Снимки: Reuters
fallback

Две компании от Южна Корея, произвеждащи батерии за електромобии - SK Innovation и LG Chem, заведоха дела една срещу друга за нарушение на патенти права. Спорът между тях е напът да нанесе сериозен удар на автомобилната индустрия, тъй като ще наруши доставките на акумулатори за електрически превозни средства.

Всичко започва през 2018 г., когато SK Innovation сключва сделка за милиарди с Volkswagen за доставка на батерии за електромобилите, които германската компания произвежда в САЩ. През 2019 г. от LG Chem обвиняват конкурента си в кражба на търговска тайна.

Стигна се до спор в съда, като и двете компании работят активно за саботиране на дейността на конкурента на американска земя. Борбата е за доставка на акумулатори за Volkswagen, Chevrolet Bolt, Ford, Jaguat I-Pace, Audi e-Tron и KIA Niro.

Още по темата четете в сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Боги

преди 4 години

Ами кой ще им плаща тока на тези с електричките ? Пак народа. Колко струва едно пълно зареждане на батериите на електричка ? 40 киловатовия Нисан зарежда от контакта около 21 часа това когато човек сам си плаща тока. При тези цени на тока освен да се краде ток не виждам причина да се минава на електричка.

18

Рътътъ

преди 4 години

Толкова Метан, пропан за горене ,те ток че ток

17

Анонимен

преди 4 години

Батериите трябва да са ,,унисекс,, тогава се решава проблема Умира ти батерията , следва втора,трета радост ток

fallback