46

Тони

преди 13 години

"По българска методика ефективността на научната дейност се измерва като съотношение на производителността на труда (публикации) спрямо вложени средства. Според последното такова изследване, проведено от Румъния през 2007, по научна продукция на 1 милион вложени евро от бюджета България е на първо място в света."Като са толкова ефективни, защо държавата няма полза от това?

45

Анонимен

преди 13 години

До кои анонимник това бе Любомирчо.

44

физкултурник

преди 13 години

какви учени сте бе дан сте чели винету случайно, и кат сте таквиз учени колко от вас гласуваха за герб и сега реват от тях, кат сте учени продавайте си ученото както направиха някои ваши колеги учели в спортни училища, даже един маратон от 10км не можете да изтичате, нито да фрастнете с каратиски удар някой кандидат зет, и тогаз кой ще ви съжалява, ония дето няма и надежда да се пенсионират някога тоест голямата част на бг или бб наород матрял, айде бягайте за здраве с веселин маринов

43

Dido

преди 13 години

абе защо всички в чийто сфери е очевадно,че трябват радикални промени не протестират за промяна,а плачат само като им орежат парите?Изглежда им харесва статуквото до момента.Лекарите протестират за пари,а не протестират за мъртвите души които "лекуват".Студентите протестират за пари,а не протестират,че висшето ни образование за нищо не става и че имат повече часове по чалготеките от колкото на катедрите.БАН и те пари искат,а да предложат промени за да станат печаливша структура не искат ...

42

анонименс

преди 13 години

по маршрутките съм ви виждал увисили носове и с големите си очила като дъна на буркани и абсурдни физиономии,а по чалга заведения няма как наистина да се засечем и аз не ходя там!! :)))))))

41

От 50

преди 13 години

И кажи къде е приложимо.

40

Любомирчо

преди 13 години

Кой си ти че разбираш как се прави наука бе анонимнико какво образование имаш. Тази година имаше външен одит на БАН. Знеш ли кави са резултатите а ? Я провери да видиш смешнико оценката за повечето институти е изключително добра и само за 2-3 е по-скоро лоша.

39

Светльо

преди 13 години

БАН редовно приема студенти към разработките си. Аз съм дипломант там. Не говори лъжи!

38

До 46

преди 13 години

Добре кажи накратко, защото наистина ми е интересно какво е открил някой нов български учен от БАН. Нали затова е темата. За БАН.

37

norm

преди 13 години

26,Май призна,че заплати получавате само за участие в конференции,форуми и други мероприятия,къде останаха приложимите в практиката разработки.Като има владеещи по 3 западни езика и още един куп програмни,идете в институтите и успоредно с преподавателска дейност,която да повиши нивото на висшето образование у нас,вършете и научната,привличайки и най-добрите студенти към разработките.Но явно в БАН е по-уютно,получаваш заплата и никой не те пита защо.

36

Светльо

преди 13 години

Днес на протеста чух Лафчиев да казва следното (справка - в-к Дневник, публикация от 3 ноември 2010 година). "Не може председателят на БАН да общува с човек, който има една научна публикация. Игнатов не е на ниво да се среща със Съботинов."Отново поставям въпроса - каква е публикационната дейност на Сергей Игнатов, защото вече няколко колеги от БАН са открили, че той наистина има само една публикация :) Търсили са в "Скопус", престижна научна търсачка...

35

Lehr

преди 13 години

Вижте, предполагам, че премиерът се е почувствал неудобно - не е като да реже ленти, да прави копки, да стане "доктор ХУНорис кауза" на Пернишкия университет, или съкратено П.У.Т...Или как да каже на Съботинов - без мен нямаше да ви има...С тези "първи копки", вече безкрайно много на брой, България скоро вместо на Швейцария, ще заприлича на швейцарско сирене.Браво на Съботинов, Браво и на Лафчиев! Трябва да бъдат уведомени всички европейски институции за тези безобразия на управляващите!

34

анонименс

преди 13 години

ми да прав си в САЩ е точно така полицаят получава по голяма заплата и държавата е пред разпад...цак цак колко злета има божей :))))))))))

33

кандидат учен

преди 13 години

Хора, и на мен ми се иска да работя в БАН, но не съм имал достатъчно навършени години. Иначе условията там са добри, някои от учените имат по 600 /шестстотин/ дни невзета отпуска, освен това работят в къщи, вероятно денонощно. А от опит знам, че хора, които сами се определят като учени за нищо не стават. Досега знам за един българин, който мога да нарека учен, това е академик Балевски. Учебника му и до ден днешен се котира много високо. Неговото име гочух за пръв път още в техникума.

32

Charely

преди 13 години

Не само снимаха, но и имаше полицейска "охрана" с палки - за всеки случай. Така че и други ги е страх.

31

Анонимен

преди 13 години

Ама много "умни" хора има тук ;) Смея се от сърце. Разберете, че не е нужно да си "велик" или "***" или каквото и да е важното е да имаш любов към работата си и да я тачиш. а като ти орежат бюджета ще станем като МВР, ще си носим техника от вкъщи и прочие, а вие ще станете още по прости ;) Не е нужно да е ...АН, никой не казва подобно, но да режат от парите и бюджета за да скърпват своите грешки не бих казал, че са в правото си затова и протестирам - АЗ! За другите колеги не знам, но за себе с

30

До 26

преди 13 години

КАКВО ОТКРИ И КАКВИ НАУЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ ИМАШ ЧЕ ДА СИ ЗАЩИТИЛ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ. По този начин аз мога да имам претенции че съм защитил името на България и да искам от нея пари. Ама не е така. Никои не гледа усилията. Гледат се резултатите. КАКВО ОТКРИ ?

29

Бай Григор

преди 13 години

Държава в която , полицаят получава по-голяма заплата от учителя и културния деец е пред разпад! Когато говорят палките ,професорите събират храна от контейнерите!

28

Тони

преди 13 години

Към 2009 БАН включва 69 научни института и централни лаборатории, както и 11 специализирани звена и централна администрация (около 70 души) с общ брой на служителите около 7 400 души, от които учените са около 3570.Това е абсолютно ненужна структура!!!

27

анонименс

преди 13 години

виждали сме ви какви учени сте..БАН е сиропиталище за асоциални и странни хора които са за усвидетелстване по скоро да реват да ги вземат в някоя психиатрия,а не за пари,*ахти наглите щураци..времето не могат да предскажат-учени! xaxaxaxa