Кадър: Енчо Енчев
fallback

Този умопомрачителен на вид "Батмобил" не е реквизит от следващия филм за героя на Готам, а проект на български дизайнер по специална молба на една благотворителна организация в Канада. И късметлиите в град Калгари може би скоро ще го видят материализиран по улиците.

Дизайнът е дело на Енчо Енчев. Потомък на няколко поколения тревненски майстори-резбари, Енчо се е насочил към по-съвременни форми и от години работи като старши 3D-дизайнер в софийското поделение на гиганта в областта на компютърните игри Ubisoft (по заглавия от ранга на Assassin's Creed).

Но автомобилите са му хоби, а предишното му упражнение върху темата за батмобила се превърна в световна сензация и бе препечатано от издания като GQ и британския Top Gear. "Когато Холивуд прави следващия филм за Батман, дано да потърси вдъхновение от проекта на Енчев", написа Top Gear.

"Преди няколко месеца с мен се свърза един благороден човек, който носи костюма на Батман и помага на деца със здравни проблеми", обяснява Енчев. "Той се беше впечатлил от първия ми концепт за Батмобила и ме помоли да проектирам нова кола - по-практична и функционална, така че да може да вози в нея децата... Не можех да кажа "не" на такава благородна кауза.

Реших да комбинирам елементи от последните батмобили с части от модерните суперколи. Във филмите на Кристофър Нолан, Брус Уейн кара черно Lamborghini, което също ме вдъхнови за някои елементи - забелязва се най-вече отпред и отстрани. Задницата е по-проста, напомня на класическия батмобил от филмите на Тим Бъртън и ползва стари задни светлини от Ford Mustang", споделя Енчев.

Още снимки и информация за звездния проект четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

П.Петров

преди 7 години

До Анонимен 23.Щатите са ми мерило единствено по организация на труда, но в никакъв случай като среда за живеене. Колкото до патентите, патентова се там, където са парите и пазарите. За да е защитено едно изобретение то се патентова и в САЩ, и в ЕС, и в Япония и в Китай. Скоро и в Индия ще патентоват, защото производствата се изместват от Китай в Индия, заради по-евтината работна ръка.

18

П.Петров

преди 7 години

До oт CиднeйAв$тpaлияВ САЩ и клиент на кафене може да осъди заведението за това, че се е подхлъзнал на кафето, което сам е разлял преди секунди, а на картонената тръба, опаковаща карта пише, че ако се удариш с нея по главата ще те заболи.Софтуерни патенти няма в Европа по същата причина, поради която посредствен писател не може да патентова художествено произведение, в което мъж среща жена, те се влюбват после се разделят, мъжът се жени за друга, тя умира и пак се събира с първата и т.н.

17

Анонимен

преди 7 години

хаха балкански разбирач. Няма буш, буш ти е мозака от токсичната среда която обитаваш на балканите! нито някога се е наричало буш. Ние в Новия Свят (аз съм аустрелиан гражданин) му казваме аутбак. Като SUV-а на Митсубиши се казваКакво си синхронизирал в БГ законите е САМО И ЕДИНСТВЕНО за твоя вътрешна консумация с която те хранят. На останалия свят не му дреме. В USA ще ти издадът софтуерен патент, а в БГ не защото им е забранено.

fallback