Най алчните търговци са в Пазарджик шаран чистен без гава 13лв. Нарязан на шайби 15.60 лв. колкото агнешко . Няма наяждане , няма.
В Пловдив и региона шаранът е на спекулативна цена от лятото - 7,5 - 10 лв/кг. Цената му стигна морските риби, внос от Гърция. Тази цена е нереална и изцяло спекулативна! Килограм дъгова пъстърва и сьомгова пъстърва е около 11-12 лв. Яжте си шарана, алчни ***!
До Анонимен 19Прав си мен, зависи ка ще приготвиш шарана, това че не харесвам да ям тази риба, не значи, че на другите хора също не им харесва :) Аз съм свикнал да става бързо и лесно, както и вкусно, затова предпочитам хек и пангасиус, щото немат кости и са много вкусни когато са изпържени :)) Разбира се, сега немам пари за риба, но който има му желая приятно хапване :)
В Одрин е 2 лева килото риба и то морска риба и прясна, а тук некви блатни шарани по 6 лева... Лакоми за печалби. Ако го бяха пуснали по 3 лева да са гопродали всичкия.
Аа..., неъ, Шаранъ имъ дъх на тиня. Аз предпочитъм сардинъ, мъ да е прясна, с хубавъ лютивъ салаткъ, пържени картофки, месеница и домашно винце Пелинче. Баба Мелиха си знай работатъ! На имениците Честито и да съ Живи и Здрави!
Шаранът е царя на рибата в цяла Азия, не знам защо нешенецът го брои за лоша риба и залита към токсичните пангасиуси, фокушимските "диви" сьомги и пр. маркетингови риби
Абе и шарана е добър за ядене, ама да е от хубав язовир, чист (то и вида и породата имат значение ), след това го взимате вкъщи за няколко дена в чиста вода. И важно е да се приготви хубаво! - с хубава плънка, соса задължително с вино, малки лукчета , подправки и т.н. Майка ми в един момент беше уцелила рецептата, и го правеше много хубаво ( и аз съм именник, и от дядовците имаше ).
От Никулден започват и на Ивановден завършват Коледните и Новогодишни празници за Българския Народ шарана е традиция, който го харесва да го яде който не да не го яде, ако се измие и сготви хубаво рибата хич не е лоша.
До Анонимен 17Така е мен, също зависи от приготвянето, но аз не го харесвам шарана, щото е мазна риба и има много кости, иначе си е вкусен според вкуса на даден челяк :) Навремето жулих много хек, риба без кости и много вкусна, особено ако е опържиш :))
Ако искаш да хапнеш вкусен шаран Никулден му е времето.Обожавам го.И не коментирайте,че запада го отхвърля.В много държави традицията е на Коледа да се яде шаран.
Ми шаран не харесвам, виж за хек или пангасиус си облизвам пръстите, също харесвам калкан, но той е много скъп и не ми позволяват доходите за да си позволя тази вкусотия :)))
не е риба, но за шараните панелистанци е невероятна! Никой никъде не яде това подобие на риба
До Анонимен 5 Можеш ли да обясниш, как отглеждат шарана и пъстървата? Да не би за шарана да оставят някакви дънни садки, а за пъстървата повърхностни?
Шаран се яде на Никулден и хич не е лоша риба. Ципурата, лаврака, пъстървата, сьомгата дето ги ядете-са отглеждани АКВАКУЛТУРИ и са много вредни.Виж-ДИВИЯТ улов е друга работа-чудесни риби са. Иначе все едно ядеш Пангасиус-ОТРОВА....
Като гледам снимките, мерките се спазват. Рибата не се пипа с голи ръце, всички са с маски, правилно сложени над носа.
Шаран за Никулден, има ли клиенти навръх празника?