175

Анонимен

преди 3 минути

Много нагоре още ще бъдат цените .Очаква се поскъпване на терените и на земеделската земя .Терените защото може да се строи на тях , а земята дава рента и вече не се произвежда .Земята може би ще се превърне в най-добрия актив .

174

Анонимен

преди 10 минути

Не е балон, просто има много гепени пари за препиране, които се вкарват в имоти и цените са високи. Вече никой не си крие парите по банки, защото дългата ръка на Магнита ги пребира в която и част на света да са. Кеша е противопоказен , защото го нападат мишките или го вземат апашите и най-лесно е с имоти. Ако е вярно, че за 15 години при управлението на Боко и Шиши са гепени около 70 млрд. , много още ще има да се покачват имотите.

173

Анонимен

преди 11 минути

Аз от 6 месеца се опитвам да продам , а брокера ми казва ,че имало застой на пазара .Кое е вярно ?

172

Катър

преди 12 минути

Това е еврейска схема - банките държат ниски лихви и прилъгват хората да теглят огромни заеми, тия заеми надуват цените. Достъпността на жилищата не се е променила с поевтиняването на заемите, даже напротив.

171

Брокеро

преди 15 минути

Абе къде е Пеевски? Викат забегнал в Сърбия , верно ли е ? Нещо на разпродажба покрай него няма ли ?

170

Анонимен

преди 33 минути

До Бай Иван мазния Тия легенди са заради римския бетон. Той и 2000г държи, както виждаме. Проблемът е, както ти казваш, с желязото. За да се пести бетон и да се улекоти, се почва през 19ти век с арматурата. Да, ама тя ръждясва без куп подръжка(НАСА правят куп заливки всяка година на бетонови писти примерно) и, както се видя последните години, мостове падат и т.н. По спецификация панелите са с живот 50-70г. Но то и тухлените сгради не се смятат за по-дълго да държат.

169

Анонимен

преди 36 минути

До Биотехнолог Няма как. Представи си колко надценка слага магазинът, за да плати наем, ток, заплати. В суперите е 40-50% от продажната цена, т.е. удвояват, ама така после правят и намаления. Всички магазини са така. Имаш и верига от поне 2-3 дистрибутора с подобни надценки. Тогава е производителят. Транспортът и той е скъп заради зелени сделки, акциз... Сложи 20% ДДС, мито 20% и нагоре, ако е от извън ЕС... Ако произвеждаха хапчетата в магазина, щеше да е друго, но не става с регулациите.

168

Бай Иван мазния

преди 43 минути

До Фен Аме кво ги слушате теа брокери дето ви къпят , че панела издържал 300 години. Оно е било викач в Слънчака преди да стане брокер и вие му вярвате на чалъмите. Панела е прекрепен със заварка межди два железни скоби с дебелина 1,5 см . Желязото раздясва и така панела седи на магия върху другия панел. При сънирането тея заварки никой не ги поднови само капсулираха заварката да може повече да раждясва.

167

вуйчо Ваньо

преди 45 минути

Ей,не спирате да я дъвчете тази тема.Ясно е,че някой си плаща.Има си безбройни имотни сайтове купувам-продавам.Ние тук сме клю-клю.Зарибяват Ви,разберете го.Да няма после ох и ах.Целта е пълна ипотечна зависимост.Закрепостени сте поне за 30 години.

166

Експерт

преди 45 минути

София е за 300 хиляди жители максимум. Вие сте се натъпкали към два милиона. Тъпчете се още. Ще гледаме циркове.

165

Фен

преди 48 минути

Пиша да вдигам коментарите, в София няма балон. Цените ще се вдигат в хубавите квартали, почнаха да правят качествени комплекси и там цените са доста добри. За хората с панелки и те ще облажат, защото панелката колкото и да не Ви се иска ще стои още поне 300 години.

164

Анонимен

преди 48 минути

И да се вайкате и да не се вайкате - това е положението. Казва се "пазар". Докато една стока се търси - тя ще се продава. Елементарен икономически принцип за цената на дадена стока (има го във всеки учебник по основи на икономиката) "нещо струва толкова, за колкото може да се продаде". А иначе, докато хора продължават да идват в София тази тенденция ще продължава...хубав или лош град - това е съвсем отделен въпрос. Малко са градовете наоколо с такъв вътрешно-миграционен натиск..

163

До Хмм

преди 54 минути

Какво се случва ли?! Последните 50-60 години приходите растат с едни темпове, а разходите с други. Ножицата между бедни и богати расте. Това се случва. Някои са с 200$+ милиарда , други гладуват, студуват и нощуват на открито под звездите.

162

Мечтата на българина

преди 1 час

Кочинка от 40 кв. за 200 хиляди евро в Банишора.

161

Маркетинг даге

преди 1 час

До БиотехнологКиро истината продаваше сок от моркови с кокичева вода на американците за 20$ . Маркетинга си е маркетинг. За един банан с тиксо на стена искаха 150 хиляди евро хората.

160

Биотехнолог

преди 1 час

Всичко е надценено от 5 до 500 пъти. Няма вече силни държавни институции, всичко е обладаяно от бизнеса или оставено на саморегулация- демек никва регулация. Едни какпки за нос са със себестойност 20 стотинки с труда и опакаовката ( капките за нас са разтвор на готварска сол и вода дефакто) и се продават до около 10 лв вече-всичко е внос. Най фрапиращото , което ми попадна е хапчета за подмладяване -60 бр 80 лв. като съставката е люцерна стрита на прах , но изписана на латински 10 грама люцерна!

159

Анонимен

преди 1 час

Има много хора, които имат големи количества пари и купуват жилища за "инвестиция". Заради това вече години наред цените са вдигат и вдигат.

158

Колелото на времето.

преди 1 час

Милярдера Буров и той се надявал на имотите си преди края на ВСВ, но после загина в лагер с едно одеало. След ТСВ пак ще има глобално нарадовластие-еко-либерал-социализъм-пак всичко ще е общо.

157

Балон до балона ....

преди 1 час

Има ли балон в млякото в магазинната мрежа като го глупуват от фермера на 0,70 лв , вземат му мазнината, добавят вода и хоп става 3,7 лв или направо вземат сухо млеко за 10 ст и го пласират за 2 лв -ефтинджос? Има ли балон в цената на поливната вода дето ни я пласират за питейна и от 10 ст. за кубик става 6 лв . и още мъкнем и туби за пиене , че ни е малко пластмасата в организма... Персонала бил скъп лащали големи заплати - 1200 лв в мандрите и 1000лв във ВиК то са заплатите ...

156

Анонимен

преди 1 час

При положение, че жилищата в България бият F&P500 и NASDAQ индексите, както и фондовте на Black Rock и Vanguard по доходност, няма как да се пукне балона. Но ще дойде и този момемнт. Покувпалтелната способност пад, а скоро ни чакат и по-високи лихви. В САЩ гив дигнаха преди около година и нещо, а ние виаги сме били 18-24 месеца назад за такива нещо, но винаги сме следвали.