Снимка: Opel
fallback

Германският производител Opel ще помогне на Ватикана в опита да стане първата държава в света, свободна от вредните емисии СО2. За целта компанията подари на папа Франциск чисто нов електромобил Ampera-e.

Лично изпълнителният директор на Opel  д-р Карл-Томас Нойман връчи ключовете на папата по време на конференцията "Laudato Sì: устойчивостта на комуникациите и иновациите", която се провежда във Ватикана.

"Горди сме, че Opel може да допринесе за амбициозните цели на Ватикана. Нашата нова Ampera-e ще превърне електрическата мобилност в част от реалността на всекидневието, без каквито и да било компромиси", отбеляза Нойман.

Конференцията събра на едно място представители на институциите, предприемачи, експерти и други влиятелни хора. Тя е насочена към решаването на проблеми, свързани с опазването на околната среда, включително такива относно бъдещата мобилност.

Новият Opel Ampera-e засега е без конкуренция сред електромобилите, предлагани в Европа. Според стандарта NEDC, машината може да измине около 520 км. само с едно зареждане.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Спрете фаровете

преди 6 години

Целта на извънземни нашественици е чрез НАРКОМАНИ НА власт да увредят тежко и трайно земята .. Подобни скенери вече увреждат нагло огромни обеми защитен въздух.Уврежданията са нелечими.Пробиви в био сферата се познават по силно токсични газове с които се пълнят/смог/..

7

JJIvanov

преди 6 години

Да и сложат безвредни фарове.тези са жестоко вредни.при каране с включени фарове за 140 км увреждат тежко и нелечимо около 700 000 кубически метра въздух /

6

Хм

преди 6 години

Залязла марка за залязваща институция....Е,поне папата ще се помоли за душата на Опел.Добри коли бяха едно време,с тях се изкарваше евтинко,пък и на дупките ни издържаха.Е,за хора с добър слух и/или нервни на тема ръжда не ставаха,ама пълно щастие няма....

fallback