Снимка: Autocar

В компанията Renault са на мнение, че след бума на популярност при кросовърите, следващият сегмент, който ще се радва на огромен интерес на пазара, ще бъде този на спортните и елегантни крос-купета. Затова и французите са си поставили за цел да станат лидер в този клас, като първият им модел е него е почти готов.

Според изданието Autocar в основата на автомобила, който ще трябва да се конкурира с BMW X4, е кросовърът Captur, но не е изключено Renault да заложи и крос-купе с по-големи размери и да ползва базата на Kadjar. От гледна точка на дизайна компанията ще се опита да даде отговор на концепта Mazda Koeru, който в серийната си версия излиза като Mazda CX-4.

Още на автосалона в Париж производителят ще покаже концептуална версия на първото си крос-купе, което ще трябва да даде отговори както за външния вид, така и за интериора на автомоби. Очаква се прототипът да бъде оборудван с електрически задвижващ агрегат, докато серийната версия да бъде с хибридно задвижване.

Модата на купеобразните кросовъри бе зададена от BMW с модела X6, което се появи през 2009 г. Баварците вече имат и по-малък модел – X4, а много от производителите също разработват такива автомобили. Mercedes-Benz вече отговори на предизвикателството с GLE Coupe и GLC Coupe.

Още новини от света на aвтомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase