НАЧАЛО Е ТРУДНО!НЕМА ДА ТИ ГО ДАДАТ "НА ГОТОВО" ОТ ОФ-то ИЛИ ОТ ПАРТИЙНИЯ КОМИТЕТ НА БКП/ДС!ТРЕБВА И ДА СЕ ПОТРУДИШ , ДРУГАРЧЕ...ПОЛЕЗНО Е!!ТРУДА Е ПЕСЕН!!!!!

60

Питко

преди 3 години

Истината е, че не загърбили матрицата, а матрицата е спряла да плаща. Чистачки с дисертации () вече не намират работа.

59

АМИ , ПРОСТО Е:

преди 3 години

БАЧКАШ В ГРАДА ---ЖИВЕЕШ НА СЕЛО!У ЦЕЛА ЕВРОПА Е ТАКА!ОЩЕ ПО-ДОБРЕ Е , АКО Е УРЕДЕН И ТРАНСПОРТА...!

58

!!!

преди 3 години

Този материал го е писан по нечия поръчка. Чия - не знам. Но със сигурност трябва да си луд за да дойдеш посред зима в къща, която не е подготвена, ремонтирана и обзаведена. Какво ще работиш на село сега? Какво професия ще упражняваш там, освен най-древната? То и нея не можеш, защото в селата са останали само 80-годишните старци. Аптека-няма, магазин-няма. Който е да дойде в тази обстановка най-много след 2 седмици ще купи отново еднопосочен билет.

57

Анонимен

преди 3 години

еййй, ***, днес напрао надминахте себе си@!Азък Азимов ряпа да яде!Абе знаете ли,че ако пробвате като автор на научна фантастика, можете да печелите милиони?

56

Анонимен

преди 3 години

До АнонименПринципно има разлика между българско и швейцарско село например. В българското си откъснат от цивилизацията, могат да ти спрат токоподаването или водоподаването всеки момент, заобиколен си от ***, реално няма правоохранителни органи. В швейцарското село къщата ти е построена по същите високи стандарти като в града, инфраструктурата е топ, съседите ти не се бият, не клюкарят, не крещят.