52

NoName

преди 5 години

Бизнеса докато осъзнае, че минималната заплата в Б-я трябва да е минимум 500 евро (така нареченото 168 = 504 евро, минимална надница на час 3 евро, като за начало!!!!) Хора ценете си труда, изчислявайте го! Подпишете ли договор, 8 часов работен ден, значи 8 часа... ****ната им на работодателите, аз съм работодател и плащам като хората, но съм бил и наемник и знам какво е да ти се подиграват, да те подритват, да те имат за втора ръка човек... Та затова ****НАТА им на работодателите!

51

анонимен

преди 5 години

Вървя по търговската улица на нашия град! Продавачките са отвън, пушат и си приказват, време да мине, че хората почти не влизат в магазините! Само тези, с дрехи втора употреба са посещаеми! Как да си купиш нова дреха със заплата от 500 лева? Че и на детето! Ами сметките, а храната? Ще речете, сменете работата за по-висока заплата! Няма друга заплата, дори и да отидеш в друга фирма, пак толкова ти предлагат! Но, от това губят и нашите "бизнесмени"! И ще става по-лоши, но и за тях!

50

Истината е,

преди 5 години

че млади хора желаещи да работят вече почти няма, има такива, които са готови да получават заплати. Квалифицираните кадри с трудови навици вече са на изчезване, кой намерил нещо по-доходно, кой прегорял, а немалка част загубили здравето и живота си, за да може "бизнесът" да си стъпи на краката, а "бизнесменът" да смени кола, къща и любовница. Виждал съм многа интелигентни хора докарани до жалка картинка от работодателите. КАДРИ НЯМА това е тъжната истина, няма и да има, ако бизнесът не се промен

49

Иван

преди 5 години

Ето как стоят нещата в България.Работодателите реват, защото опряха до ромите да им работят, а ромите НЕ могат да четат и пишат. Не останаха хора, които да създават продукти с висока добавена стойност.Тъй наречените "велики предприемачи" в България изградиха своите предприятия на гърба на работливият трудолюбив българин. Конкурентоспособността им се дължеше на ниските заплати, които плащаха и данъците, които укриваха.

48

бай х

преди 5 години

кадри има - заплати няма

47

Анонимен

преди 5 години

"Лъжат нищо не търсят на две интервюта съм ходил."И на 202 интервюта да отидеш, пак може да не попаднеш на истинска обява. Търсене няма. Има лов на балъци. Проучване, дали случайно няма някой гладен балък от някое затънтено крайче на България да се съгласи да им робува за 500 лева?

46

bluesky1

преди 5 години

Масовият Бг бизнесмен - човек, който няма пари за нормални заплати, бизнеса му постоянно е в криза и на косъм от фалит, но.....живее охолно, пръска пари за скъпи и луксозни играчки, казина, курорти и държанки....е така бизнес не са прави! Могъществото на т.н. запад се основава на трудолюбието, спестовността и скромността на пуританите/протестантите...

45

Анонимен

преди 5 години

Така е то. Много вожд, малко индианец. Има и други приказки, като например за двамата братя с колата, дето се счупила, или пък за оня грък, дето ходил с фенера и търсил.

44

Анонимен

преди 5 години

Пари няма = кадри няма.Добре си направете сметката "бизнесмени"

43

Анонимен

преди 5 години

От ManpowerGroup отбелязват, че бизнесът продължава да изпитва огромни трудности да намери кадрите, от които има нужда.____Само като прочета MenpowerGroup или Adecco и натискам къстчето отгоре в дясно на браузера, тия смешници даже не заслужават да се коментират

42

ПЕНКО

преди 5 години

САМО МНЕНИЕ !!! : КАКВИ БЪЛГАРСКИ БИСНЕСМЕНИ ИМАМЕ ??? КАКВИ КАДРИ ИМАМЕ И ПРОИЗВЕЖДАМЕ ??? АМИ АКО ДЕЦЕТА НИ СПРАТ ДА ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ ,ЗАРАДИ ТОЧНО ТЕЗИ "БИЗНЕСМЕНИ" НЕПЛАЩАЩИ 60% ЗА ЗАПЛАТИ НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАЩИ ,КАКТО Е В СТАРИЯ КАПИТАЛИЗЪМ , А ИЗПОЛЗВАТ МОМЕНТА ЗА ТРУПАНЕ /НА КАКВО НЕ Е ЯСНО/ !!! ЗЕМЯТА Е НА ТЕЗИ КОИТО Я РАБОТЯТ , ПРОИЗВОДСТВОТО Е НА ТЕЗИ , КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ ,ДЪРЖАВИТЕ СА НА СМЕНЯЩИТЕ СЕ ДЕЦА !!!!!!!!!!!!!!!11

41

анонимен

преди 5 години

До вгзЕ, всички не можем да сме ай-ти специалисти! Трябва някой да копае, да сади картофи и домати, да гледа животни, че и ай-ти специалистите искат да ядат, но не виртуално!

40

Иван

преди 5 години

НЕкоректните работодатели започнаха да губят своята конкурентост. Не останаха хора, които да им работят за без пари. Остава им само едно...да фалират заради собствената си алчност.Излиза, че великите предприемачи са глупави от по-глупави. Границите са отворени от дълго време и работливите българи масово търсят спасение на Запад. Бягат от геноцида, които се извършва върху тях в България от НЕкоректните работодатели.

39

Ти да видиш...

преди 5 години

Бизнеса търси кадри , кадрите търсят заплати.Пак противопоставяне на народа. Какво прови обединителя на нацията?Хайде действай.

38

Анонимен

преди 5 години

3000 ЛЕА за да носите касите с хляб ! - ами носете си ги сами за 3 ЛЕА тогава !!!

37

Анонимен

преди 5 години

До бизнесмена с касите.Като не ти се дават пари, носи си ги сам. Ще смогнеш ли? Сега от своята заплата или печалба извади за достойно заплащане, на тези, които ще разнасят хляба и ще имаш бизнес. Даване му е майката, не вземане.

36

Анонимен

преди 5 години

Вчера една опашка от хора искащи да работя се нареди а то се указа, че ейчара объркал заплатата от 510 лева я увеличил на 5100 лв. Всичките си тръгнаха разочаровани.

35

Бизнесмен

преди 5 години

Аз не търся кадри. Търся къдрици, да ми правят като вятъра.

34

вгз

преди 5 години

Българският бизнес е в тежка конкуренция с фирми от ЕС и света, които инвестират в България.За сведение работната заплата в ИТ сектора стартира от 2200 лв. и стига до 10000+ лв. (топ кадри в бранша - програмисти, solution designers,мрежови и системни администратори, бази данни администратори).Народа трябва масово да чете, да учи езици и да отхвърли смешните местни нещастници, наречени бизнесмени. Само тогава ще се оправим.

33

Анонимен

преди 5 години

Аз като търся нещо си го намирам. Е малко по-скъпо, понякога дори повече, отколкото съм готов да платя, но щом съм сигурен, че ми трябва и знам за какво, как да го използвам оптимално не се скъпя. Защо бизнесът не постъпва така - сигурно защото знае само знаците са събиране и умножение, за изваждане и деление са му чужди.