Снимкa: Nissan

Японският производител Nissan продължава да спазва обещанието си регулярно да попълва гама "напомпани" от ателието Nismo свои автомобили. Поредният от тях ще бъде доработена версия на седана Sentra, който не се предлага в Европа, но пък е популярен в САЩ и Азия.

Още през 2013 г. компанията представи концептуален модел, доработен от Nismo, но тогава ръководството на Nissan не бе убедено в рентабилността на подобен автомобил. Три години по-късно мнението на шефовете се е променило и Sentra Nismo е готов за серийно производство.

Официална информация за автомобила все още липсва, но според слуховете Sentra ще получи 1,8-литров турбомотор, развиващ 240 к.с. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия и диференциал с повишено триене. Задвижването към предните колела ще се запази, а значително ще бъде подобрена аеродинамиката на машината.

Най-вероятно Sentra Nismo ще бъде представен още през ноември по време на автосалона в Лос Анджелис. Прототипът на "напомпания" седан вече бе забелязан по време на изпитания в Калифорния, което показва, че дебютът му най-вероятно ще се състои именно там.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase