Снимки: Porsche
fallback

Компанията Porsche показа прототип на електромобил с 4 места, който само с едно зареждане може да измине около 500 км, съобщи пратеникът на Automedia.bg на международното автомобилно изложение във Франкфурт.

Концептуалният Mission E бе показан на специално мероприятие – "Нощта на премиерите", където автомобилният концерн Volkswagen представя пред отбрана публика и представители на медиите всички свои нови модели.

Автомобилът е снабден с два електромотора с обща мощност над 600 к.с., които му позволяват да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а до 200 км/ч – за 12 секунди. Освен това Mission E има система за задвижване на четирите колела и пълноуправляемо шаси.

Представител на Porsche разкри, че концептът е бил тестван на Северната дъга на пистата "Нюрбургринг", където е записал постижение от под 8 минути за обиколка. Специално за модела е разработена нова 800-волтова система за презареждане, която позволява пълненето на 80 % от акумулаторите за 15 минути. Това стига за преход от 400 км.

Още информация и снимки за Mission E вижте само в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

Като чета аргумента за резервни части, ме напушва смях - в Тесла има 20-ина механични части, така че няма какво толкова да се ремонтира или сменя, а батериите са с гаранция 8 години; концепцията за поддръжка е напълно различна, колите са под електронно наблюдение, тъй че работата не опира до сервизна или дилърска мрежа.

13

Анонимен

преди 8 години

Тесла модел Х е 700 к.с.поинтересувай се малко преди така да се запениш!

12

MmM

преди 8 години

До DreamTheaterСмешно изказване.Това порше я излезе я не след 5 години,тогава Г.н Мъск ще е направил Е-кола която ще лети.

fallback