Volvo XC90 T8. Снимка: Volvo

Сегментът на кросоувърите продължава да се развива с много бързи темпове. Някои от тези автомобили струват басносовни суми, като това се отнася за версиите с най-мощни двигатели и високи нива на оборудване. Експерти от Carnews съставиха списък на 10-те най-скъпи модела от този клас в света. Ето ги и тях!

10. Volvo XC90 T8

В първата десетка влиза и шведското Volvo XC90 във версията T8 Twin Engine Plug-In Hybrid Excellence, чиято стойност е 106 000 долара. Тази сума се отнася за най-мощната версия на модела хибриден двигател, който може да се зарежда от електропреносната мрежа.

9. BMW X5 M

Това са те! Топ 10 на най-скъпите кросоувъра на планетата

Цената на германския спортен всъдеход е 123 000 долара. Кросоувърът е оборудван с най-съвременните опции и системи за безопасност, а задвижването му е поверено на 4,4-литров V8 бензинов двигател.

8. BMW X6 M

Това са те! Топ 10 на най-скъпите кросоувъра на планетата

За същата тази сума от 123 000 долара се продава и X6 във версия M. Този купеобразен кросоувър използва платформата и двигателя на X5 M. Идентични са не само техническите системи, но и оборудването на двата автомобила.

7. Mercedes-Benz GLE AMG 63 S 4MATIC Coupe

Това са те! Топ 10 на най-скъпите кросоувъра на планетата

Директният конкурент на BMW X6 M е малко по-скъп. Мощното крос-купе на Mercedes струва 130 900 долара и развива мощност от 577 к.с. За сравнение, представеното преди малко BMW X6 М разчита на 567 к.с.

Останалите най-скъпи модели вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase