Снимка: БТА

Общ преглед
Почитателите на "Форд" в България се събраха на новооткритата Северна скоростна тангента на Околовръстния път в София с вход от бул. "Ботевградско шосе".

Целта им бе да поставят световен рекорд на "Гинес" за най-дълъг парад от автомобили с тази марка и опитът се оказа успешен.

Общо 1527 леки автомобила поставиха световен рекорд, като днешното постижение подобри рекорда от 2014 г. в САЩ от 829 автомобила.

Колите трябваше да изминат разстояние от 3,5 км със скорост до 40 км/ч, като спазват дистанция от не повече от два автомобила разстояние помежду им.

Старт на парада дадоха министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски. Те се возиха в ретро автомобили "Форд". Министър-председателят Бойко Борисов също уважи проявата час преди официалния й старт, предаде БТА.

В шествието участваха около 3 хиляди автомобила, включително товарни, които обаче не се зачитат при преброяването за рекорда.

В продължение на почти два часа преминаваха автомобили от цялата страна и чужбина.

Колоната автомобили бе поведена от рали шампиона Крум Дончев с изцяло новия "Форд Мустанг", а плътно зад него се движиха и двата автомобила от серията "А", произведени в началото на миналия век.

Информацията е обновена къв 16.17 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар