49

Анонимен

преди 11 години

абе, да...ама, повечето пъти като се изкуша от евтиното, се убеждавам, че излиза скъпо

48

Анонимен

преди 11 години

Редно е да се уточни какви китайски обувки, защото там има няколко вида качество по скала и от китайски до китайски има голяма разлика. И Долче и Габан се шият в Китай

47

Анонимен

преди 11 години

Как непродаваем ? Откакто купих на детето маратонки, които на 1 седмица се появиха дупки в ходилото, а за 10 дена сандалите му се скъсаха и не ставаха дори за ремонт - вече търся български обувки и за него. Проблема е, че нашите бълг. фирми, както винаги са се поуляли и с цените, та дори и да имаш желание да подкрепиш българското - излиза доста солено. Та отново се върнах на китайски вариант.

46

знаещ

преди 11 години

Купих си ботуши производство Пещера и след един месец видях същите в китайския магазин. но по евтини. Тогава за какво говорим.

45

Анонимен

преди 11 години

Нито китайските, нито българските обувки стават. Китайските са вредни, деформират ходилото, могат краката да хаванат гъбички, но българските и те не са койз ане какви- мина им славата и в момента използват стара слава за да пробутват бг некачествени стоки. Каквито бг обувки съм купила, толкова пъти съм и съжалила-купих ботуши, пловдивски и на втория месец вече се разлепят, скъсват, порпускат, цветът се променя и не стават за нищо. Има немски ботуши и от години не са мръднали, не са се променили

44

SS

преди 11 години

До 61 - има доста истина в сметката. Мои близки търгуват с обувки от Пещера, напоследък внасят и от Китай. От Пещера средната цена е 20-30 лв за обувки, и около 40 за ботуши. В магазина същите се продават над 60 /80 лв. за нов модел/, и около 100 лв. за ботуши. Печалба - 100-150%. Това просто е стандарт, за по-малко магазинът ще фалира, защото бизнеса с обувки е сезонен и много зависи къде е обекта.

43

Анонимен

преди 11 години

Преди две-три години реших да си взема свестни обувки за около 100 лева - хубави зимни обувки. След три месеца носене подметките им се сцепиха и не стават за нищо. От тогава съм се зарекъм обувка за над 30 лева да не си вземам - Нося един сезон и изхвърлям. За следващия вземам нови. И не ми пука турски или китайски са

42

Анонимен

преди 11 години

Ако едни български обувки се произвеждат за 20 лева, то нормалната цена в магазина би трябвало да е 35 лв. Слагам по 5 лева надценка за всеки - производител, посредник и магазин. Всеки обаче е алчен и в най-добрия случай производителя наистина ги продава на 25 лв, но следващите слагат безбожна надценка. Не може български обувки на българския пазар да се продават за по 70-100 лева. Затова и българинът предпочита китайските за по 10 лева. Носи ги 3 месеца и си купува нови.

41

Анонимен

преди 11 години

Абе качествено си е китайското. 99 процента от вас телефоните им са от китай, телевизори, стереоуредби, смартфони, лаптопи-всичко ви е от китай. Купувате си например смартфон на известна марка, с още по-известна операционна система-отваряте телефона -и о чудо-вътре пише мейд ин чайна.

40

Анонимен

преди 11 години

Ей това сме българите вместо да седнем да разберем защо сме в това мизерно положение и да се обедим всички и да решим проблемите си завинаги Ние само се лаем един друг и всеки се прави на по-тарикат от другия .Като не искаме евтини обувки слагаме джапанки и бегом в Ботсвана там поне е топло цяла година и банани има.

39

Анонимен

преди 11 години

И да знаете, китайските стоки са много по-качествени от турските.

38

потребител

преди 11 години

винаги вече ще купувам евтини китайски обувки хем са евтини а и по някой път се случва да са качествени,имах случка купих си спортни обувки от прехвалената фирма МЕГИЯС и след около месец и нещо носене от вътрешната страна се разшиха после и другата обувка по същия начин струваха 65 лева от тогава си казах никога по вече българка стока!!!хем са скъпи хем са некачествени и като са скъпи защо заплатите на работниците са евтини съвет българско ли е надалече от него само измами в качеството и други

37

Анонимен

преди 11 години

Ако искате да се сменяте обувките с нови всеки сезон, не се притеснявайте да си купите китайски. Българските не са по-здрави от китайските, а и не е ли все едно като са произведени в Бълагрия с китайски материали.

36

Анонимен

преди 11 години

До 43Ами изнасяй ги обивките в Германия- лесно ще подбиеш пазара с твоите 60лв срещу техните 60 евро, какъв е проблемът? А-а-а, качеството, викаш, гледали немците, не само цената?

35

boss

преди 11 години

Ами да пуснат българските по 30-40 лева да видите дали няма да вървят!!!Ама нали чорбаджията трябва да кара скъп джип и да купи яхта а и трябва осигуровки да се плащат на работника в последно време.....

34

Анонимен

преди 11 години

Обувки от 10лв срещу обувки от 80лв- единственото, което ме интересува, е удобство при носенето- ако и двата чифта са ОК, кое е по-добре- 8 години по 10лв (чисто нови обувки всяка година) или 1 чифт 80 лв за 8 години (+поддръжка и ремонт, ако се наложи)?

33

До 38

преди 11 години

Аз американски стоки не купувам. Не ми трябва да храня еврейчетата.

32

недоволен

преди 11 години

ПРОТЕКЦИОНИЗЪМ , това е политиката, която трябва да провежда продажното правителство на ГЕРБ. Защита на родното производство от чуждото и ако това не може да стане с европейски стоки и товари, то какво пречи да се ограничи вноса на китайски, турски и други стоки. А пречат тластите комисионни, които получаваг управляващите за да пропускат извън европейското карго, продажни политици и митничари, затова и държавата е на този хал. САЩ защитават с зъби и нокти своето производство, а ние не.

31

Абе нали някой

преди 11 години

трябва да купува ТОВА, което произвеждаш !!! Ти не може да си произвеждаш, да даваш високи заплати ,а да не се купува .....това е елементарно ! Трябва да е конкурентно това ,което правиш....първи курс УНСС или минимално ниво на обща култура ! Как да са равни заплатите с ЕС , като в Германия едни кожени обувки струват 60/80 евро средна хубост ! А тук 60 лева ?!! Как ? Ей , такива като вас избират Бойко комплексара и гейчо Сергейчо и после НЯМА ДА РАБОТИМ ЗА БГ бизнес ! Ами не работете !

30

До 36

преди 11 години

Хахаха ***. Ама с удоволствие ще отида в Самоа. Там е доста по добре от тук. Ще ми платиш ли билета? Сигурен съм, че с удоволствие си носиш чепиците. За това и мозъчето веше не ти работи както трябва.