Снимка: YouTube

Хърватската компания Rimac вече се закани, че техният Concept One ще постави рекорд за най-висока скорост за електромобил в света. Е, това все още не се е случило, но днешното видео ни дава възможност да видим на какво всъщност е способен моделът им. Той застава на старта срещу Ferrari LaFerrari и Tesla Model S P90D.

Автомобилът на Rimac носи името Concept One, но не е концепция, а серийна машина, която всеки с най-малко 740 000 евро в джоба може да закупи.

Автомобилът е напълно електрически, като използва четири мотора, които задвижват всяко от колелата. Максималната мощност на Concept One е 1088 к.с., а пиковият въртящ момент достига 1600 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/час отнема "максимум 2,6 сек.", разкриха хърватите по време на премиерата в Женева. И заявиха, че максималната скорост може да прехвърли 355 км/час.

Другите две машини на старта са флагманите на Ferrari и на Tesla. Италианският суперавтомобил представлява хибрид с обща мощност 963 к.с., докато Model S P90D разчита на изцяло електрическо задвижване, предоставящо 791 к.с.

Самото състезание представлява драг със старт от място. Първото на пистата застават Rimac Concept One и Tesla Model S P90D, а победителят се пробва срещу Ferrari LaFerrari.

Видеото вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase