23

Анонимен

преди 1 година

Това е близкото бъдеще. А по-нататък няма и лаптопи да носят.Училищните чинове ще са със тъч-скрийн.Ще се пише и чете направо върху чинът.Всеки ученик ще се има код/парола и ще може да влиза в ъкаунта си който е свързан директно със МО.Това е бъдещето.Краснописът и правописът ще е физическа дисциплина.

22

Анонимен

преди 1 година

Интересно как това ще помогне за по-доброто образование... Скандално е колко много хора и в момента са неграмотни, не могат да напишат 2 изречения без правописна грешка, а и колкото и да е технологичен света, в който живеем, не мисля, че ползите от писането на ръка могат да бъдат отречени.

21

Не зная

преди 1 година

На очите им как ще се отрази това.

20

Някой

преди 1 година

Ми то май по скоро учениците ще трябва да обучават учителите как да използват лаптопа като инструмент за получаване на знания.

19

Octacore

преди 1 година

Голям процент от завършващите средно образование са функционално неграмотни, а за учениците тук е по-добре да носят лютив спрей или други средства за самозащита, отколкото лаптоп.

18

Анонимен

преди 1 година

Просветата ни я напълниха с украинци , ще берем ядове

17

Кольо Гилъна

преди 1 година

Така и така висят по цял ден на телефони и таблети, нека ги използват и за нещо полезно, не само тик-ток да зяпат с празен поглед, така впрочем може и интерес да се запали някакъв ...може да се пробва поне.

16

Един с Една

преди 1 година

Твърдо ЗА. Малката е 1 клас, раницата и тежи 11.3кг , мерих я на кантара, само се хаби хартия. Има лаптопи,таблети всичко е цветно и добре обяснено в мрежата. Само кинти за учебни тетрадки и учебници, колко дървета са дали зян.

15

Анонимен

преди 1 година

Така и трябва, за да са в крак с новите информационни технологии и обучение. Времето го изисква. Ние ходехме на училище с тежки чанти пълни с учебници и тетрадки, бележници с оценки и какво ли не....което си беше романтично за онова време, но днес е outdated. След време и ходенето на училище ще стане излишно, всеки ще си учи от къщи.

14

Анонимен

преди 1 година

Тези които казват че им са много тежки раниците. В някои бели страни много добре е измисленолаптопи и то по-скоро таблети предоставени от училището,се използват само за търсене на информация,която я няма в учебниците. Другото е химикалки и учебници и тетрадки.Даже и интерактивни дъски нямат.А обикновена бяла дъска и туш се използва. В къщи се взима само това което е нужно за да се направи домашното,всичко друго остава в училище в шкафчето. Става дума за Финландия.

13

Анонимен

преди 1 година

Става дума за усвояване на големи суми от държавни поръчки. Лаптопите са много зле, с по 4GB RAM. Не стават за абсолютно нищо, най-много да вбесят който се опитва да ги използва. За съжаление под благовидния повод на образованието просто пак се краде, даже се вреди на децата.

12

Анонимен

преди 1 година

Накрая няма да знаят как да пишат. Като има дадат да попълват разни бумаги по разни администрации,няма да знаят как името си да напишат с химикал

11

Анонимен

преди 1 година

Номер 6, ти имаш ли идея колко килограма учебници ги карат да носят вместо лаптоп? С ръчна количка ли да ги бутат?

10

Анонимен

преди 1 година

Глупости,затова ли децата на милиардерите и шефове на технологични компании пращат децата си в училище където се учи по нормалния начин?И в детски градини с нормални старомодни играчки?

9

Анонимен

преди 1 година

Ааа може и само телефон! Те и без това като пишат, буквите ги рисуват!

8

Анонимен

преди 1 година

То хубаво има добавена стойност, но когато базата е пълна нула,, става направо нелепо.

7

Анонимен

преди 1 година

Пак като носят лаптоп е добре, можеха да не носят нищо :)))

6

За 2

преди 1 година

Именно - химикалка и лист, абсолютно задължително. За да работят всички части на мозъка. Статията си има своя собствена добавена стойност - тя е реклама на модерен балон.

5

Анонимен

преди 1 година

Технологиите може и да имат добавена стойност, но тя и добавената стойност май си е самоцел.

4

Анонимен

преди 1 година

с каквото и да ходят, нивото им на учениците толко падна че сме последни в Европа по всичко.