49

Анонимен

преди 5 години

Име грешка в текста. Написано е "Вицето Томислав Дончев", а трябва да е "Вицът Томислав Дончев". Мерси.

48

икономист

преди 5 години

Не оспорвам това, че всеки трябва да си плаща данъците, но в случая когато твоят единствен доход са социалните плащания, то ти си ограничен до размера на сумата, която пулучаваш. Ако тя не стига за плащането на тези данъци, и едновременно за покриването на твоята текуща издръжка на живота, то тогава имаме проблем. В Конституцията пише също така, че всеки гражданин има право на живот, но без дохиди животът на всеки гражданин е сериозно застрашен. А без работа в съответния регион, няма доходи

47

SHTANGI

преди 5 години

До алооСамо на мене не дават XD

46

iceblast88

преди 5 години

До икономистАко си на улицата няма особена полза от това да ти дадат помощи? Ти явно си слабоумен, как да няма полза да ти дадат пари след като си на улицата? Тогава за какво се дават пари на тези които имат домове? На тях за какво са им? Да няма да ги горят в камините си за да се топлят? И как къщата е луксозна стока? Това е покрив над главата ти (базова потребност, нали)? Гражданите са задължени да спазват закона и да плащат данъци, това е задължение, както и да имат основно образование!

45

Чочоолу

преди 5 години

По мое време имаше танкове и се движеха...бързо.

44

iceblast88

преди 5 години

До икономистИ като си такъв разбирател ето ти от Конституцията:Чл 6 Ал.2 - Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат привилегии или ограничения...Чл 60 Ал. 1 - Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.От това следва, че тези хора имат задължение да плащат данъци според имуществото си и няма как да им се опрости защото това ще им даде привилегия останалите. Тоест държавата да прилага закона и да си събира парите!

43

икономист

преди 5 години

До СчетиТо хубаво, но има различни причини за да се получи този дълг. Може причината да е в ниската социална помощ, която не позволява на лицето да се издържа и едновременно с това да заплаща данъка за жилището(или идеална част от жилище), което обитава. В България помощите са около 100 лева на месец, до колкото се сещам. Разбира се, ако е вършил вандализми, щетите от които се налага да покрие, тогава вече говорим за съвсем различен казус.

42

икономист

преди 5 години

До iceblast88Ако си на улицата не могат да ти дадат помощи, а и няма особен смисъл от това. Няма особен смисъл от тези помощи, когато умираш от студ на пътя. Но явно не си достатъчно умен, за да се сетиш сам за това.

41

Счети

преди 5 години

До икономист. Много ми харесва вашия спор за това се включвам. Веднага ви оспорвам едната опорна точка за принудителния труд. В затвора осъденият има право на труд, с който за всеки два отработени дни му се намалява присъдата с един ден. Тук логиката е абсолютно същата. Изплащаш наказанието с труда си. Даже аз смятам, че тази форма на наказание е много по-възпитателна от глобяването !

40

икономист

преди 5 години

До iceblast88Не бих ти купил къща, защото къщата е луксозна стока, но бих ти помогнал със задоволяването на базовите потребности.... Освен това, никъде в Конституцията не пише, че гражданите задължително трябва да допринасят с нещо за обществото. Те имат само задължения по спазването на обществения ред, както и задължения свързани с плащането на данъци. Второто обаче не може да се осъществи без да имаш доходи! Ето защо ролята на помощите е толкова важна.

39

iceblast88

преди 5 години

До икономистПо твоята логика всички трябва да спрем да плащаме данъци. Това дали имаме имущество или не няма значение. Ето на мен не ми стигат парите за Бугати, значи се определям като социално слаб и трябва да спра да плащам данъци. Така излиза казаното от теб. Ама понеже работя, ЧСИ-тата ще ме погнат (пък и съм здрав, бял и образован). Значи за едните може да ти запорират взиманията и да ти продадат имуществото, а за другите не, така ли? Това драги ми неикономисте е расизъм!

38

iceblast88

преди 5 години

До икономистИ кое точно е глупост? След като имаш имущество, то ти имаш задължение да плащаш данъци за него (и е придобито по някакъв начин). И защо да не получаваш помощи ако си на улицата? Да не говорим за това, че да се докараш до там, то ти си взимал решения сам, на своя глава и като всички хора, ти си носиш последствията от решенията! Това да не работиш си е изцяло твое лично решение, а когато държавата ти дава наготово пари, тя те стимулира да си останеш безработен (не данъкоплатец)!

37

Анонимен

преди 5 години

До икономистИ тия лафове за нямало работа ги разказвай на някои които не работи в производство. Работа има колкото искаш - търсят се шивачки, стругари, леяри, строители и тн. , ама няма желаещи! Не искат да работят, а това си е техен проблем. Като не искат да работят, да се оправят както искат. Никои не им е длъжен с нищо! Това, че ги мързи да учат и да работят си е тяхно право, но върви ръка за ръка с последствията от това им решение! мързи те=не работиш=нямаш доходи=мизерстваш!

36

икономист

преди 5 години

До iceblast88Много глупави неща си написал/а, които дори не заслужват коментар, но все пак ще се изкажа! В България, а мисля, че и в по-голямата част от Света, помощите се получават от хора, които имат адресна регистрация някъде(тоест трябва да живеят някъде, т.е няма нищо нередно в това да имат собствено имущество). Никой няма да получи помощи, ако живее на улицата. Могат само да го приберат за два-три дни през най-мразовитото време на зимата, но само толкова.

35

iceblast88

преди 5 години

До икономистПърво повечето от тези българи които взимат помощи или са работили или родителите им работят. Така, че те вече са изпълнили задължението си. Да труда е право, а не задължение, но също така когато ти си с нулев принос и не си част от обществото, то ти нямаш право да претендираш за каквото и да е! Ти би ли ми купил къща на мен? Не, нали? Защото с нищо не съм помогнал за твоя семеен бюджет. Тогава защо с нашите данъци да се помага на хора които от 50+г нямат 1 ден трудов стаж!

34

iceblast88

преди 5 години

До това е робствоПо твоята логика, всички да спираме да плащаме данъци за каквото и да е! За да не сме роби! Прекрасно, тъкмо още на следващия месец държавата ще фалира и социалните помощи ще спрат за всички.Така или иначе ти е по добре парите дето ги даваш като данъци да ги даваш директно на родителите си (повече ще са от пенсиите им), пък мързеливците да се оправят. Като не си данъкоплатец и си с нулев принос за обществото за какви помощи ревеш?Ти би ли ми купил на мен кола или къща?Не, нали?

33

икономист

преди 5 години

До iceblast88Не само ромите получават помощи в тази държава, има и много българи, които са в тази категория, защото както е известно при пазарната икономика няма работа за всички!Освен това по Конституция труда се третира като право на всеки български гражданин, а не като задължение, заради което идеите за принудителен труд, са не просто излишни, а напълно абсурдни. Нещо повече, с развитието на технологиите, ще има все по-малка нужда от работна ръка!

32

iceblast88

преди 5 години

До това е робствоНикого не караш на сила! Има огромна разлика между да накараш някои да ти робува и да накараш някои да изработи дължимото си! Робство е когато нямаш право на нищо и не получаваш нищо насреща! След като дължи данъци, значи има имущество, а това само по себе си го прави не роб! И винаги има възможността да започне работа и така да си издължи дължимото! Никои не го е карал да мързелува и да трупа дългове! Така, че не се изказвай неподготвен! Ако не им се работи, да *** от глад!

31

Анонимен

преди 5 години

Аз па искам, д няма никво помощи, д а има Вое ни корони да вардят и след 1 години, като поизмрат 30-40%, а другите се стегнат и за бачкат, всичко ще е по-добре ;)

30

Анонимен

преди 5 години

""С гняв, безредици и насилие няма да постигнем нищо", каза още кметицата."Напротив, ТОЧНО така ще постигнем каквото трябва.