Снимка: БГНЕС

Европейският съюз ще забрани регистрацията на автомобили с двигатели с вътрешно горене на територията на страните членки от 2035 г., пише германският вестник Handelsblatt, цитиран от "24 часа". Изданието се позовава на предложение на френския председател на Съвета на ЕС, което се отнася до радикален преход към CO2-неутрална мобилност, а именно - да няма нови изключения и дълги междинни етапи.

Така от 2035 г. ще бъде забранена регистрацията на нови автомобили, както леки, така и търговски, чиито двигатели отделят въглероден диоксид по време на движение. Единствената масова алтернатива са електрическите превозни средства.

Компромисното предложение включваше на всеки две години Европейската комисия да оценява как напредва преквалификацията на служителите в автомобилната индустрия за производство на екологично чисти автомобили. Според прогнозата на Европейската асоциация на доставчиците на автомобили (CLEPA) преходът към електрически возила ще доведе до загуба на половин милион работни места. С окончателното отрязване на колите с ДВГ няма да има шанс и за разработването на екологичните синтетични горива.

През 2035 г. Европа ще въведе забрана и за продажба на колите с ауспух. Ограниченията ще засегнат всички автомобили с мотори с вътрешно горене, включително хибридите. Тези возила няма да могат да се произвеждат и продават, но няма да има забрана за експлоатация.
 

Коментари Напиши коментар

103

JJIvanov douser

преди 1 седмица

I have made tests about new and old anti earth,anti climate weapons since 1985. We received more 49% anti earth damage /2019/ with new digital hologrpahic weapons incl white,blue radioactive car scanners/led,xenon,halogen,lazer/.Тестове от последните дни подават остра тревога за нагло престъпни дигитално холограмни оръжия .Лепят ги на предни стъкла.Милиони Българи вече са тежко увредени в главен мозъ от новите хологрaмни оръжия - ЕКо стикери..Движението с включени фарове денем е ЗАБРАНЕНО.

102

УВредиха биосферата

преди 1 седмица

Досега единствените еко чисти автомобили са тези на ГАЗ с традиционни жълти доказано безвредни фарове и без холограмни оръжия залепени на предни и други стъкла..Примерно в Лондон на кмета му пука на шаапката че автомобилите тежко увреждат с включени високо радиоактивни скенери града ,хората и въздуха.. НЯма такива на газ ..Всички водачи тероризират природата с включени фарове денем вкл в ясни и слънчеви дни..

101

JJIvanov warnings

преди 1 седмица

Засега са забранени само колите на водород.. Наркомани от Брюксел с е опитват да смачкат енергиино Европейския съюз ..Вместо доказно ефективни електроцентрали удариха жестоко екологията с фотоволтаични скенери облъчващи огромни обеми защитен въздух от Атмосферния океан.Появи се Ефекта ПРИТОПЛЯНЕ...Нужни са внимателни тестове на всички пропагандиращи ЗЕЛЕНАТА Сделка за СПЕЦ НАРКОТИЦИ И ДОПИНГ.. У НАС има тестове на поразени още от 1989 - 1990 година вижте Русе и Свищов//