Снимка: Toyota

Японските коли се оказват най-крадените в Москва, съобщава AutoMedia.bg, като се позовава на статистика на руска застрахователна компания.

Данните са за първата половина на 2019 г. Предпочитанията на крадците спрямо миналата  година са се променили, като те по-често са започнали да задигат Skoda Octavia, показва проучването.

Списъкът е съставен въз основа на получените в Москва оплаквания от клиенти, застраховани срещу кражба на МПС-то. Оказва се, че в периода януари-юни на 2019 г. най-често за кражба на автомобила им са съобщавали собствениците на Toyota Land Cruiser (1,09%), като година по-рано този модел е бил едва на осмо място в класацията.

Втора позиция заема Toyota Land Cruiser Prado (1,00%), а трето се пада на Skoda Octavia (0,88%), която досега не беше популярна сред автоджамбазите. В същото време от челната петица изпаднаха Kia Sportage, Toyota RAV4 и Mazda CX-5, които заемаха съответно трета, четвърта и петата позиция през първата половина на 2018 г.

Сега на четвърто и пето място са съответно Lexus LX (0,76%) и Toyota Camry (0,71%).

Топ 5 на най-крадените модели в Москва повтаря тенденцията за цяла Русия - апашите са "разлюбили" корейските кросоувъри и вече по-често насочват вниманието си към скъпите японски джипове.

Още за кражбите на коли в Русия четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase