79

До 94

преди 5 години

Това е една големите глупости в нашето законодателство, хем майчинството е безумно дълго, хем работодателя не може да ги освобождава. Справедливо е, ако една майка реши да си остане вкъщи и след 1 година от раждането, работодателя да има право да я освободи, съответно заместника й да премине на постоянен договор или най-малкото след изтичане на втората година да се направи подбор.

78

Анонимен

преди 5 години

До До 85"който не работи, не трябва да яде." Много са ми смешни тука, разни коментиращи на тема мързел и работа, в опит да накарат всички да работят за тях. Първом, г-н работещ, знаеш ли откъде идва тази поговорка? Ами не е народна, мой човек, идва от християнските комуни на христовите апостоли. Казва я апостол Павел-Савел, щото комуните почват да се провалят. Раннохристиянските общини са утробните начала на болшевизма в 20 век. И двете, обаче ги правят едни и същи хора (евреи)

77

Анонимен

преди 5 години

Таа па ше ми каже за кво да си ползвам отпуска...Едни такива дето се им пречеше моето малко дете накрая ме принудиха да напусна... вече две години не могат да ми намерят заместник, щото работата е специфична...

76

Анонимен

преди 5 години

Да ва ..а в "работодателите" Къде ви стяга чепика, даването на 25-30 милиона лева годишно са разходите за отпуск на майките. Там ли ви е Проблема!

75

Гробокопач

преди 5 години

До РаботодателТеб, кой тъ брига за фактор, въобще, а момченце? Скоро ще дойда на власт и всички закони, които ви крепят, ще ги обърна срещу вас и в полза на работника. Тогава ти ще бъдеш принуден да заминеш в Европа, но като мияч на чинии, щото там бизнесмени като тебе, с лопата да ги ринеш! Тогава вече, ваште кифли, ще трябва да се научат и да работят. Квото могат де. Аз се досещам, какво;)))

74

Анонимен

преди 5 години

До Работеща майкаА как във фирма от 10-20 човека, ще търсиш позиция на временен заместник? Очевидно някои хора все още не могат да проумеят, че на работа се ходи за да се работи, а за ти се запълва свободното време. Дайте малко по-сериозно!

73

Работеща майка

преди 5 години

До РаботодателВие също, ако сте кадърен ще направите така, че да не се налага да гоните другия служител, който сте назначили временно, а ще осигурите достатъчно работа за всички!

72

До 85

преди 5 години

Напротив мързела има навсякъде, и в някои елементи в парламента, и в някои майки. Най-лесно е да искаш пари, срещу нищо отсреща, но до какво води това, какви ще са последствията? Не разбирам защо в България сме издигнали мързела в култ - да и аз искам да живея богато, без да работя, но това е невъзможно, редно е ти и въобще всички да осъзнаем, че мързела е най-прекия път към провала. Някога не толкова отдавна хора са казвали - който не работи, не трябва да яде.

71

Аз

преди 5 години

A защо синдикатите не започнат да правят детски градини и ясли?Да се грижат за своите работници. Когато трябва да се харчат парите на другите те са много силни, когато трябва да извадят от своя джоб се стискат.

70

Анонимен

преди 5 години

Еййййй, а болнични що да изплащате? Някой ще има наглостта да бере душа в болницата, вместо да ви работи миризливата работа, що за наглост. Направо аз да си плащам като идвам на работа. :)

69

Анонимен

преди 5 години

До 84Мързелът е в парламента, не в дома на работеща майка с едно или две деца. :)

68

Анонимен

преди 5 години

Няма никакъв сблъсък, няма никакви ревливи драми, крайно време е да се приложи хладен разум, когато става дума сериозни теми засягащи цялото общество. Няма никаква логика в това да си отпуск по майчинство и да паралелно с това да ти тече платен отпуск - това е абсурдно дуплиране и трябва да се коригира. Крайно време е нашето общество, да осъзнае че мързела е нещо лошо и деградивно, нещо което не бива да се стимулираме под никаква форма, нещо срещу което трябва да се борим

67

Анонимен

преди 5 години

Наемайте само скопени мъже и фригидни лели и проблемът ви ще е решен!

66

Анонимен

преди 5 години

какво значи загубени трудови навици??? пълни глупостисъшият този "бизнес" след 15-20 години ще мрънка "няма кой да ни работии"симеонов е насъскал разни псевдо бизнес асоциации, на които си е продал ***, само и само да си поеме въздух

65

Жена

преди 5 години

Някакви незнайни смешници много са се вживяли в ролята на феодални лордове. Работих точно за едни такива и много се радвам, че напуснах навреме. Позицията ми заеха някакви студенти, които също (О,ЧУДО!!) напускат един въз друг.

64

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен65Ще те питам след 10 години, когато и малкото останали балъци които сега работят за жълти стотинки се пенсионират. Сега като ти дойде млад човек с искане за 1000 лева го отпращаш, защото все ще се намери някоя лелка на 50 готова да работи същото за 700, ама като се пенсионират лелките? Да не говорим, че същият този млад специалист вече отдавна ще е я в Германия, я в Испания. Е, тогава ще цъфнеш и ще вържеш!

63

Чета и си мисля..

преди 5 години

Добре, няма да се плаща на майка отпуската, че е била майчинство 1 година, а на хората, който са били болничен 1 година ще се плаща ли? Ми и те не са работили! За какво на тях да им тече отпуска? Усещате ли как този закон противоречи с други закони? Акъл море - глава шамандура, в общи линии.

62

Анонимен

преди 5 години

До РаботодателБачкат си хората, просто не за такива като Вас. :)

61

Анонимен

преди 5 години

До РаботодателНикой тук не работи при теб бе, хахахахах, егати *** коментара.

60

Анонимен

преди 5 години

До РаботодателОкей, бай Huy, мерси че ни обясни как стоят нещата, щот ни знаихми.