Аз си купувам лютеницата, но си взимам едро смляна, към 6-7лв. бурканчето (около 300гр) и е страхотна. Едва ли има добавки, но и да има са малко - всичко вътре е на едри парчета и усещаш вкуса на всеки компонент. Да си призная дори ми е по-вкусна от тази, която си правихме вкъщи преди. Онези неща за 2-3лв които наричат лютеница и приличат на някакъв червен сос пари да ми даваш не бих опитал
Наскоро си взех лютеница от Кауфланд. Едросмляна, пише био, висок клас, на известна марка - над 5 лв. бурканчето (350гр.). Беше наистина уникална. Някой да ми каже една причина, поради която ще трябва да купувам чушки, домати, *** и пр., па да ходя някъде на село да ги пека, да ги меля и да се опушвам покрай тавата 2-3 дни, за да си направя 30-40 бурканчета лютеница, които ще ги ям цяла зима, та ще ми втръснат чак, вместо да си купувам от магазина, като ми се прияде същата лютеница.
Предупреждавам, който иска лютеница без нишесте да си я прави вкъщи. Ние тука вконсервната фабрика пари трябва да изкарваме, вие за качество ревете !!!
Качествената лютеница си я правя вкъщи, рецептата е много проста, а качеството няма нищо общо с ***, които ни пробутват в магазините, пълни с консерванти, оцветители, стабилизатори и пр. отрови.
Квот ви сложим в лютеницата с тва *** мажите филиите бе, радвайте се и на нишесте, че може и костно брашно да ви сложим, еййй *** кратунковците ***. А ако ви кажа какво слагаме в кренвиршите хептен ше си изповръщате червата, ама айде холан, няма да споменавам, че нали трябва да си продаваме стоката. Така, че ручайте си червеното нишесте и да не съм чул гък, аааааааа, претенции !!!
Просто в пазарната икономика всичко струва пари.Няма как да искаш нещо читаво и то да струва стотинки.Просто българинът това още не го е схванал и, понеже така е свикнал, залага на количеството.
Пазарна икономика! Всичко, което не те убива на момента, се продава за да върви търговията. Това, че лютеницата се използва за ядене е една екстра. Консервантите и нишестето не те убиват на момента или в краткосрочен план. А в колко майонези има яйца? В гроздовата ракия всичкият алкохол ли е получен от ферментацията на грозде? Свиквайте на новите пазарни правила - "евтино" и в полимерни опаковки.
Нали станахме пазарна икономика. Целта е да се изкарват повече пари, които да движат прогреса. И така, лютеницата е продукт за продажба, а това, че трябва да става за ядене е една екстра. С две думи, от картофеното нишесте и консервантите, не се умира на момента, или в краткосрочен план, така че всичко, което е по-евтино се използва. Сега да не ми кажете, че и в майонезата няма яйца:). Или може би в гроздовата ракия, всичкият алкохол се получава само от ферментацията на грозде?
Преди време четох интервю с нашенец, световен експерто по доматите.Човекът си го обясни ясно и просто - много трудно можеш сега да ядеш постоянно пресни домати. С всичко е така - ако искаш да ядеш естествено киви, примерно, трябва ти да си го засадиш. Всичко друго е ГМО. Неизбежно е.
Така, като мрънкате, айде кажете ми, масовият българин би ли си купил нещо читаво? Той търси 15-годишен голф "с газуу", хляб по 70 ст., бира по левче литъра и въобще пълната евтиния. Как да продадеш на такъв човек качествена стока?
Примесите не са вредни за здравето, а ментето върви по лев - два...mdaa, kato ne sa vredni-zasto ne gi probvate na vunsnia pazar...??Da ne stanat izvednuz mnOO vredni...Sled proverka v laboratoria,no ne v BG
20 кг. чушки, 15 кг. домати, 5 кг. ***. Чушките се пекат, обелват и се маха семето. Доматите по един се потапят във вряла вода и се обелва люспата. *** се пекат и белят. После всичко това се смила /по желание може да се пасира/ Слага се в тава и почва да се пържи. Добавят се олио, захар, сол и люта чушка - до достигане на желания вкус. Това е равно на 35 бурканчета от по 350 гр. 2 дена играчка и ще имате перфектна лютеница. Ако я консумирате умерено може да ви стигне и за 2 години
Слагаш в тава чушки,домати и сини домати да се опекат.След което пасираш,добавяш сол и това е то.Никак не е трудно.
Наскоро минах покрай известна наша фабрика за лютеница и в двора видях палети с дини, та си зададох въпроса "с корите ли ги слагат?" :)дано да е по БДС :)
Храненето е култура, която българина няма, нали ги виждам в магазина пред мен какво пазаруват. За 10 лв. българина купива бира в пластмасарка, 5 кренджуфа, 1 хляб (бял), 1 кисело мляко и 3 вафли... Как да си продаваш хубавата лютеница, като няма кой да я купи... Бедните сме в душите повече, отколкото в джобовете.
Добър ден, с всичко е така. Например в Испания в магазин за обувки съм виждал български обувки които нямаха нищо общо като качество с предлаганите тук.
От няколко години си правим домашна лютеница и не сме купували от магазина. Вкусът е невероятен, децата я обичат и ще продължим да правим. Нямам вяра на производителите, че я правят с качествени продукти. Искам да си купувам качествена храна (и по-скъпа), но трудно се намира, предлагат се основно евтини ***. Така, че хора, правете си домашна лютеница, 2 дни труд може да е, но си заслужава. Поне ще знаете какво ядете.
Всветовен мащаб храната е леш - ГМО, химия и т.н., даваха хубав филм по Нешънъла, че населението на Земята расте главоломно и има проблем с изхранването и за това вече всичко е фалшиво, а и се гони ниска цена.
Качествената лютеница за износ, евтината у нас – с нишесте