Ами като знаете, че всичко в западните вериги е химия, защо купувате всичко "на промоция" от там?! Няма ли за вас и български магазини? Или пък ви е скъпо да отидете до най-близкото село, да потърсите кой местен продава месо собствено производство и да си купите от него? Или всички станахте/ме "гражданя" и ние срам от себе си? :p
Не думайте!..Би трябвало всяка "пратка", като в нормалните страни са бъдат на избирателен принцип. При нас не е така. Има си пилета с малко ,,химия" за проби и винаги се дават от тях за проби, излизат след знак на,,благодарност", че те са наше, родно, най- хубаво..Вкарват един бут, долу горе 100-150 гр. през една тръба, от другата страна на същата тази тръба, излиза едно апетитно хубаво бутче от 300 гр. Експеримент: варете за супа, но оставете водата, желира се. ИМА ХОРМОНИ И УБИЙСТВЕНА ХИМИЯ!
....Нямало хормони в българските пилета...Ама ЕСТЕСТВЕНО, че така ще кажете! В тоя бизнес е като с цигарите- играят мноооого пари и всичко,което е компромат се отрича ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Дори и в българските пилета да няма хормони (в което дълбоко се съмнявам), какво се случва с тези пилешки меса, които са внос? Кой ги контролира или са изследвали само първите мостри, които по подразбиране са били с перфектен хим анализ...С какво се храним и какво купуваме понякога е по-добре да не знаем...
от 11г съм извън бг, но и тук въпроса с месото е същия ,всичко е пълно с химия, онзи ден си взех пилешки гърди чисти без кост и без кожата, приготвихме ги на тиган без мазнина без сол и подправки,и после изненада хем солени хем вкусът им беше на всичко друго но не и на пиле,а аз съм израсъл с месо от село сопствено производство и мога да направя разлика,та се чудя дали да не си хвана пътя за на село ,и майната му на дивия капитализъм с магазини с хормони вместо месо и нитрати вместо зеленчуци
да, бе да. И арсен не слагат като кокцидиостатик; И не ги инжектират, и не ги тумблират, и въобще това в магазина е като пилето на баба ми от 1970 година.
Във така наречено "окрехкотено" месо.....му се набиват едни игли със химикали,образно казано!Уж за по крехко и свежо месо,вкус и дъра-бъра,след това се замразява шоково и към веригите,насам народе:)
Производителите на пилешко месо у нас не ни тъпчат с хормони,а ни мамят с вакумирани,натъпкани с около 30% чешмяна вода и после бързо замразени!
Ха ха ха ха...тва за пилетата и хормоните кефи....не спирам да се смея,от снощи след Олимпиакос-Ман Юд не съм се смял така.Много упорити тез *** ей и все по-бързо им се иска.Все едно да *** Макдоналдс и да казваш че спазваш природосъобразна диета.
1985-та като гръмна Чернобил, дори и тогава, храната беше пет пъти по чиста от днешните *** опаковани в целофан.Не напразно докторите казват: "90% от съвременните болести са причинени от скапаната храна с която се хранят хората". Качествената храна е лукс. Народа вече се храни с ***. Свърши комунизма, а с него си отидоха задължителните летни и зимни почивки на море/планина, качествената храна и хубавия живот. Финито.
Българските може и да не са тъпкани, но какви са останалите 90% от пилетата/пилешкото в Кауфланд/Била/Карфур/Марфур/Бахур/Махур!?! Кой ще гарантира, че пилета от Гемрания за по 5 кинта парчето не са бъкани с хормони, антибиотици, и всякаква гмеж? Никой...
Как нямат ве ..мен оня ден ми продадоха пиле с 3 крила, не само хормони,а и радиационни пилета продават.
На вилата всяка година гледам по 50-ина бройлери за месо и около 15 кокошки за яйца,жълтъците са не само тъмно жълти,а стават чак оранжеви.По цял ден се скитат из двора и пасът тревичка.Храня ги със смес от царевица,жито и слънчоглед,през зимата им давам и люцерна.Преди 2 години попаднах на честен търговец на пазара и пиленцата му за 4 месеца станаха по на 3 кг.Няма нужда от хормони за да ти порасне пиленцето голямо!
Слаба утеха, но все пак французите почнаха преди нас.За по-младите: виж филма "Крилце или кълка" с Луи дьо Финес.
В момента пия бира която е от две седмици в хладилника и нищо й няма. Замезвам със суджук от магазина с много "Е" -та на етикета но вкусен, с кренвирш който ми мирише на ванилия и с кашкавал от палмово масло. Европеец съм..след няколко години я рак, я инсулт..
Мен ме не бъркат пилетата, а доматите. Пилета без друго не ям. Искам български ягоди, ябълки, круши. Череши и малини, кайсии и праскови се намирват, доста неща се намирват, но трябва човек да търси и пробира.Виж български чесън дето няма е непростимо. Те за туй не нагазват злите духове, щот няма с какво да ги прогоним. :)
Тия па ***!Да кажеш че в пилетата няма хормони и др. *** е все едно да кажеш че В БЪЛГАРИЯ НЯМА *** !!!!!!
В България хората постят със салам. И наистина постят. Ей, тия проклети бизнесмени алчни ме направиха почти вегетарианец.
Консумирайте пилешко от "Градус" и ще сте доволни.Всичките ми ястия сготвени с тяхно месо са балсам за сетивата! Не е реклама а мнение от впечатление.
Нямало хормони в българските пилета