33

Комунист

преди 5 години

Демонокрацията не прощава!!

32

аз-ът

преди 5 години

Тя държавата изчезва, те за селата заревали...Първо ще станем като Южна Америка - 90% от населението ще живее в 3-4 мегаполиса. После и те ще изчезнат. Нека сме честни - ние НЕ се харесваме и НЕ се понасяме. И НЕ искаме да живеем заедно. В момента в БГ работа има, заплатите почват се вдигат-защо емигрантите не се връщат? Заради Държавата и манталитета на българите тук. Като свикнеш на хубаво и уредено място с правила, където ако не ти-децатата ти ще имат живот-ами за кво да си идваш тука?

31

Анонимен

преди 5 години

До крушувицаИ двете не са в управляващата шайка, а напоследък не са и в мешерето. Така че шайката управлява повече от 10 години, а банкянския бек от 2005 г. е кмет и успя да съсипе и София!

30

Анонимен

преди 5 години

Имаме стотици хиляди безработни млади, здрави хора - пълнолетни под 40 г., които нямат образование, но в замяна на това са произвели доста деца. За тях селото е идеалното решение. Сами да отглеждат земеделски продукти, а също и ***, за да хранят децата си, които пък ще тичат там на воля и заради тях отново ще отворят училищата.Решение има, управленска воля липсва.

29

Анонимен

преди 5 години

До Крайстига глупости.Гръцките села са живи през лятото и то тези близо до морето.В наше село училище няма от 50-те години.

28

Анонимен

преди 5 години

Селяните ги мързи да работят, никой не им е крив!

27

Анонимен

преди 5 години

Последните жители на селата родени ПРЕДИ априлския пленум на партията са на преклонна възраст. След тях села няма да има.След априлския пленум, хората вече са в градовете.

26

Анонимен

преди 5 години

Тъжният резултат от управлението на Орешарски.

25

крушувица

преди 5 години

До АнонименАбе и корнелия нинова и Елена Йончева не сме ги виждали скоро на село.

24

Край

преди 5 години

И в Румъния и в Гърция, Сърбия и в Турция селата са живи.България - ще бъдат грозна гледка само до 20г. всички села с училищата им барабар ще са руини.Връщане назад няма. Само някой страшна епидемия в градовете може да накара хората да се върнат.

23

Анонимен

преди 5 години

До До Странджа СакарТова е видимия резултат от управлението на Вожда. Някой някога, някъде да е виждал гепаджия на село? Няма и да видите на село се изисква работа а гепаджийте са мързеливи и най-често неможещи осен далавери мит'рял!

22

До Странджа Сакар

преди 5 години

Зад проблемите в българските села има причини и те са ясни като бял ден на всички. Няма оправдание за тях.

21

Край

преди 5 години

Тенденцията я имаше и при соца, ОБАЧЕ поземлената реформа на Мозер и сега субсидиите за зърнени култури направо приключиха със селото българско.В момента в селата са останали само пенсии и по някой пияница. Латифундистните гледат по 100 хил. декара земя със субсидиите от ЕС почти без работници само с машини. Резултата е че имаме земя която може да храни 20млн. човека - сега сме под 7 пък някой ровят в кофите за храна.

20

Странджа Сакар

преди 5 години

До До Странджа СакарДа знам. И не само до Румъния - Словения, Хърватска - градини са селата им!Но това, което написах преди малко си е точно така.

19

Анонимен

преди 5 години

Меглена Кунева Пръмова ГОРДО и ОСЪЗНАТО договори и прие НАЙ-НИСКИТЕ ЗЕМЕДЕЛСКИ СУБСИДИИ в историята на СУБСИДИИТЕ за каквото и да било ever! Госпожа Йес...

18

?????????????????

преди 5 години

При наличието на такъв огромен брой неизползвани жилищни сгради, държавата ни се чуди с какви общински жилища да възнагради една значителна част от индусите, като награда за това, че заграбват чужди парцели и си строят там незаконни бараки или дори къщи, в градове, в които за тях няма работа!Не е проблем да се изкупят от собствениците им къщи в тези села, да се настанят там роми, които после да изплатят на държавата парите, платени за къщите. На село има работа за хора без образование.

17

Анонимен

преди 5 години

През това време Бойко и Цвъ ронят сълзи за катедралата в Париж....

16

До Странджа Сакар

преди 5 години

Разходи се до Румъния. Фактите са, че щом там може, а тук - не, значи нещо тук намирисва. Като рибата- от към главата намирисва.

15

До Нормално

преди 5 години

Ми не е нормално. Една позната скоро ходи до Румъния. Там разправя, селата не са като тукашните. Пълни с млади хора. Животновъдство да се радваш. Стада животни със стотици по селата видяла. И растениевъдство си имат. Ама румънците имат и закони, да им пазят поминъка по селата. Имат и инфраструктура, също защитена от закони. А тук имаме апартаментгейтс и нямаме работеща съдебна система. Очевидно и затова нямаме села със света.

14

Странджа Сакар

преди 5 години

Процесът започна още през 60-те на миналия век-необратимо."Матриархат","Селянинът с колелото"Двайсетина години след това,тогавашната власт усети мащабите на това явление и се пробва с разни измишльотини като аграрно-промишлени комплекси (АПК) вместо обикновените ТКЗС-разкриване на малки цехчета по селата, програми от рода на "Странджа-Сакар", обособяване на вилни зони в уж живи села, но файда-йок!Всъщност, това е световна тенденция.Без сълзи и сополи - хващайте си бохчиците и обратно на село