156

преди 15 години

България страда заради своите нови "съюзници", лицемерни и фалшиви.Които едно говорят пред нас,а зад гърба ни вършат съвсем друго. Спомняте ли си кампаниите в Англия срещу България преди 3-4 години.Някаква западна фирма внесла БЪЛГАРСКО оръжие в ембаргова африканска държава.С наложено оръжейно ембарго от ООН. Имаше заплашителна кампания срещу България на запад. ОТНОВО МРЪСНИТЕ БЪЛГАРИ продават варварското си оръжие в третия свят въпреки ембаргото.Заслужава ли тая страна да бъде приета в Евросъюза?Много се крещя на запад.Много се хули българия.Дори СДС,ДСБ и БСП се размърдаха в парламента и по медиите.Хулеха Симеон,тогава премиер.След 1-2 месеца ИСТИНАТА ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ.Оръжието е купено от западна фирма и България няма нищо общо с последвалия реекспорт в Африка.За тая западна фирма малко се пошумя на запад и по команда всички млъкнаха.Няма да налагат санкции срещу своите я.А ВИЕ СИ ЛАЙТЕ,БЪЛГАРИЯ ТЪЙ,РУСИЯ ТЪЙ,МРЪСНИ РУСНАЦИ,МРЪСНИ КОМУНИСТИ.Добре слугувате на западняците и техните икономически интереси.Куде от простотия,къде нарочно.Западът отдаааавна не се бори за някакви идеи,а за икономическите си интереси.Само че тук е тарикатлъка.Никой на запад няма да каже направо.Искаме да се обогатим за ваша сметка.Те ще ви донесат от 100 реки вода,ще ви представят всичко под благовиден предлог.Ще представят всичко като борба на идеологии,на цивилизационен избор и т.н.После ще се хилят зад гърба на българските балъци,които са повярвали.А пред тях само комплименти,похвали за "правилната линия" на поведение.

155

Lilko

преди 15 години

Атовете не се ритат! Атовете дърпат въжето от единия край. Докато откъснат от ЕС някоя нещастна държавица.

154

denim58

преди 15 години

До всички внуци и внучки!Бъдете национално отговорни-на изборите скрийте личните карти на бабите и дядовците си!!!

153

Boba Fett

преди 15 години

Едните не дават,пък другите не пускат!!!Така ни се пада като се кланяме на запад са ни на изток и обратното!И накрая всичкото това не е криза,а ВОЙНА и ние пак ще я загубим заради политиците си!

152

преди 15 години

УКРАЙНА НИ ПРОДАВА СВОЙТЕ ВЪГЛИЩА ПО МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЦЕНИ. НЕ ЩЕ И ДА ЧУВА ЗА ПРЕФЕРЕНЦИИ И ЗАЩИТА НА НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ. А ВИЕ СЕ КЛАНЯЙТЕ НА ЮШЧЕНКО ДЕТО НИ ОБИРА ЗА ТИЯ ВЪГЛИЩА. УКРАЙНА ИМА НЯКОЛКО АЕЦ. ДАЖЕ ЕДНА ОТ ТЯХ ГРЪМНА-ЧЕРНОБИЛ И СЕ НАГЪЛТАХМЕ С РАДИАЦИЯ ОТ НЕЯ. ИМАТ И ВЪГЛИЩА. ВИЕ НИЩО НЯМАТЕ. ГОЛИ И БОСИ СТЕ,КАТО ГЛАДНИ ВЪШКИ. АПЛОДИРАЙТЕ ЮШЧЕНКО ДЕТО ВИ ОСТАВЯ НА СТУДЕНО. ТУРЦИЯ КАК ПОЛУЧАВА ГАЗ ПО ДИРЕКТНИЯ ТРЪБОПРОВОД? НЯКОЙ СПИРА ЛИ ГАЗА ЗА ТУРЦИЯ? А УКРАЙНА МИНАЛОТО ЛЯТО СПИРАШЕ УРАНА ЗА БЪЛГАРИЯ. НЕ МОЖЕЛО ДА СЕ ПРЕНАСЯ УРАН ПРЕЗ НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ! ДОВЧЕРА МОЖЕШЕ,ДНЕС ВЕЧЕ НЕ МОЖЕЛО.

151

зоолог

преди 15 години

Атовете не ме интерисуват.По важното е, че нашите магарета са скопени КАТЪРИ И МУЛЕТА.

150

kyky

преди 15 години

направо се кефя, че въпреки че на ЦЕЛИЯ СВЯТ стана ясно че американците подкукуросаха украйна да спре газапак се намират предателчета и родоотстъпници, които плюват българия и обвиняват русия за това...ех, седерастчета, костовачета, и бойкоборисовчета, айде сички за 50те лева, дет ги раздават за `спонтанни протести`....

149

българин

преди 15 години

Радващо е, че се срещат все още разумни хора и патриоти като Стамболов, които оценяват уроците които ни дава историята. А "петата колона" винаги чака реванш.Украйна като се слага на щатите защо иска евтин газ от братушките?

148

ТАТЯНА МОСКВА

преди 15 години

Украина и США раскрыли планы по газу 14 января 2009, 00:53Украина и США планируют тесно сотрудничать в возобновлении и модернизации мощностей украинской газотранспортной системы. Об этом говорится в украинско-американской Хартии о стратегическом партнерстве, опубликованном на официальном сайте Верховной Рады 13 января. Хартию подписали глава МИД Украины Владимир Огрызко и госсекретарь США Кондолиза Райс 19 декабря 2008 года в Вашингтоне, передает Интерфакс. Отметим, что в пятницу 9 января Кондолиза Райс и глава МИД Грузии Григол Вашадзе подписали аналогичную Хартию стратегического сотрудничества США с Грузией. Мы понимаем, какая ответственность, и политическая в том числе, возлагается на Украину Как следует из текста документа, помимо помощи в модернизации украинской ГТС, США планируют активизировать сотрудничество с Киевом и в сфере безопасности и обороны. Понимая постоянное существование угроз глобальному миру и стабильности, Украина и США намерены расширить уровень нынешних программ сотрудничества и помощи в оборонных вопросах и вопросах безопасности с целью преодоления этих угроз и углубления мира и стабильности, - говорится в документе. Отметим, что во вторник президент Украины Виктор Ющенко заверил в эффективности действующей в настоящее время украинской газотранспортной системы. Надежность украинской ГТС, по мнению экспертов, имеет коэффициент 1,8, что вдвое выше, нежели российская система и приблизительно на уровне коэффициента стабильности транзитных сетей Европы, - заявил Ющенко на пресс-конференции в Киеве. Мы обладаем уникальной, надежной и развитой системой транзита. Такой транзитной модели, механизма больше нет в Европе, и мы понимаем, какая ответственность, и политическая в том числе, возлагается на Украину, - подчеркнул Ющенко.

147

преди 15 години

Всички са маскари!

146

Огнян Милушев

преди 15 години

Наистина, това е истинското ми име и трети поред пост. Обръщам се към редовни коментатори като Стамболов и прочее, с ерудицията и жара, който влагат в коментарите си, да се присъединят към идеята ми да се поставят нещата в някакъв ред. Отстрани наистина изглежда жалко да се хаби време и енергия в писане на коментари, които да търсиш из спама и латиницата с часове, за да се оформи диалог. А по темата с газа, Русия и Буров, само ще кажа, че това което става в момента, колкото и хаотично да изглежда, е съвсем режисиран и предвидим сценарий. Нищо не ни остава, освен да чакаме развръзката, защото очевидно нещата вървят към края си. Тогава ще се изясни какво точно е станало. Винаги зад събитията има една причина... Древен римски въпрос - "Кого ползва това?".

145

Все едно

преди 15 години

Имам постоянен ай-пи адрес, така че, не съм анонимен, не пледирам за цензура, а за ред. Наистина е трагикомично да гледам какво става в коментарите под статиите, естествено и бонаците имат право на глас, но нека админите помислят как може поне елементарен ред се въведе... Наистина ли сме толкова луди и неграмотни, почвам да се плаша!

144

Стига кретении!

преди 15 години

Намерете начин скъпи , да се справите със спамерите и писането на латиница. Наистина прилича на лудница форума. Нищо смислено не може да излезе от тая детска градина. Има мислещи хора, които пишат правилно и разумно. А от либералната политика на сайта относно писането на коментари става стена на градска тоалетна, а не място за споделяне на мнения. Има начин да се ограничи лудостта на 5-6 , които спамят всички коментари под всяка статия. Няма смисъл на Вас да обяснявам, как точно става това.

143

преди 15 години

ДЕ МО? КРОТКО ДА ОДИШ.15 ЛВ ЗА ЧАС И ПОЛОВИНА В КАСИЧКАТА,ЗА ДА ИМ РАЗЯСНЯВАШ ЗАДАЧАТА КАК ВЛИЗА ГАЗЪТ,ТОЕСТ,ЧЕ СЕ ПОДАВА ПО ЕДИН ЕЙ ТАКЪВ НАЧИН.ДЕ МО-НАКЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ ЧОВЕЧЕ ИЛИ КЪДЕ Е`КРОТКО-ВЪЗПИТАНО СЕ ДРЪЖ,КЪДЕТО И ДА СИ

142

преди 15 години

мАЛЕЙЙ,ДА НЕ БИ И АЗ ТАКА ДА ПЛАЩАМ ВОДАТА.ОТ ПЪРВОИЗТОЧНИКА ДО МЕН,А ВОДОМЕРЪТ ГО ГЛЕДАТ САМО ТАКА ОТ ИНТЕЛИГЕНТНОСТ.ЧЕ ТО МНОГО УДА ИДЕ ПО ОБЩАТА,ЩЕ СЕ УДАВЯ АКО МИ ПОТЕЧЕ ВСИЧКАТА,А ЗА СМЕТКАТА НЕ МИ ДОСТИГА ЪКЪЛ.

141

стамболов

преди 15 години

Русия уж трябваше да е в изолация, а пак е в центъра на дебата. И Наакашвили вече не го показват по телевизиите - да не го сменят скоро?Спомняте ли си за тези проблемчета? Ако не не четете по-надолу. Русия ни натресе комунизъм (само 45 години!)- факт. Комунизмът ни разказа играта - факт. Русия разформирова КПСС - факт. България преименува леко БКП на .. БСП и толкоз. Путин насмете олигарсите и използва кризата за да ги доунищожи - факт. В България олигарсите си правят каквото си поискат - справка заменките на гори и удълженият срок за това от БКП. Следователно в БГ има посткомунизъм (цели 20г! ), а в Русия капитализъм - всичко се плаща от всеки. От украинците включително. Господа, отворете си очите за Русия! Прочетете Буров какво пише за нея - Русия винаги е точна в търговията и плаща със злато. Така е и сега с газа. Стамболов е бил мразен, но уважаван от руснаците: бий за да те уважават. Но Стамболов не е мразил руснаците, а е обичал България. Ний една келява Македония не можахме да освободим, какво да говорим за себе си от турско? И досега щяхме да сме турски вилаиет. Затова по-кротко с анти-русизма, щото пак според Буров петата колона чака за реванш; НАТО не помогна на Гърция срещу Турция и да не купувате вазелин "Доган ефенди" след време.

140

ВЪН РУСКАТА МАФИЯ

преди 15 години

....... ПРОРУСКАТА ПАРТИЯ И АГЕНТУРА ! БЪЛГАРИЯ РОБУВА НА КГБ - МАФИЯТА И КОЛОНИЗАТОРСКА РУСИЯ !

139

преди 15 години

Da jivee Rusia!Mraznete "demokrati",neka 4ernia rezniak Obama da vi prati gaz

138

преди 15 години

Русия много добре знаеше, че не става въпрос за крадене, а за използването на част от транзитния газ за технологични нужди. Русия спря близо 300 млн. м3 в денонощие заради 21 млн. м3 "откраднати", позовавайки на някакви договори. Ако Русия беше сигурна в договорите си и уважаваше международното право, щеше да осъди Украйна и да си вземе парите за мижавите 21 млн.м3.(около $8 млн. на денонощие) Вместо това Русия предпочете да губи по десет пъти повече пари на денонощие и да остави потребителите си без доставки в най-критичните дни на годината. Сега Русия си измисля нови и нови финтове, за да прави мръсно на света. И след всичко това Русия твърди, че се води само от икономически, а не от политически подбуди. Русия просто е изгубила инициативата и само разиграва театри, това е поредният отчаян опит да уплаши някого, за нейно съжаление обаче, ще е безуспешен. Изкарахме 10 дни, ще изкараме още толкова и нито ще умрем от студ, нито икономиката, която и без това е малко над нулата ще пропадне. Ще дойде пролетта и цената на газа, която следва цената на петрола с 6 месечно закъснение ще падне. Тогава Украйна ще си сключи договорите на ниска цена, а Русия, която ще е загубила милиарди, ще вее байрака, че е принудила украинците да купуват на "пазарни" цени.

137

Желязко Желев jele

преди 15 години

......Като помисля какъв вои нададоха американските слуги у нас срещу Руснаците .115-и е прав.А и Руснаците са знаели за сценария и са ни предупредили.Те и нашите са знаели ама пуста власт как да се опълчат на тия дето ги крепят.