Снимка: Land Rover

Всъдеходът Land Rover Discovery Sport успя да изтегли в продължение на 10 км. влакова композиция, състояща се от 3 вагона с общо тегло 100 тона. Това е 60 пъти повече от тежестта на самия автомобил и 40 пъти над максималното натоварване, което е описано в документацията на модела.

Експериментът бе проведен на 10-километрова отсечка на железопътна линия в Северна Швейцария. Маршрутът преминава през моста Хемисхофен на река Рейн, който има дължина от 285 метра, а височината му е 25 метра.

Компанията Aquarius Railroad Technologies е подготвила за автомобила специални железопътни колела, играещи ролята на стабилизатори. Останалата част от кросовъра е идентична с тази на стандартния модел. Той е оборудван с 2,0-литров дизел от семейството Ingenium, развиващ 180 к.с. и 430 Нм. Скоростна кутия е 9-степенен автомат, като тя работи с фирмената система за задвижване на четирите колела Terrain Response.

Това не е първият подобен опит на Land Rover. През 1989 г. в Плимут всъдеходът Discovery I тегли няколко вагона, за да покаже възможностите на новия си 2,5-литров дизелов мотор.

Видеото вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase