А за млякото "прясно" и кисело; сирене, кашкавал - кога!? За салами трайни и нетрайни - кога?! Навремето с палмовото масло мажеха кофража за панелите по домостроителните комбинати за да не се лепи бетона, а сега?!
Както винаги наредбата явно се прави от неграмотни хора. В един бял шоколад не е задължително да има млечни продукти. А в един нормален шоколад не е задължително да се ползва какао на прах. Скъпите шоколади се правят с целите какаови зърна което не е същата технология като това първо да се извлече какаото, да му се отдели маслото и след това пак да се смесва масло и какао на прах.
изходни суровини - месо, мляко, яйца, риба и т.н. нищо готово! няма по-добър десерт от яйца, мляко, малко захар печени известни още като крем-карамел!!
Не копувайте *** особено от доморасли производители...когато и ако се научат да си уважават клиентите може и да премисля
Някои хора май не осъзнават колко сериозен е този проблем с качеството на храните. Тук трябва много сериозна държавна намеса. Големите западни корпорации и български фирми буквално ни тровят, постоянно сме болни, висока смърност, коридорите в болницие са вечно пълни(не броя Ковид). Всичко това се появи масово в последните 15-тина години. Ако някой цени живота си да избягва всякакви полуфабрикати и захарни изделия и продуктите на Нестле, Монделез(Крафт фуудс), Данон и др. Четете етикетите отзад!
До ВеганЧовечеството смешнико консумативи мляко, млечни продукти, месо и месни продукти, от хилядолетия, при доста популации това е основното им меню и никой не е умрял поради което. Но сега някакъв глезьо-сектант с два грама мозък, тотално скъсал връзка с реалността, ще ми обяснява колко вредно било млякото и месото?
В много държави палмовото масло е забранено, но на робите от изток може. Там се пробутват *** на Европа.
Ами за 185см бозайник като месе, млечните мазнини са полезни - за тебе не знам, може да си друг биологичен вид!
Одобрявам. Да бъде както със сиренето и *** изрично да се обозначават като "шоколадоподобен продукт"
Не знам доколко си саркастичен, но всъщност си буквално прав. Псевдо-сиренето вече не се казва "сирене", крайно време е и псевдо-шоколадът да спре да се казва "шоколад".
185см висок, само мускули, но единствената Мазнина, която ям е Масло и Свинска Мас! Най-опасното е, Соев Лецитин, защото е пълен с Естрогени, Лецитина е Супер полезен, но от Слънчоглед примерно, където няма естрогени! Рапица, Палма, Соя, Шия, Памучено олио и всички тия *** - Не Близвам храни, в които са вложени!
Подаграта е Генетично Заболяване на тия дето с Хилядолетия се КръвоСмешават с Братовчедите си - аз не съм от тях, защото съм Бял Мъж, не ме мисли!!
че Милка са най-химическите - прочети им съдържанието, дори шоколад от най-пропадналата и нечувана от никой компания има по-малко химия от Милка! Винаги четете съдържанието, а не гледайте марка или цена, по-скъпо не значи, по-здравословно!!
Палмовото масло няма място в шоколада! Това просто е евтин продукт с какао. Нищо че тук са на цени като истински. Значи вместо 10%, слагаме 4% отрова и това вече е дар божии, сме отрова. Като прибавим и палмовите масла от сирена, кашкавали, и други продукти, пак получаваме палмово масло в храната. Реално не правите нищо за здравето.
Нова наредба: Палмата в шоколада да е до 5%, какаото - поне 35%