52

Ирина

преди 12 години

Не знам защо някой не е съгласен /с тоя минус/ - просто съм на мнение, че децата и на 18 се правят на велики.... толкова деца катастрофираха в моя район..... плашещо е.... та нали всички искаме да си отгледаме децата....

51

РУСЕ

преди 12 години

В Германия шофьор можеш да станеш на 17 години.До навършване на 18 години ,те могат да управляват МПС само в Германия ,но в присъствието на единия родител.Той също трябва да притежава свидетелство за управление на МПС.Имената на родителите са записани в документа.В България се подготвя поредната простотия.Не може да се разрешава случаен придружител,защото той може да е 18 годишен пикльо,с един месечен стаж като шофьор.

50

mda

преди 12 години

Идеята за по-ранна възраст на шофьорите контрастира със статистиката, според която най-често младите водачи предизвикват тежки произшествия на пътя.и каква е целта ? да се избиват усърдно, но легално ??

49

steve

преди 12 години

Смахната държава сме лявата ръка не знае какво прави дяснатаДо вчера ми лаят че именно те предизвикват най-много катастрофиА днес искат на 16 книжки да им дават

48

Американец

преди 12 години

В САЩ като карта от 16 годишни (и то без придружител, на 15.5 се кара с придружител до 16) да не са се изпотрепали? В Калифорния има задължително кормуване 6 часа с учител и после 50 часа с придружител. И пак за 9 години тук живот не съм виждал зверски катастрофи, камо ли пък с млади шофьори. Ама тук няма подкупи за КАТ и всеки си спазва правилата иначе глобите са големи.Проблема не е във възрастта на шофьорите, а в корумпираното МВР и КАТ. Като цяло идеята е добра.

47

митко

преди 12 години

сензационна новини.менгеле е създал 17 клонинга на хитлер.2 от клонингите са умрели 45.истинския хитлер е избягал и е отишъл в аржентина.къде ли са сега 15 клонинга къ де ли

46

...

преди 12 години

сигурно защото не са ни достатъчно жертвите по пътищата.... :Х направо може с акта за раждане да върви и шофьорска книжка...

45

Жо

преди 12 години

До 39 Аз пък: Статистиката ще ти отговори- колко тежки катастрофи с човешки жертви са предизвикани от пенсионери "заспали на волана" и колко- от будни тинейджъри, връщащи се от дискотеки.

44

Венета

преди 12 години

Това е поредното безумие! Целта е да се узаконят официално катастрофите с непълнолетни!!!!!! После защо има толкова много катастрофи и загинали???!!!!???!!!

43

Ирина

преди 12 години

Е голяма глупост!!!!Ама на 16 = това си е равносилно, като да дадеш на луд оръжие!Така ли ще пазим децата си - ненормална държава!

42

Анонимен

преди 12 години

На едно нерегулирано с пьтни знаци крьстовище в града едно остригано килешче с малка главичка спря с голямо нежелание до лявата ми врата и ми вика -знаеш ли как ще те наритам и аз му казвам ,че сьм му дясностоящ ,а тои ми вика ще ти дам един дясностоящ не виждаш ли ,че карам на право и пак иска да ме рита....ако му потроша тиквата ще ме сьдят ли ?

41

Анонимен

преди 12 години

защо трябва да изкопираме американската система и техният начин на живот ?тяхната система фалира,както фалира комунизма на руснацитезащо трябва да копираме един фалирал режим ?както е тръгнало и ние ще фалираме

40

Анонимен

преди 12 години

Бог да пази държавата ни от 20-ина годишни, които се имат много умни и опитни шофьори!

39

Жо

преди 12 години

НАЙ-ОПАСНИ са шофьорите, когато "навъртят" 10-15 000 км. Тогава те решават, че вече са достигнали съвършенство във владеенето на автомобила. Започва се бясното каране, изпреварване и точно тогава идват първите удари и катастрофи. Колкото до възможността да се появят 16 годишни шофьори- трябва да се промени законодателството в държавата. Сега е прието, че 16-годишните са непълнолетни и не съзнават в пълна сила последиците от действията си. Ако убият човек, придружителя ли ще отговаря?

38

Аз пък

преди 12 години

Аз пък одобрявам ... на 16 год има много добри шофьори .. да , лапетата са много схватливи .И те пак си карат , само че без книжка :) Проблема е с психиката им че искат да правят пакости и да се доказват.Точно ако бъдат правилно насочени накарани да мислят.За това има държави в които е прието това .Да не би един пенсионер ,заспал на волана ,сърдит на всички ... да е по добър шофьор ?

37

Анонимен

преди 12 години

Като цяло идеята не е лоша, но вече предусещам последствията от нея.

36

до:31

преди 12 години

В тази развита страна се спазват правилата и законите,има КОНТРОЛ...тук всичко е наобратно...Тук пиян 16 годишен ще се качи с придружител 18 годишен, и докато кара по пътя с дупки като кратери със 150,катаджиите ще си лафят с проститутките,ще дремят в колите, и даже няма да го отразят.Това е БГ действителността,не САЩ!

35

24

преди 12 години

Предлагам още от родилният дом да раздават книжки та като проходи да си има документ детето

34

до 32

преди 12 години

по-големи сме, с повече стаж и повече акъл в главите. хора, които дори в училище не внимават за елементарни неща, какво очакваш да правят на пътя? аз мога да ти кажа - да си играят на need for speed в реалния живот. само дето в реалния живот няма restart race...

33

crus

преди 12 години

26 адски логичен въпрос ...... никъде не са казали дали 16 годишния мухл с колата на тати ... убил пешеходец или направил ПТП примерно с линейка ...скоро имаше такъв случай с една 20 годишна овца ....та като направят белята ..ко следва ..и дали гражданската ще е драстично или изобщо по скъпа за малките кретенчета ?