fallback

Една от най-неприятните ситуации през зимния сезон е, когато сутрин човек влезе в автомобила си и трябва да потегли бързо. В купето е неприятно студено. Но има начини салонът да се загрее по-бързо, смятат експертите на руското издание ZR. Ето техните препоръки за такива случаи.

1. Дръжте по-високи празни обороти, добре е те да бъдат някъде в района на 2000-2500 об/мин. Това е достатъчно, за да може двигателят да достигне по-бързо работна температура.

2. Колкото е по-голяма натоварването, толкова по-ефективно е подгряването на основните системи на автомобила. Важното обаче е, шофьорът да не се престарава, защото може да навреди на двигателя. Най-добрият вариант е кратко подгряване в неподвижно положение и по-бавно движение през първите няколко минути на пътуването.

3. Не включвайте веднага вентилатора на пълна мощност, тъй като това е безсмислено. Влизащият в началото въздух е студен, а и така двигателят загрява по-бавно.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 години

пускам отоплението на волана..на седалките и размразяването на стъклата..но в гаража ми не пада под 8 градуса плюс. Волво плъгин хибрид 140 000лв нямам подобни проблеми.

18

AJD

преди 3 години

Много зависи от колата. Едната ми загрява до оптимална температура на място при -5 градуса за 5 мин а на другата и трябват 15. И то без да се форсира двигателя!

17

Тъп на 179 градуса

преди 3 години

Една гореща секси мацка с голямо деколте на седалката до Вас и забравяте за студа!

fallback