Снимка: pexels.com
fallback

Борис Джонсън обеща на британците Brexit на 31 октомври, без значение дали ще има сделка или не. Ново проучване обаче показа, че британските шофьори изобщо не се чувстват част от Европа, съобщава AutoMedia.bg.

Изследване във Великобритания, в което са участвали 2000 шофьори, проведено в реални условия показа, че 65% от тях не разбират европейските пътни знаци, въпреки че 40% от тях вече са карали зад граница.

Основната задача в теста е била разчитане на пътни знаци, като средният показател на участниците е два верни отговора от пет. Три четвърти от британците не разбират знака, който слага край на ограничението на скоростта на германските аутобани и който е любим на огромната част от европейските водачи.

В момента около 40 милиона британци имат шофьорски книжки, като съотнесено към резултатите от теста това означава, че потенциално около 18 милиона от тях биха имали проблеми с пътните знаци в Европа. Само това лято прогнозите са за 4 милиона британски шофьори, които ще поемат из Европа с колите си с десни волани.

60% от анкетираните заявяват, че са изминали над 500 километра в Европа, което е повече от разстоянието между Лондон и Париж, а около една четвърт декларират, че са карали над 800 километра на територията на Стария континент.

Притеснително висок е и процентът на британци, които имат проблеми в Европа, когато става въпрос за шофиране. Една четвърт от анкетираните признават, че са участвали в пътно произшествие, като в над половината от тези случаи се е наложила намесата на полицията.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

До 14

преди 4 години

Всъщност човекът има право- Индия, Бангладеш, Малайзия, Индонезия, Тайланд, Пакистан, Сингапур, Япония , Австралия, Нова Зеландия , Обидинено Кралство. Пропускаме около 20-тина по-малки държави в Централна Америка (Главно карибите) и Южна Америка. Така че ако съберете всичко това може и да го докарате до 1/3 ;)

15

Тегавар

преди 4 години

За разлика от "можещите" български шофЕри, които се избиват помежду си всекидневно без да си взимат и грам поука затова как трябва да се кара. 80% от шофЕрите от ПОЛУострова не би трябвало да има никакъв достъп до управление дори на колело по пътя. Не могат да пишат, четат , а да знаят закони и правилници да не говорим. Така че тях не ги мислите жертвите по пътищата им са в пъти по-малко от тези в Бойколандия където всеки втори е с дарак за "иляду" лева и газ до ламаринара и после в някое дърво.

14

космически оптимист

преди 4 години

До Анонимен Знаците се гледат от страната на движение, иначе от обратната страна , виждаш гръбчетата им и може да разпознаеш стоп или път с /без предимство. Друг е въпросът колко % от тях са със закостеняло, поизгладено сиво вещество и неприлично самочувствие на велики колониалисти и неуважение към останалия свят.

fallback