42

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 38: за биратаТова и днес не чогат да го повярват Западняците. Не могат и не могат!А сега старшинките ще ти обяснят как са правили запои със наливна бира от 5 литрови буркани!

41

Анонимен

преди 4 години

До 37.. И други освен теб живяхме и помним комунизма! Та кога нямаше " храна за хората" Че нещо не се сещам!!?????-:)

40

Възрастен

преди 4 години

Спрете се бе дечурлига полуграмотни и полуинформирани ,не преживели този кошмар. За вас всичко е игра и забавление.Нямате ли майки и бащи,баби и дядовци бе хлапаци.Прав е Гьобелс,,Поколение не знаещо историята си ,може да се води като стадо".Дали го проумяваш това ти ГОСТе и другите подобни на теб???

39

Гостенин

преди 4 години

Като ги четеш старшинките още малко ще излезе, че е нямало дори аварията Чернобил!Според тях всичко е пропаганда и очерняне на социализма!То бива да си плоск мозък, но *** вече отиват на вдлъбналост.Дори от Кремъл лансират за действията на агент на ЦРУ!!!*** и долна работа са всякакви левичарски издънки: социалисти, болшевики, анархисти, комунисти, фашисти, нацисти, либерали, зелени и вся остальная *** левичарска!

38

До тиква

преди 4 години

Та исках да кажа, че в Германия всеки може да си пръцка и това не се приема за лошо възпитание... културни особености.

37

Анонимен

преди 4 години

Създателите на сериала даже са прекалено толерантни. Трябваше да покажат още по-голям съветски реализъм, като празните им магазини и километричните им опашки за чаша бира!

36

Анонимен

преди 4 години

Котешка храна при комунизЪма, шегувате ки се, то храна за хората немаше, вие за котките, да не говорим че като дийдеха виетнамците и котки ги отнема)

35

Дарвин философ

преди 4 години

Колегите ми говорят за сериала от много време.Но понеже си мислех ,че сюжета ще е банален не го гледах.Вера си пуснах да гледам Чернобил с идеята да гледам само първи епизот .Е няма такъв.Много е реален все едно си очевидец на събитята.Ефекти актьори уникални.Шедьовър - нова летва във седмото изкуство.Много добър е и сериала Параграф 22 -все едно си в книгата.

34

До Тиква

преди 4 години

Ако не си бяхте завряли главите в тая *** щяхте да познавате повече света...

33

До тиква

преди 4 години

Традиционно руснаците слагат килими на стената и това е много от преди комунизма. Британците пък дори още ползват на много места в провинцията безумната система с разделени кранове за топла и студена вода, което всеки разумен човек приема за малоумно. Чиниите се мият, като пълниш мивката с вода и препарат, потапяш ги, триеш и накрая просто ги забърсваш със суха кърпа без да плакнеш още веднъж. В Германия е съвсем нормално да си пръцнеш или оригнеш дори на масата и това не се приема...

32

Анонимен

преди 4 години

А тия американски ***.Що не " отскочиха" до Япония.Та да видят и попитат.Прадедите им.Какви са ги свършили.В Хирошима и Нагазаки???! Или им беше по лесно в Украйна? Ех световни отре пки!

31

До 5

преди 4 години

Тениски винаги е имало но в СССР ,потникът беше ,,на почит" а и у нас ,,юнашката фанелка " се носеше винаги отдолу,а не тениска. И по физическо бяхме с потници.Както и жените масово носеха комбинизони и доста рядко панталони.Всяко нещо с времето си млади момко,няма тук западна пропаганда.

30

Анонимен

преди 4 години

"Първоначално в сценария е било записано, че той оставя "котешка храна" в паничката.А по това време в СССР не е имало специална храна за котки - детайл, която Крейг няма как да е знаел."Там е основния проблем в сериала и затова предизвиква критики- прави се от хора, които изобщо не са наясно с какво са се захванали. Да не споменавам и фантасмагоричният светлинен лъч от реактора... В 21-ви век да се оправдаваш с липса на информация е извинение за мързел и некадърност.

29

панчо

преди 4 години

До гостда реалността на една трагедия пресъздадена 1 към 1 е глупост и простотия в еснафския ти ограничен мозък

28

тиква

преди 4 години

спомням са когато руско приятелско семейство ни дойде на гости 88-*** за 2 седмициюра го интересуваше от къде да си купи 1 тон моряшки тениски защото в ростов на дон били най вървежни а нямало от къде да си купи а лена си купи персийски килим и каза че като се приберат ще го сложи на стената а не на пода за другото да не разказвам

27

гост

преди 4 години

поредната холивудска глупост и простотия

26

Анонимен

преди 4 години

Нямаше котешка храна от ***, а котки и кучета се хранеха с месо и кокали и истински хляб.Промивайте си мозъците, щом Винету заговори срещу комунизма всичко е цинизъм и лицемерие

25

Анонимен

преди 4 години

Верно в СССР-то немаше тениски, с изключение на тия моряшките на рае) а за маратонки да не говорим, а котешка храна) бе то храна за хора немаше, вие за котки искате

24

Свещен Гущер

преди 4 години

В тогавашния СССР и днешна Русия сатрапофили като Путларах Акбар ядат деца на закуска както е в неговото меню и русокоси голи девици носят делви с кръв за да я пие и да се подмладява и прави сутрешен крос край река Волга чисто голичък и ръмби с повтарящи движения онази си работа крещейки КаГеБееее алилуяааа!

23

Мда

преди 4 години

През 1990-та в езиковата гимназия имахме обмен с германски ученици. Ние един месец в германско семейство и германските деца в български семейства. Германчета носеха в багажа вилици и лъжици, защото родителите им мислели че в България няма. Тогава за пръв път осъзнах за каква пропаганда и незнание става въпрос от двете страни на Желязната завеса. Та е вярно, че толкова знаем и за Северна Корея.