Willys-Overland (Jeep). Снимка: AutoMedia.bg
fallback

Изданието Business Insider избра най-добрите автомобили на всяко десетилетие, започвайки от 40-те години на миналия век. За да попадне в тази класация, машината трябва да отговаря на няколко основни изисквания – да е оказала влияния върху индустрията, да е историческа важна и да е много популярна по своето време.

AutoMedia.bg събра за вас бижутата на отминалите 80 години. Насладете им се!

1940 Willys-Overland (Jeep)

Едва ли някой ще си зададе въпрос за причините тази машина да попадне в списъка. Все пак именно Willys е прародителят на съвременните "джипове" – име, което вече се е превърнало в нарицателно.

1940 Ford F-Series

Още една легенда, която неизменно е най-продаваният модел в САЩ от 1980 г. Очаква се през 2017 г. пикапът да стане и най-успешният автомобил в света, като от него да бъдат продадени около 1 млн. бройки.

1950 Citroen DS

Citroen DS носи прякора "Богиня", който обяснява всичко. Един невероятно прогресивен за своето време автомобил, който се счита и за най-добрата френска кола в историята. Хидропневманично окачване, дискови спирачки и уникални фарове – през 50-те години на миналия век никой друг не може да се похвали с такива технологии.

1950 Chevrolet Corvette

Първият Corvette се появява през 1953 г., като производството на модела стартира с откритата версия. Икона на своето време и дизайн, заради който мястото на тази кола в списъка е задължително.

1960 Volkswagen Beetle

"Бръмбара" е първият народен автомобил, като той е създаден от Фердинанд Порше и придобива огромна популярност не само през десетилетието на своето излизане, но и в цялата история. От модела са продадени 21 млн. бройки.

Останалите автолегенди вижте само в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Фолксваген-фен

преди 6 години

Драги Красимире,1. Не е Фолксваген "Бийтъл", а е "Кефер", т.е. "Бръмбар".2.Не се произвежда от 1960 г., а от 1938 г., произвежда се и сега в Мексико и Бразилия.Другото е верно.

5

Анонимен

преди 6 години

Само не разбрах какво прави в класацията онова недоразумение Ford-F? С какво е допринесло за автомобилостроенето? Освен в САЩ, никъде другаде не е популярен.

4

Анонимен

преди 6 години

Москвич и Запорожец защо не са в класацията?

fallback