fallback

Компанията Volvo представи концептуалните си модели 40.1 и 40.2, който представляват предвестници на следващите поколения на компактния кросовър XC40 и на хечбека V40. Премиерата се състоя в щаб-квартирата на шведската марка в Гьотеборг.

Двата автомобила са построени на модулната платформа CMA (Compact Modular Architecture), разработена съвместно с китайската компания Geely. Същото шаси ще бъде в основата на всички представители на серия "40", в която освен кросовър и хечбек ще влязат седан и комби.

Концептуалният SUV се задвижва от хибриден агрегат, включващ 1,5-литров бензинов турбомотор с 3 цилиндъра на предната ос, работещ в комбинация с електрически двигател. Трансмисия е 7-степенна роботизирана с два съединителя, а общата мощност на системата е 300 к.с.

Що се касае до хечбека V40, той е оборудван с изцяло електрически силова установка. При напълно заредени акумулатори автомобилът може да премине разстоянието от 350 км, твърдят от Volvo.

Очакванията са серийното Volvo XC40 да дебютира през 2017 г., а останалите представители на серията "40" ще се появят по-късно. Производството на компактните модели е поверено на завода в Гент (Белгия). Машините за Китай пък ще бъдат сглобявани в местното предприятие на Geely.

Всички нови модели от серията ще разполагат в базовия си вариант с 1,5-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 200 к.с. За автомобилите ще бъде достъпен и 4-цилиндров дизел, както и хибридна модификация.

Още снимки на новите модели на Volvo вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

HHH

преди 7 години

Тия китайци какви коли правят...

11

Анонимен

преди 7 години

Абе не е ли Лада Веста............не става:)

10

Едно време

преди 7 години

Нищо не е като едно време.То едно време и кави огледала правеха.... А сега *** само.

fallback