111

до 118 от славянин

преди 1 година

Нещо не ти се стиковат тезите! на сащ външния дълг бил в щатски долари, значи те взимат долари на заем и в същото време те си печатат доларите! След като те си печатат доларите защо им е да взимат долари назаем отвън!?

110

ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ

преди 1 година

Поредната глупост, САЩ щели да фалират. Хайде да помислите: 1. външния дълг на САЩ е в щатски долари. 2. печатницата на щатски долари е в САЩ. 3. САЩ е държавата която има право да печати долари. 4. 68 % от световната резервна валута е щатски долар.Извод: САЩ могат да си вдигат тавана колкото си искат, защото ако им трябват долари просто си ги напечатат!

109

Анонимен

преди 1 година

Не може да се вдига тавана така безкрайно. Точно затова имаше условие да намалят харча. САЩ ще се сринат, това е сигурно. За радост на цял свят. (Доста държави ги мразят и с удоволствие биха им помогнали в това) Просто трябва още малко да изчакаме и да успеем ние да оцелеем

108

Здрасти

преди 1 година

Всеки път, когато са застрашени от дефолт, вдигат тавана на външния си дълг, и така "n" пъти

107

Анонимен

преди 1 година

Точно така бащите и дядовцте на днешните БГ копейки са чакали САЩ, ФРГ, Япония и др. да фалират, че да може имп0тентния СОЦ. да прогресира. Копейки, знаете ли как завъшиха мечтите на роднините ви? Знам, че помните по-малко от обитателите на джунглата, ама все пак имате интернет - ползвайте го.

106

Анонимен

преди 1 година

Това първото ли е от две години насам? Нищо, след още две - пак ще е първото!

105

Анонимен

преди 1 година

До Американос, по правилно е да се кръстиш Чебурачос, защото явно не си излизал от селото ти и гледаш само РИА Новости и слушаш Гаварит Масква. САЩ, а не някакви си корпорации имат най-силната армия в света, най-модерната и тн. и тн. Имаш ли идея колко струва 1 модерен самолетоносач? Ако корпорациите тръгнат да ги строят, може и да им стигнат парита за 2-3, ама само на най-богатите. За другите ще има въглищарката Кузнецов.

104

Анонимен

преди 1 година

Западът ще падне, другари ;) Обаче няколко поколения ваши червени предци така ѝ не го дочакаха

103

От Русия с любов

преди 1 година

Не са го избегнали. Просто го отложиха за по късно, след като вдигнаха тавана на държавния дълг (за пореден път) Но трилионите стават все повече и рано или късно ще дойде фалита ! Все едно да рефинансираш пресрочен кредит през няколко години. Дългът ти не изчезва...Но става все повече !

102

Чичо Сам от Тексас

преди 1 година

Не знам дали първо на САЩ ще й свърши хартията за пари или на Русия войниците :)

101

Американос

преди 1 година

Една подробност за наивните мечтатели които никога не са напускали родното си село ама много искат да се покажат като големи американски фенове. САЩ не са велики и въобще не са икономически силни. Доказателство са тия над 100 пъти промени в тавана на държавния дълг. КОРПОРАЦИИТЕ В САЩ СА СИЛНИ .... ТЕ СА БОГАТИТЕ а не дъжавата САЩ. ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА.

100

Анонимен

преди 1 година

Точно така, те печатат парите. Поради това не могат да фалират. При това техният дълг е в долари, тоест вътрешен дълг. А нашите дългове са в евро или в други чужди валути, но ние не можем да печатаме тези чужди валути без санкции.

99

Анонимен

преди 1 година

Какъв дълг, какъв дефолт? Нали те печатат парите? Никога не могат да фалират..

98

Анонимен

преди 1 година

Не са няколко трилиона долара дълг, а цели тридесет и един, или някъде там, трилиона дълг. А това, че нищо сериозно и апокалиптично не се случи, се дължи и на факта, че са действително най-великата страна в света. Нищо страшно те е станало.

97

славянин

преди 1 година

Г.в.дарите харчат 10 пъти повече отколкото произвеждат - най-паразитната нация на планетата! А с *** трябва да се води безпощадна война!

96

Анонимен

преди 1 година

До 87 - Точно! Затова бяха и всичките тея финансови пирамиди с крипто - FTX трябваше да е новата далавера, ама се изпонаакаха и там.

95

Анонимен

преди 1 година

До 100 - Аслъ че тъй, да ти кажа.

94

Анонимен

преди 1 година

В САЩ има ужасен проблем - децата не наследяват дълговете, дори и да са се възползвали от тях. Това води до тези кризи.

93

Анонимен

преди 1 година

Уж Русия трябваше да изпадне в дефолт....???

92

Анонимен

преди 1 година

Уау, най-великата страна в света има няколко ТРИЛИОНА дълг!