114

Анонимен

преди 6 години

Ехеееее, то да бяхме щат на Америка... Щеше да е екстра.

113

Учителя

преди 6 години

Работата намирисва...както с доктора - стрелял при самозащита, вкъщи, жена му и детето му били в опасност...дрън-дрън. Сега същата работа - Желяз не е правил това, не е правил онова...абе хора, откъде знаете толкова много? Цяла България се вдигна за нещо което са чули от вестниците...по-спокойно...

112

Гробокопач

преди 6 години

До АнонименВие видяхте герберите и иванкостовите хора, какво пишат в коментарите си: А'ми, ако са виновни?" "Отърване няма, в САЩ се спазва педантно буквата на закона". За тях, България е просто щат на Америка.

111

Анонимен

преди 6 години

Желяз за Мелания, ох на батя красавицата

110

Анонимен

преди 6 години

До 110това от руското посольство ли ти го казаха ?

109

Анонимен

преди 6 години

Това е все едно германска адвокатска кантора да заведе дела срещу цяла България, че сваля незаконно филми и да треснат на всеки българин по 1000 евро глоба. Затова си гражданин на една страна, за да спазваш нейните закони. А не на всички останали. Това какво България е подписала и защо и трябвало ли е да подписва такива глупости е въпрос, който да се отправи към подписалите спогодбите. Защото това е безумие, което се случва. Защото в случая определено няма ясна юрисдикция и е прецедент.

108

Пич

преди 6 години

"Едно въпросче , защо спогодбата за екстрадиране е едностранна и не важи за американски граждани."Ето ти друго въпросче - а ти защо мислиш, че не важи за американски граждани?!

107

Анонимен

преди 6 години

Едно въпросче , защо спогодбата за екстрадиране е едностранна и не важи за американски граждани.

106

Анонимен

преди 6 години

До 98Виж сега пишеш глупости, САЩ за сега искат да бъде екстрадиран по разлседване за ембаргови сделки, той може да бъде екстрадиран може и да не бъде, ако това, което е извършил не представлява престъпление по нашето законодателстов няма да бъде екстрадиран, но може да си сигурен, че тоя съдия преди да прати искането си е прочел урока, и може да си сигурен че разполага с доста повече информация от тебе, в т.ч и със цялата кореспонденция между българския офис и централата в щатите

105

Max

преди 6 години

В закона е записано: "НЕ познаването на закона НЕ те оневинява"

104

Анонимен

преди 6 години

Видно е, че онези, които са се скрили зад момчето с жълто около устата, са готови да обърнат държавата с хастара навън, само, за да спасят кожата си.

103

Пич

преди 6 години

До @85Продължаваш да говориш глупости. България е подписала редица спогодби, включително европейски, за екстрадиране. При повечето дори български съд няма право да води разследване, и да преценява дали някой е виновен или не е (за щастие). Единствено може да прецени, дали има основание за екстрадация. По същите спогодби можем да поискаме екстрадация на някой американец, който е педофилствал в България. Това е направено, за да не могат хитреци като Желяз да се крият в различни държави.

102

Анонимен

преди 6 години

Желязко, събери пари и си намери добър адвокат. Говоря за делото в Маями. Ще ти трябва. Според американското законодателство ти си извършил няколко престъпления, 4 от които углавни, тоест Федерални. Там прошка няма.Това не ти е разградения двор БГ, където всеки е приятел и роднина на някого и делата се решават по телефона.

101

Анонимен

преди 6 години

Абе щом Израел не те търси, значи не сте сгазили лука. При тия лабаво ич нема.

100

Анонимен

преди 6 години

Това е все едно моята фирма да реши да търгува с някой, който е в ембарго със САЩ и от САЩ да поискат екстрадирането на цялата фирма. Да екстрадират отговорните, т.е. шефовете. Затова всяка фирма си има материално отговорно лице, защото то носи отговорност. Не можеш да съди служител за решения на управленско ниво. За документна измама можеш да го съдиш, но по БЪЛГАСКИТЕ закони и в България. А не в САЩ. И ако има нарушения, ще си лежи в БГ затвор. Което едва ли е по-добре от затвор за САЩ...

99

Анонимен

преди 6 години

Аз тука в София и за евреи работих, ама мислите ли че съм им чел законите на Израел и съм и следял на коя страна са турили ембарго? Или пък 100те ми колеги живо са се интересували от политиката на Израел, докато си работят от софийския офис?

98

Анонимен

преди 6 години

Значи, ако утре Русия поиска екстрадиция на наш гражданин, защото е работил в колцентър и е оферирал разни тероряги, ще й откажем? Доооообре...

97

Анонимен

преди 6 години

Желяз (не е ясно дали е виновен) е пуснат от ареста след поне 10 молби от неговия упорит адвокат, Пелов (изпечен убиец - реци) излиза през парадния вход с фойерверки въоръжен с пистолет в момент в който той еднолично е решил. Какъв контраст в нашата мила родина

96

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 89Личи си че си от село и си неграмотен.Англосаксонците не се опитват да се харесват на НИКОГО.Първо развиват силата си а после ДИКТУВАТ правилата на играта.Не знаеш защото си задръстдн провинциалист.

95

@85

преди 6 години

Пич, човекът е работил в България, български гражданин е, "престъплението" не е извършено в САЩ, а евентуално в Сирия. САЩ няма юрисдикция или поне не би трябвало да има. Това е все едно да дойдат да арестуват жена в България, защото извършва аборт, който е противозаконен в САЩ. Не може така. България е суверенна страна, ако българските власти искат да го разследват, да го разследват. Но по българските закони. А колкото до трудовия договор - той затова се пише, за да се знае кой е отговорен.