95

Анонимен

преди 11 години

не ми пука нито за мухамад, нито за давид, нито за соломон, буда и прочие. но никой не може да отрече че Исус през цялото време е правил само добро на хората, дори да го приемем само за обикновен човек , и да изключим божественият му произход . и той самият се нарича Човешкият Син. просто прави революция в съзнанието на хората, на тия които имат уши и очи да го разберат

94

Мислещ

преди 11 години

87, С една дума - ако си католик няма как да хванеш спин, понеже няма да хойкаш. Това с презервативите касае само католиците сред африканците.И между другото ти как мислиш - не използват презервативи, защото са като нашите *** - просто им е чуждо това или защото са чели забраната на папата във Африканските новини? :D

93

Реалист.

преди 11 години

До БастунитеАбе образования, ти пък блесна от ум с твоите братвежи. Жалък е само тоя койот си мисли, че няма Бог, сила или каквото и да е над теб. Но рано или късно всеки ще, неще ще се срещне с реалноста.

92

Анонимен

преди 11 години

a kato goworite za sekti ... prawoslawnata curkwa sekta li e na katolicizma ? to i katolicizma e sekta na rannite zaweti i hristowi u4eniq, shtoto nali w krajna smetka wsqka sekta e kato originala ama leko promenena, ta ... kwo e sekta

91

Мислещ

преди 11 години

87, забраната за презервативи или препоръката за неизползването на такива, понеже заповедите са 10 и само те са задължителни касае само католиците. А ако някой е истински католик, то ако не позлва презервативи не би се заразили със СПИН, понеже ако не е женен няка да прави секс, както е според една от Божиите заповеди, а ако е женен просто пак няма да има спин, понеже ще има една жена. Какво от това не разбираш?

90

до мислещ

преди 11 години

Много точно казано! Църквата е невестата, Христос е женихът. Аман от неграмотни "учени", които приемат всичко буквално!Не може историк да се изказва компетентно по богословски въпроси. Човек невярващ и без теологическо образование си няма понятие от тия неща.

89

Анонимен

преди 11 години

70, католическата църква е виновна за смъртта на много повече хора от Сталин и хитлер взети заедно!

88

Апокрифен

преди 11 години

Конгрес по копРология

87

Атанас

преди 11 години

Това е доста късен апокриф. Има откъси от каноничните книги на Новия завет още от 2-ри век. Има много хора, които търсят някаква сензация, за да си докарат парички и слава - този случай явно е такъв.Преди време медиите гръмнаха, че е открита някаква хилядолетна Библия, която отричала Божествеността на Христос. След време истината излезе на яве и се разбра, че тази "хилядолетна Библия" е от около 1500-ната година след Христос и дори не е и Библия, но медиите слабо го отразиха.

86

Анонимен

преди 11 години

Християнството винаги е било съпъствано от много ереси, секти и прочие. като всяка религия .също като богомилските евангелия. Нима написаното в тях има стойност на някакво доказателство ?

85

Анонимен

преди 11 години

mislesht, 4eki malko, curkwata na kolko ot ezicite e w jenski rod ?? za da twardish takowa "duhowno" talkuwanie.

84

до 84

преди 11 години

Ти си много неориентиран хаха. Църквата е създадена 4 век, а не по времето на Христос и този папирус всъщност е поредното доказателство за това, че нещата които е говорел Христос са силно изопачени от тази същата църква... Убеждавам се все повече, че учението на църквата и това на Христос са две различни неща.

83

Анонимен

преди 11 години

То и Аллах е бил женен за Моамед ,ама Бог ги е видял ,че са скапаняци и не им е дал деца.

82

до цървула

преди 11 години

Не казваш, цървуле, коя и каква е била църквата по времето на Христос:)))

81

Анонимен

преди 11 години

Мислещ 70, точно папата е виновен, защото африканските правителства подпомогнати от западни хуманитарни организации раздават безплатни презервативи и пропагандират превенцията срещу СПИН, но католическата църква, която е много силна в региона твърдо се противопоставя на ползването на презервативи и реално проваля всякакви опите за успешна антиспин кампания!

80

Анонимен

преди 11 години

37, Кръстоносните походи за които говориш са отговор на инвазията на арабите и мюсулманите , които завладяват светите места. а пред средновековието а то и сега е имало много врачки, баячки, гадателки , но тогава политиката на църквата е била такава . и покрай тях са заминали хора които са били носители на различни мнения, като Джордано Бруно и Жана Дарк , което безспорно е грешка . дарк ейдж - тъмните векове не случайно носят такова име.

79

tomahawk

преди 11 години

Не закачайте Исус и Християнството !!!Който иска да вярва, който иска да не вярва !!!Ние не сме ***, че да налагаме на останалите в какво да вярват !!!Това че вярвам не ме прави с робско мислене !!!

78

Мислещ

преди 11 години

Църквата е Една, както е описана в Откровение.

77

Мислещ

преди 11 години

Глупости!Моята Жена е ЦЪРКВАТА! Това говори Иисус. И в гностическите и в каноничните евангелия става дума, НИКЪДЕ в който и да е апокриф Иисус не е бил женен за жена.Но това е духовен текст, който го разглеждат някакви духовно-неграмотни хора.

76

до цървул79

преди 11 години

Коя точно църква е 'жената'на Христос? :)))