Снимка: Renault

Актуалното поколение на Renault Clio се произвежда от 2012 г., което го прави един от ветераните в сегмента. Затова и идва време за смяна на генерациите, която ще се осъществи през есента, съобщава Autocar.

Според информацията, петото поколение на знаменития модел ще бъде представено по време на автосалона в Париж през септември. То ще бъде изградено на платформата CM-F, като визуално до голяма степен ще повтаря концептуалното Renault Symbioz , представено по-рано тази година.

Най-интересното обаче ще бъде под капака. Очаква се новото Clio да получи бензинови мотори с обем 0,9 и 1,3 литра. Няма информация за дизелови двигатели в гамата, което означава и най-вероятен отказ от тях.

Вместо това в Renault ще заложат на система "мек хибрид", която ще позволи значително намаляване на вредните емисии и подобряване на разхода на гориво.

Очакванията са новото супермини да играе основно роля в бъдещата електрификация на френската марка. Следващото Clio ще получи система за полуавтономно придвижване, която ще може да ускорява и спира сама.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase