27

Анонимен

преди 6 години

"Не пиши глупости преди 1944 българите са живели в сламени колиби осветявани от газени лампи като в каменната ера и царя е лъжел хората да слугуват на фашистите!"Е НЕ ВСИЧКИ СА ЖИВЕЛИ В СЛАМЕНИ КОЛИБИ, ТЕЗИ КОИТО СА СЛУГУВАЛИ НА ЕВРОФАШИСТИТЕ ОТ ГЕРМАНИЯ СА ЖИВЕЛИ В ГОЛЕМИ ЛУКСОЗНИ КЪЩИ.

26

Анонимен

преди 6 години

Като се учи за възродителният процес, дали ще се учи и за турското робство с всичките му гадории. Или ще се спомене колко сме спечелили от османското съжителство и колко сме загубили от възродителният процес. Ще промият мозъците на децата ни.

25

Стефанов

преди 6 години

До Олег - Поздравлявам те за интересите ти! Дори да имаме различни политически виждания, съм убеден, не ще имаме съгласие. Проблемът с учебниците ще се получи в трактовката, не във фактологията. Надявам се на повече фактология в учебниците и повече трактовка във вкъщи.

24

Анонимен

преди 6 години

Всички съветски паметници в България са паметници на фалшифицирането на българската История и свидетели на продажната комунисическа власт и нейното раболепие към руския окупатор.

23

Анонимен

преди 6 години

Като се учи за комунизма, ще се учи ли колко пътища и заводи са построени? Колко достигна населението, което е най-добрия показател за качеството на живот? Колко беше покупателната способност? Каква беше сигурността? И още и още... Или ще се говори само за репресии и Белене (ако слушаш сегашните десни, половин България е била в Белене)... Защо ли си мисля, че фактите за комунизма няма да се представят обективно!

22

Анонимен

преди 6 години

Как комунизмът съсипа България? По-съсипана държава от днешна България няма. Дори Африка е по-добре от нас.

21

сокче

преди 6 години

До КомунистНе пиши глупости преди 1944 българите са живели в сламени колиби осветявани от газени лампи като в каменната ера и царя е лъжел хората да слугуват на фашистите!

20

Анонимен

преди 6 години

komunizma sysipa Bylgaria - kratko i prosto.

19

Комунист

преди 6 години

До ахаБезхаберието и мързела се дооформиха точно при "социализъмът". Имал съм щастието в началото на кариерата си да се уча от хора започнали трудовия си стаж преди 1947г. Не можеш въобще да ги сравниш с манталитета , отношението и професионализма с тези започнали трудовия си път от 80-те насам. Въобще!

18

Олег

преди 6 години

До До 12 ОлегАми интересувам се от история до някаква степен.

17

Анонимен

преди 6 години

И преди 20 години в учебниците тези понятия си ги имаше, дори с по-мрачен уклон от написаното в статията. МОН не откриват топлата вода. Друг е въпросът че историческата истина се поднася тенденциозно, както в случая с термина "съжителство". Сега е моментът учениците да разберат, че учебниците не са за да ги научат по история, а да могат да отсяват зърното от плявата. Историческата памет се наслагва с културата, бита и мирогледа на един народ.

16

Анонимен

преди 6 години

Младржкото ниво днес е на равнище "яката дупара". Мисля, че с малки изключения те не могат да разсъждават и не ги интересува нищо извън чалгата и секса.

15

До 12 Олег

преди 6 години

*** къв само си компетент ! Се едно си живел и някога

14

Автор на учебника

преди 6 години

Стига сте екзалтирали! В учебника ще има един урок за тоталитарните режими като цяло. За Русия ще пише, че е спасила Европа от фашисткия тоталитарен режим. В България комунизъм не е имало. Частта с народния съд, по която толкова екзалтирате, трябва от сега да ви е ясно, че няма да се пише така, че да плаши децата. За него ще пише, че е просто преврат и ще пише също и за партизаните, които са се борили срещу фашисткия тоталитарен режим. Помнете, били сме НАРОДНА ДЕМОКРАТИЧНА република!

13

Демокрация в колапс

преди 6 години

Естествено ,че ще пише най лошото за комунизма и всичко това подплатено с много кинти от Мерика,дедко Сорос,ЕК със злъч,злоба,Митоди-Андреевщината и ненавист иначе те не могат да съществуват но няма да напишат например,че Българите са били 2 пъти по богати от Южна Корея,Българските космонавти,АЕЦ,курортите,силната армия,заводите,население 9 милиона и най вече сигурността !

12

Анонимен

преди 6 години

Комунизъм е когато властта се взема насила, а демокрация е, когато те държат гладен и те тормозят докато поискаш да те управляват

11

Олег

преди 6 години

До АнонименКак ги измери тези 6 млн души избити и то във Възраждането?! Че то цялото българско население в днешните земи се смята, че е било под 3 млн. души.Освен това е грешка да се смята, че са избивали българи за удоволствие нон стоп. Все пак някой трябва да бачка и да плаща данъци щото мюсюлманите само са отбивали военна служба и не са плащали данъци.

10

Анонимен

преди 6 години

ВЪЗХВАЛА КЪМ ВЛАСТТА НА БОЛШЕВИШКИТЕ ЕВРОКОМИСАРИ ЩЕ ИМА ЛИ?

9

що

преди 6 години

Днес сме най- бедната и корумпирана страна, а медиите ни са след африканските- е какво да сравняваме с комунизма?

8

Немско

преди 6 години

Е немам думи ! Пропаднала *** БГ с соросогейска столица софиа Добре, че се измъкнах навреме.