Снимка: Lamborghini
fallback

Ексклузивността повишава цената. В случая с Lamborghini Veneno скокът е повече от троен, става ясно обява в германския сайт за продажба на автомобили Mobile.de. На страниците му се появи обява за изключително редкия модел на италианската марка, като търсената цена е 9,98 млн. евро.

Обявеният за продан използван автомобил е вторият произведен от общо само три. Той има изминати 840 километра, като е регистриран през декември 2013 г.

Колата се продава от японската компания Reckless Co. Ltd, която е посочила, че може да я достави до всяка точка на света.

Veneno е създаден по случай 50-годишнината на Lamborghini, като дебютира на автосалона в Женева през 2013 година. Цената му като нов бе 3 мнл. евро, но всички три екземпляра бяха закупени преди премиерата.

Lamborghini Veneno е изграден от подсилени с въглеродни влакна полимери (CFRP). Двигателят е V12 с обем 6.5 литра и генерира 750 к.с. Трансмисията е автоматична с два съединителя и седем степени ISR, като задвижва четирите колела. Скорост от 100 км/час Veneno достига за само 2.8 секунди, като продължава да набира чак до 355 км/час.

Около година след купето Veneno производителят показа и Veneno Roadster, който бе пуснат в серия от девет екземпляра. А само преди дни се състоя премиерата на поредното специално Lamborghini. Това е Centenario, което също бе разпродадено напълно преди дебюта му пред публика.

Още снимки на Lamborghini Veneno вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback