Снимкa: Truck Garage
fallback

Ателието Truck Garage, което започва да произвежда спрения преди години легендарен руски ГАЗ-69, обяви двигателите, които смята да поставя на автомобила.

В стандартната си версия ГАЗ-69 на Truck Garage ще получи 5,7-литров V8 HEMI, развиващ 395 к.с., като той ще работи в комбинация с 6-степенен автомат. По-мощните варианти ще бъдат оборудвани с 6,1-литров V8 с 425 к.с. и 6,4-литров V8 HEMI с 540 к.с.

Предвижда се и пускането на дизелова модификация, която ще получи 3,0-литров дизел на Toyota, развиващ 171 к.с. и 360 Нм. За всички варианти като опция ще се предлага 6-степенна механична скоростна кутия.

В оборудването на модела ще влязат още раздатъчна кутия Atlas с ръчен селектор за превключване, преден мост Dynatrac Pro Rock 44 и заден Dynatrack Pro Rock 60, като и за двата е предвидена възможност за блокировка.

„Всички инженерни решения са най-съвременни технологии от 21 век, като целта им е да направят управлението на автомобила приятно и комфортно”, обявиха от ателието, като уточниха, че компонентите за всъдехода ще се произвеждат в чужбина, но самата машина ще се сглобява в Русия.

В интериора на възродения ГАЗ-69 ще бъдат включени кормилна колонка с възможност за регулиране по височина, кожен салон, климатик, както и елементи от алуминий.

Базовата версия на модела, преработен от Truck Garage, ще стартира от 65 000 щатски долара.

Още снимки на новия ГАЗ-69 вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 8 години

кефи ме. но много скъпо, бре!

20

Аван от глупендери

преди 8 години

До "...Защото некадърните американци и дотогава няма да имат такъв уникален двигател..."аве *** стига сте повтаряли като ***. Щатите си имат всичко, включително и въпросните ракетни двигатели за "Атлас" , но руския е по-евтин и затова го купуват. Когато Рогозин през 2014 заплаши, че ще спрат доставките, от САЩ отговориха, че ще трябва да предвидят повече пари за РН, рашките повече не повториха заплахата. Нали някой трябва да ги купува тези двигатели ? Това не двигател за автомобил.

19

Анонимен

преди 8 години

Поръчков автомобил но пазара не му е България а Русия .Не проумявам какво ни интересува това нас българите.

fallback