Илюстративна снимка: BMW

Какъв е най-големият подкуп на пътя, за който сте чували - 20, 100, 500 лева? Е, има и по-щедри нарушители, като рекордьор може да се окаже румънец, наскоро спрян да управлява колата си под въздействието на алкохол и без книжка.

Въпросният водач предложил на пътните полицаи не пари, а цяла кола. При това не каква да е кола, а BMW X6. Служителите на реда обаче отказали, като прибрали нарушителя на топло, пише румънското издание digi24.

Шофьорът бил спрян при рутинна проверка, като полицаите веднага се усъмнили, че е употребил алкохол. Първо обаче изискали документите на шофьора, който се оказал с отнето свидетелство за управление.

В автомобила пътували двама мъже, които след кратък спор решили да подкупят полицаите. Първо предложили сума пари, а след това и самата кола, с която се придвижвали - BMW X6.

Служителите на реда обаче ги закопчали и отвели в ареста, където провинилите се ще прекарат поне 30 дни, сочи информацията.

Шофьорът ще бъде обвинен в шофиране в нетрезво състояние, в шофиране без книжка и в опит за подкуп на служебно лице. За последното под отговорност ще бъде подведен и спътникът на шофьора на колата.

Още любопитни новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase