99

Анонимен

преди 6 години

Правилно са ти казали, няма да се задържиш на тази работа. На запад му казват overqualified. Т.е. имаш повече знания и умения от колкото е необходимо.

98

GRN

преди 6 години

Абе едно не мога да разбера. Как така при толкова специалисти и разбирачи от всичко, от форумите та до цялата държава, сме все последната дупка? Как мислите, драги ми народници?

97

Анонимен

преди 6 години

"Като пишете че липсват "кадри" , уточнявайте че става дума за общи работници."------Приятелче, знаеш ли, че съм опитвал да си намеря работа и като общ работник? И на мен не ми е пукало от това, за мен срамна работа няма. Нито пък се плаша от тежък труд. Просто искам честно да си вадя хляба. И знаеш ли какво ми казаха? Казаха ми "ти не си за това, много си учил".

96

ХА ХА

преди 6 години

Испанският ни работодател преди шест години си внесе шофьори от Перу .Само за няколко месеца му разказаха играта.Това,че спяха с ботушите и като готвеха манджи в чисто новите камиони му му *** кабините го оставям на страна.Не спазваха никакъв ред и дисциплина.При опита да си ги върне обратно в Перу се разбягаха и изпокриха като нелегални в страната.

95

Анонимен

преди 6 години

Цените европейски, заплатите виетнамски, чудо ли очаквате?

94

вергил

преди 6 години

До Ром Във Виетнам средната заплата е 280 лв преизчислено в левове.В българските заводи заплатите са 500-600 лв.За 200-300 лв разлика никой няма да отиде в чужда държава.Ами то разноските ще са много повече. Това е все едно българин да отиде да работи в чужбина за 500 евро на месец.Има ли такъв луд?

93

До 90

преди 6 години

Абе ***, ти индиец от селски район какво си мислиш, че ще счупи рекордите по работа, ако дойде тук ли? Ахахаха. Най-много да гледа какво да крадне или да избяга на запад. А и защо индиец, който може да отиде в Обединеното Кралство, ще се набута тук, ако ще си дига чукалата да ходи някъде. Виетнамците и те са се скъсали от работа, а иначе държавата им е една от най-бързо развиващите се икономики в югоизточна азия, да да, ще се засилят насам...

92

Анонимен

преди 6 години

Преди 9.09.1944 г. собственика на фабриката за да задържи добрите работници им е строял къщи в района , а на всеки нуждаещ е давал заем без лихви. Така се прави успешен бизнес. Сега , всеки цъ.рву.л малко като забогатее сменя жената и колата , след това търси за любовница фолкаджийка за да се фука. Така, че нашите измислени работодатели да си работят сами.

91

Анонимен

преди 6 години

Като пишете че липсват "кадри" , уточнявайте че става дума за общи работници.

90

Анонимен

преди 6 години

Работници има, пари за заплати не искат да дават. Всеки иска да си намери работник за минимална работна заплата. Това е. Правителството за пореден път се подиграва с българите, казва им че ще внася работници вместо тях. Само дето тия от Молдова и Украйна и Индия и Виетнам и те вече на са баламурници. Виетнам си има мощна икономика, Индия точно в момента е в икономически възход и т.н. А да не говорим пък за качеството, че никак няма да го вършат по-добре от българи.

89

Анонимен

преди 6 години

Като иската високи заплати ходете в Норвегия, ще взимате по 6000 евро, само дето една бира ще ви е 8 евро, хахаха

88

вергил

преди 6 години

До Работодател А стига лъга.Във ВСИЧКИ РАЗВИТИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ има минимално заплащане на труда.За да не могат такива като теб да дерибействат над работниците.Никъде няма свободен пазар на труда-ако беше така цяла Латинска и Южна Америка щеше да се изнесе в САЩ.Плюс половината Азия и Африка.

87

Анонимен

преди 6 години

До до 77Ми добре ти го е казал, ако искаш повече пари отвори си собствен бизнес и виж колко ще издържиш без да фалираш, а ти си плащай по няколко хиляди на персонала..............................Персонала му ти е клиент на тебе . И аз като негов персонал с чисти 430 лв няма как да съм ти клиент.Не разбирамв толкова ли не можеже да го проумеете.Алчността е това което ни убива, първо НАС а после ВАС , зощото не искате да бъдем НИЕ.

86

Ром Бакарди

преди 6 години

Минималната заплата в Индия в селските райони е 59 долара =95лв ,за градовете е 82 долара=120-125 лв....във Виетнам средната в промишленоста (там където се работи) е 100 долара ,в обслжаването е към 50-60 долара=90 лв! , здравеопазването взимат над 350 долара . Е,ДАЛИ ЩЕ ДОЙДАТ В бЪЛГАРИЯ ДА РАБОТЯТ ЗА 300-400 ДОЛАРА от Виетнам и Индия ,а ?)аА ще работят повече от нашите които само пушат и с "клюки" във Фейса гледат и по форумите пишат ,а?)

85

Анонимен

преди 6 години

ВМЕСТО ДА ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ И ДА ВЪРНАТ МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГАСТЪРБАЙТЕРИ КОИТО БАЧКАТ ЗАД ГРАНИЦА,НАШЕНСКИТЕ НАЗНАЧЕНИ ЗА(БИЗНЕСМЕНИ) МУТРИ ЩЕЛИ ДА ВНАСЯТ *** ЗА БАЧКАТОРИ ОТ ЗАНЗИБАР И КЪДЕ ЛИ НЕ...ТОВА АКО НЕ Е УМИШЛЕН ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЯЛОТО ХРИСТИЯНСКО НАСЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ МУ КАЖЕТЕ.ИСТИНАТА Е,ЧЕ ЦИОНИСТКО-МАСОНСКАТА *** ОКУПИРАЛА БЪЛГАРИЯ ПЛАНОМЕРНО СИ РАБОТИ ЗА ПЪЛНОТО УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС

84

Анонимен

преди 6 години

Въпросът е способен. Работната ръка ли не става или работодателите са алчни и не далновидни. Така, че каквото си искате внасяте. Вносът единствено ще засили износа.

83

до работодател

преди 6 години

да , правилно , пазарът регулира . некачественото се отсява . но това важи и за работодателите . по естествен път негодните работодатели ще отпаднат и на тяхо място ще дойдат индийски и виетнамски работодатели .

82

до 79

преди 6 години

Пл уж ек...брутната ми е вече 3800? !Половината ми я взимат в данъци - да пращат на твари като теб - да не умрат от глад!Не бих ти дал и 1 цент!По-добре да я дам на пр ас етата!Разбираш ли голтак?:-)

81

Анонимен

преди 6 години

Никой не предлага на българите да работят в Афганистан, а бежанците от Афганистан не искат и да чуят за мизерията в България, предпочитата да се върнат в Афганистан ако трябва да останат в България където ги държат насила в лагери и искат да ги заселват в България, но те си намират начин да избягат от страната.

80

Работодател

преди 6 години

Работникът е само стока на пазара на труда. При пазарната икономика и капитализма пазарът е най-добрият регулатор. Щом местната стока е некачествена внася се нова стока от вън, невидимата ръка на пазара веднага регулира. Капитализмът с демокрация е най-добрата система, никой не е измислил по-добра.