63

wer

преди 5 години

Стара, нова - дали замърсява се мери на ауспуха. С реалното гориво. Ако е на газ се мери на газ. И тогава да видим какво ще се получи. Колко са фините прахови частици от LPG, колко е азотния окис и т.н.

62

qni

преди 5 години

А какво става ако аз с моята трошка минавам 5000 км на година , а някой дизел с евро 6 минава 50000.Кой замърсява повече.

61

Анонимен

преди 5 години

Смислена стъпка, но трудно ще проработи. Защо? Люлинецът, бачкащ за 1000лв., каращ BMW E46 на 20 години, е свикнал да ходи навсякъде с бракмата си. Да хвърля ***, да задръства центъра. Той няма да се отучи от това да "кара" *** си. Винаги ще дава огромна сума пари за нея, защото просто такъв му е манталитетът. Аз имам чисто нов автомобил премиум клас- 306к.с., но ходя до офиса си с електрически скутер или колело. Манталитет. Ценности. Течаща мисъл на добре платен млад човек.

60

Анонимен

преди 5 години

Най-накрая. Време е да се разкарат старите брички от пътищата! :)

59

Уууу!

преди 5 години

Имам чувството,че Горанката ги събира на една маса и както си бъркат в носовете им хрумват предложения от къде да се повдигне някой данък за да стига за заплати в админидтрацията.Тия чантаджии не стига,че нищо не правят,ами когато трябва и отговорност не носят.Всички коли и автобуси да са чисто нови,като се хлъзнат през някоя мантинелка и в дерето сумати народ ще измре.Пързаля се асфалта и каквато и кола да караш хич да не замърсява все едно.

58

Анонимен

преди 5 години

Абе, хайде, по още 100 кинта ше се бръкнете, то изглежда страшно, защото всеки го възприема, като че досега не е плащал нищо. Реално сега си плащал 170 лв, сега ще платиш 250 примерно.

57

Rado

преди 5 години

Защо трябва, който замърсява да плаща висок данък? Който замърсява, не трябва да е в движението. Високия данък няма да ми изчисти въздуха!!!

56

Професор Тюхчеф

преди 5 години

"Смешното" (ако не беше тъжно ) е че в цената на горивата има включен еко-компонент, както и при куп други административни плащания, но от държавата чакат да се позабрави и измислят нов начин за повторно събиране на един и същи акциз

55

Reptile

преди 5 години

Защо ми разрешиха да си докарам локомотива, а сега искат двоен данък, това е рекет !? Не е работено по въпроса и сега ще го отнесе народеца... както винаги!

54

Анонимен

преди 5 години

собствениците на нови коли плащаха далеч повече, въпреки че превозните им средства замърсяват въздуха най-малко.-Един двигател 240 коня на тежка лимузина, замърсява повече от един двигател 120 коня на кола от среден клас. Каквито и евростандарти да покрива.

53

Velinski

преди 5 години

След като ще отпадат отстъпките за катализатор , тези с дизелите ще ги свалят за да ги продадат и да си платят данъка , а после ще си карат и ще пушат като комини ! Браво Горанов,умен си !

52

Бизнесмен

преди 5 години

И за пореден път лекуваме симптомите, а не болестта. За да намалим трошките по пътищата къде-къде по-лесно е да вдигнем данъците, отколкото да вдигнем доходите на хората и те от самосебе си да изхвърлят трошките и да си купят по-нови коли... Имам чувството, че ни водят в посока като оня виц за човека дето тъкмо научил кравата си да не яде и тя взела че умряла. Ама като умре кравата кой че дава да живеете, бре господа управляващи?!

51

Емил

преди 5 години

До 42, Само че има една подробност - ако е монтирана по стандарт газовата уредба и е регистрирана в КАТ какъв ти е проблема? Моята е монтирана в Холандия и е снабдена и със всички системи за безопасност (маркуч за зареждане с медна нишка за статично електричество и т.н.). Искаш да кажеш, че в истинската Европа могат да карат масово на газ, а на тебе ти пречи??

50

Манов

преди 5 години

Затова 06.09.18 Пловдив площад централен 15:00 покажете колко сте единни стига мрънкане по сайтове!! Картите са във нашите ръце , какво чакате? Покажете недоволството си с мрънкане в интернет нищо не става не разбрахте ли!!!!

49

Анонимен

преди 5 години

Какво стана с тези 16 милиарда не събрано ДДС. Нещо май не моят го съберат, че и търговският регистър се заличи и хайде новите на данъци народе, отделно нови цени на так, горива, храна. ГЕРБ ти мислиш за всичко.

48

бай Тъпчо

преди 5 години

А такааа, като платиш по-големия данък и на колата отзаде ша започне мед и масло да тече и само мажеш на филията и ядеш...цункана работа бе! Да останат само тия джипки-камиони дето напълниха градовете, бемеветата и другите там лъскави каручки, дето като ги изфорсират пред диското и всичкия *к*урваляк влиза вътре щото те изобщо не мърсат.И да вземем всички дърти са хванем за ръце, попа да на опей на веднаж и да си лягаме да мрем, щото на някой му писнало да ни гледа бе, много цапаме-наакваме са

47

Уууу!

преди 5 години

Едно време през държавния монопол-социализъм се чакаше за кола 10 години ред да ти излезе номера,но купуваш нова кола!Може да е москвич,трабант,лада ама нова!Какво излиза?Днес едвам на старо се купува и не стига екотакси ,нотариални,застраховки(менте понякога) и т.н,ами и данъка ще вдигат,защото бедния няма доходи за да си купи нова.Аз разбирам да имат хората пари и да предпочитат втората употреба за да икономисват,тогава нека се повишава,ама те гледат западняците,но там заплатите не са 400евро

46

ЕВРОИДИОТИ

преди 5 години

Оставка ! Кожодери !

45

Пею

преди 5 години

На ладичката данъка х2. На Вътко гаранцията - наполвина.Тъй рекъл е народа...

44

Анонимен

преди 5 години

До Сократис Колега хазната е празна, охарчиха се с ненужна държавна администрация, полиция, един куб служби и службички които нищо не работят , а лапат добри пари. Догодина идват и избори ще се асфалтира пак, градинки, за избиратели пак пари. А увеличат ли данъка на колите дори с 1 лев и данъците за старите къщи на село ГЕРБ са си отишли набързо и за винаги.