117

Анонимен

преди 23 минути

Българската агенция за българите в чужбина, Министерство на правосъдието и Външно, да изнесат трите имена на северномакедонци с български паспорти, на сайтовете си. Или, най-малкото, да изпратят списък на всички северномакедонци, на ЕС Брюксел, Съдът по правата на човека и Скопие, изясвили се като българи, за което са получили български паспорти.

116

Анонимен

преди 24 минути

113 Явно, си бил в България когато българските комунисти, по заповед на Коминтерна, помакедончиха българите от българската област Вардарска и Пиринска Македония.

115

Анонимен

преди 25 минути

всички без албанците

114

Анонимен

преди 26 минути

109,110,111 Когато България е била империя, Русия, Сърбия и държавицаа от 1992 РСМ, не са били на географската карта. Вето за маймунарникаот РСМ!

113

Аз съм

преди 35 минути

внук на македонски бегълци от Егейска Македония. Не живея в България от близо 50 години. Когато бях дете, си спомням, че в квартала поне 40-50% от хората бяха македонци от Егейско или Пиринско. Много добре знаехме кои са македонци, кои българи, кои помаци, турци, евреи, роми... Истината е, че много хора ги беше страх да кажат, че са македонци или други националности, а имаше и такива с "обли глави", които за службици се правеха на по-българи от българите.

112

Анонимен

преди 1 час

Заринати от национални митове и пропаганда, която представят нациите, едва ли не като съществуващи още от Големия взрив, то не се осъзнават фактите, които се знаят: Това са сухите факти. Другото е пропаганда, а който не съзнава, че е пропаганда е просто недостатъчно образован. Оформи се македонска нация след ВСВ, защото в България беше гнусно, диктатура, нисък стандарт, марионетка на СССР. Сърбите се възползваха и успяха. Най смещно ми става, като нарече някой сърбите "братски народ" Четете исто

111

Анонимен

преди 1 час

Заринати от национални митове и пропаганда, която представят нациите, едва ли не като съществуващи още от Големия взрив, то не се осъзнават фактите, които се знаят: 5) Македонската нация се създава след 1945 г. На територията на Югославия, която е в обтегнати отношения с България и контактите са ограничени, а доколкото ги има са под знака на враждебност. Това ясно определя границата между българската и македонската нации точно по границата между България и Югославия, а днес Македония.

110

Анонимен

преди 1 час

Заринати от национални митове и пропаганда, която представят нациите, едва ли не като съществуващи още от Големия взрив, то не се осъзнават фактите, които се знаят: 4) Българската нация се създава от Русия след 1832 г. и към 1878 г. е успяла да обхване само земите около днешна централна България. Българската нация обхваща териториите на днешна България, включително и пиринска Македония, чак около средата на 20 век, Тя не успява да обхване други територии, които владее много кратко.

109

Анонимен

преди 1 час

Заринати от национални митове и пропаганда, която представят нациите, едва ли не като съществуващи още от Големия взрив, то не се осъзнават фактите, които се знаят: 1) Нации съществуват само от 300-350 г., а на Балканите от има-няма 200. 2) Нациите се създават от държавите - чужди или собствени и са техен изкуствен продукт. 3) Западноевропейските нации се създават, чрез обединението на разнородни културно елементи, докато балканските, чрез нацепване на едно единно етнокултурно пространство.

108

Анонимен

преди 1 час

Българската агенция за българите в чужбина, Министерство на правосъдието и Външно, да изнесат трите имена на северномакедонци с български паспорти, на сайтовете си. Или, най-малкото, да изпратят списък на всички северномакедонци, на ЕС Брюксел, Съдът по правата на човека и Скопие, изясвили се като българи, за което са получили български паспорти.

107

Анонимен

преди 1 час

Преди много векове имало един Цар Дор. Той имал близнаци за наследници на короната - Магнет и Македон. Разделил държавата на по равно. Магнет наследил западната част, известна като Тесалия. А Македон источната част /сегашна южна Тракия/ и започнали да я именуват Македония по името на монарха. Това от изворите на историята за произхода на името Македония, сега кой се припознават като македонци и къде живеят е рано историята да посочи. В България няма как да има македонско национално малцинство!

106

Анонимен

преди 1 час

Говорих с един албанец от Македония. Говориме СВОБОДНО, аз - на български, той - на "македонски". Казва ми: А, бе каква е тая държава - Македония? Ми тя е 2/3 българи и 1/3 албанци. Аре, българите да се отделят към България, албанците към Албания. Викам му: Българи, не българи, пишат се Македонци, значи не щат да са българи. България е за българите. Който не ще, да си седи там , от където е! На България две национални катастрофи, заради тая *** Македония стигат! А който е българин да си идва!

105

Анонимен

преди 1 час

Така е... На Българските Ковбои - Селяни по заповед на Сталин бе въведено Крепостнияеското Право и им бяха отнети земите. Този селянин който не си даваше земята комунистите го наричаха кулак и го пращаха в концлагерите. В концлагерите избиха Българската Аристокрация, Иновативните Българи. Тия Българи които не са искали да се пишат за Макета са ги избивали в концлагери....

104

Анонимен

преди 1 час

Според историческите дадености македонците са българска етнографка група, със своя регионална идентичност. На преброяванията преди 1945 г. у нас, тоест, преди идването на комунистите на власт няма, регистрирани етнически македонци. Но според преброяванията от 1946 и 1956 г. се оказва, че у нас вече живеят 160541, съответно 178862 етнически македонци. А сега си представете... Ако не си маке, веднага заминаваш в концлагер.... Така се приемаша й мюзюлманската вяра с забиване на кол!

103

До Отдавна

преди 2 часа

древните траки как да знаят как ЩЕ се наричат

102

Анонимен

преди 2 часа

С разрешението на Сталин по искане на Тито от България е откъсната пиринска Македония! На 9 август 1946 г. е извършено най-зловещите предателства на БКП към българската нация и държава. На пленум на ЦК на БКП е приета резолюция за даване културна автономия на Пиринския край. Македонизацията в Пиринска Македония в процес, при който от страна на властите в България и Югославия се провежда политика по изкуствено зареждане на Пиринска Македония с фалшиво македонско самосъзнание и отделен етнос.

101

Анонимен

преди 2 часа

колко са наистина ще разберем, когато впишат българите в конституцията си

100

до 93

преди 2 часа

До Анонимен.Нищо не е давано.Паспортите се купуваха,купуват и струват пари.Наскоро пак четох обява за цени на паспорта в интернет,но за украинките.

99

баба мара

преди 2 часа

от агенцията за българите в чужбина могат да информират на колко българи вмакедония са издадени бълг паспорти за последните 35 години колко гласуват набълг избори колко се определят като българи при преброяването в македония

98

Анонимен

преди 2 часа

Статистика на населението по етнически признак в областта Македония (Егейска, Вардарска, Пиринска) по самоопределението на хортата в началото на 20-век: българи - 1181336, турци - 499204 (след Балканската война те са изселени от сръбската и гръцката армии), гърци - 228702, албанци - 128711, власи - 80767, евреи - 67840, cигaни - 54557, ючеркези - 2873, сърби - 700 (цели 700 души! брей, че сръбска била Мекедония), арменци - 300, грузинци - 60, нeггpи - 200(главно в Солун) А дека са македонсците?