Снимка: BMW

BMW разкри подробности за същественото обновяване на моделната си гама, което ще се проведе през пролетта на тази година. Повечето модели на баварците ще получат нови мотори и допълнителни опции.

В семейството на BMW 4-Series ще се появи модификация 440i. Както и 340i, с което дели една платформа, и тя ще получи 3,0-литров турбомотор с 6 цилиндъра и мощност 326 к.с.

Двигателят се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия или 8-степенен автомат, а като опция се предлага системата xDrive. Купето ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5 секунди, което е с 0,2 секунди от версията 435i, разчитаща на 306 к.с.

Седанът и комбито BMW 3-Series вече ще се предлагат и във версия 325d с 2,0-литров турбодизел с 224 к.с. Седанът ще ускорявя от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди, а комбито за 6,3 секунди.

Флагманът на 3-а и 4-а серия – спортното BMW M4 GTS, ще бъде оборудвано с джанти, направени от смес от въглеродни нишки и алуминий. Те са с около 7 кг. по-леки от досегашните алуминиеви джанти, предлагани за автомобила.

При BMW 2-Series Gran Tourer и 7-Series вече се предлагат повече модификации със задвижване на четирите колела. Освен това всички варианти на „седмицата” са получили системата за дистанционно паркиране.

Кабриолетите 2-Series, 4-Series и M4 са оборудвани с допълнителния пакет Open Air, който добавя комфорт при пътуване със свален покрив. Новостите при 6-Series, както и при кросовърите X3, X4, X5 и X6 пък засягат базовото оборудване, което е разширено значително. Как точно, ще стане ясно през април.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase