Снимка: YouTube
fallback

Най-големият руския автопроизводител АвтоВАЗ работи върху дизелови и хибридни агрегати, които ще позволят на моделите с марка Lada да се представят по-успешно на чуждите пазари. Те ще заменят версиите със сегашните бензинови мотори, които съвсем скоро няма да отговарят на екологичните изисквания в Европа, съобщава AutoMedia.bg.

Според президента на АвтоВАЗ Никола Мор, първите дизелови и хибридни агрегати ще се появат на моделите на Lada през 2020 г. По думите му този крачка е задължителна за компанията, тъй като след 5 години в ЕС влизат нови еконорми и двигателите, с които АвтоВАЗ разполага в момента, няма как да се справят с тях.

"Имаме две възможности – дизелови и хибридни двигатели. Според мен дизелите имат огромен потенциал, въпреки случилото се с Volkswagen и "Дизелгейт". Разработваме различни варианти, за да може да бъдем готови за въвеждането на стандарта Евро-7, който ще влезе в сила през 2022-2023 г”, коментира Мор пред руски медии.

В АвтоВАЗ от години работят върху алтернативни силови агрегати. Вече бе пусната ограничена серия от електрически Lada Kalina, които получиха името El Lada. Наскоро и седанът Lada Vesta бе превърнат в електромобил, като получи мотор с мощност 82 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 25 кВт/ч.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 7 години

Руски хибрид - върви и на алкохол и на препарат за вана.

29

Анонимен

преди 7 години

Руските самоходни установки не харчат никак малко, приятелю :)изказването ти говори, че само мечтаеш за такива. Най вероятно за целия си живот не можеш да спестиш толкова, колкото да изкараш една седмица с такава установка ;)Явно не си и надарен, защото тогава самоходните установки щи плащат сметките ...Обичам комплексари с тролски изказвания ;)))

28

Анонимен

преди 7 години

Най-успешният руски продукт за експорт е самоходна установка за мимолетни удоволствия. Харчи малко, само бира и картофки и се бъхти цяла нощ.

fallback